„Portrete I”, la Lipscani Atelier Alternativ
https://www.ziarulmetropolis.ro/portrete-i-la-lipscani-atelier-alternativ/

Pe 4 noiembrie, la ora 20:00, Teatrul de pe Lipscani inaugurează cel mai nou spaţiu al sau: Lipscani Atelier Alternativ. Pe scena Sălii Atelier a Teatrului de pe Lipscani, veti putea urmări producţii ale unor tineri regizori şi actori, experimente teatrale şi alte manifestări culturale menite să promoveze tinerele talente din lumea culturală autohtonă.

Un articol de Liliana Matei|3 noiembrie 2015

Inaugurarea spaţiului se face cu spectacolul „Portrete I – Ceainăria cu portrete”, întors de curând de la Festivalul de Teatru „Pledez pentru TINE(ri)”, de la Piatra Neamţ. Spectacolul este o producţie a companiei Teatrul Nostru şi este găzduit de Teatrul de pe Lipscani.

„Vă plimbaţi zilnic prin oraş. Treceţi mereu pe aceleaşi străzi. Vă treziţi şi vă îndreptaţi spre o ţintă precisă. Niciodată nu întoarceţi privirea în dreapta sau în stânga. Niciodată nu zăboviţi cu privirea asupra detaliilor din jur. V-aţi gândit vreodată că, poate, dacă v-aţi desprinde ochii de dalele trotuarului aţi descoperi lumea? Nu trăim singuri.

Religia e un produs uman. Bigotismul şi falşii mântuitori sunt peste tot. Crucea lui Hristos e distrusă pe zi ce trece de perversitatea celor din jur. Ca să scăpăm, trebuie să fugim de viaţă, într un han părăsit de Dumnezeu.

Dragostea la prima vedere e greu de găsit. Dragostea la prima vedere e şi mai greu de păstrat. Să te-ndrăgosteşti e lucru mare. Iubirea e un joc, pe care doi copii îl joacă de-a lungul vieţii. Iubiţi, zâmbiţi şi aplaudaţi dragostea.

10423721_890648437631824_2721792723394764679_nSunt doar frânturi, mici cioburi de portrete urbane pe care le puteţi admira într-o frumoasă oglindă teatrală.” (Tudor Sicomaş – coordonatorul proiectului)
„Într-un decor minimalist – un fotoliu, un scaun, o masă şi-un cuier –Maestrul de ceremonii, interpretat de însuşi regizorul spectacolului, Tudor Sicomaş, invită publicul în Ceainăria cu portrete: „Opriţi-vă pentru o oră şi ridicaţi privirea spre scena noastră. Veţi descoperi personaje şi oameni incredibil… de adevăraţi.” Şi aşa a şi fost…” (Simona Barlaboi)

Portrete I – Ceainăria cu portrete
Un spectacol de Tudor Sicomaş şi Tadeus Mincă
Coloana sonoră şi procesare audio – Sebastian Ghiţă

Distribuţia:

Irma Lambert, Marguerite – Lavinia Alexandru
Pastorul T. Lawrence Shannon, Băiatul – Sebastian Ghiţă
Armand – Tadeus Mincă
Maggie „Pisica”, Fata – Viorela Diac
Maestrul de ceremonii – Tudor Sicomaş

INFO

Biletele se pot procura şi de la casieria Teatrului de pe Lipscani, de luni până duminică, în intervalul orar 12:00-22:00.

Preţ bilet: 10 RON

www.teatruldepelipscani.ro

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

23
/08
/20

Artista Anca Mureșan expune, în perioada 20 august – 5 septembrie 2020, în Galeria Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția unde va crea, după principiul „work in progress”, într-un demers situat stilistic între action painting happening (în variantele lui Pollock și Willem de Kooning) și performance.