‘Portretul Doamnei T’, o piesa in care Olga Tudorache trăieşte în rezonanţă totală cu publicul
https://www.ziarulmetropolis.ro/portretul-doamnei-t-o-piesa-in-care-olga-tudorache-traieste-in-rezonanta-totala-cu-publicul/

Actriţa Olga Tudorache va putea fi revăzută în spectacolul „Portretul Doamnei T”, pe 23 noiembrie, de la ora 19,30, la Sala Palatului din Bucureşti. Potrivit unui comunicat, evenimentul „Olga Tudorache – 60 de ani de teatru şi film”, prilejuit de aniversarea unei cariere excepţionale a unei actriţe devenite legendă, face parte din programul naţional cultural […]

Un articol de |23 octombrie 2012

Actriţa Olga Tudorache va putea fi revăzută în spectacolul „Portretul Doamnei T”, pe 23 noiembrie, de la ora 19,30, la Sala Palatului din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat, evenimentul „Olga Tudorache – 60 de ani de teatru şi film”, prilejuit de aniversarea unei cariere excepţionale a unei actriţe devenite legendă, face parte din programul naţional cultural „Artă contra drog 2012” organizat de CIADO România şi Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula” şi este susţinut de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, în parteneriat cu Centrul pentru Artele Spectacolului „Sala Palatului”.

Piesa „Portretul Doamnei T”, a treia scrisă de Ana-Maria Bamberger pentru Olga Tudorache, a fost premiată de UNITER şi i-a adus actriţei Premiul de Excelenţă „Omul anului 2006”.

„Piesa aceasta este cu adevărat povestea mea. Nu am jucat nicio clipă un personaj pentru că nu era nevoie”, a declarat Olga Tudorache, potrivit comunicatului.

„Portretul Doamnei T” este o experienţă pe care Olga Tudorache o trăieşte într-o rezonanţă totală cu publicul. Actorul Lucian Nuţă este distribuit în rolul tânărului pictor.

„Portretul Doamnei T” este pusă în scenă de Liana Ceterchi, pe textul Anei-Maria Bamberger.

În funcţie de categorie, biletele se pot achiziţiona cu 60 de lei (categoria I) şi 50 de lei (categoria a II-a).

Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii Palatului, la casele de bilete ale Teatrului Mic şi Teatrului Foarte Mic, în oficiile Poştei Române semnalizate bilete.ro şi online pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro şi biletoo.ro.

Olga Tudorache a fost internată pe 1 aprilie la Spitalul Elias din Capitală, după ce i s-a făcut rău pe scena Teatrului Metropolis. Actriţa a fost internată cu suspiciunea de accident vascular cerebral şi diagnosticată cu tulburare ischemică tranzitorie, apărută pe fondul unor suferinţe cronice existente, starea ei ameliorându-se ulterior.

În urma diagnosticului medical primit Olga Tudorache a fost nevoită să anuleze spectacolul „Portretul Doamnei T” pe care urma să îl susţină pe 30 aprilie, la Teatrul Naţional de Operetă din Capitală.

 

Sursa: Agerpres

12
/08
/14

De la primele concerte ale celei de-a 15-a ediții, Festivalul Internațional “Enescu şi muzica lumii” și-a onorat renumele de promotor al tinerelor talente muzicale ale României, pe care le aduce în fața publicului din Sinaia, Bușteni, Brașov, Sibiu și București, alături de muzicieni consacrați de nivel internațional, sub îndrumarea neobositului muzician Marin Cazacu.

12
/08
/14

Actorul american Robin Williams, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmele "Mrs. Doubtfire" şi "Cercul poeţilor dispăruţi", a decedat la domiciliul său. Conform anunţului făcut de poliţie, se pare că este vorba despre o sinucidere.

12
/08
/14

Avusese deja câteva roluri la Teatrul de Comedie, când a primit un telefon. "Mi s-a spus că domnul Nae Caranfil face un film şi mă cheamă la casting… După ce am închis telefonul m-am aruncat în genunchi de fericire, ca fotbaliştii, pe mocheta din sufragerie, şi mi-am julit amândoi genunchii”.

11
/08
/14

Istoricul Lucian Boia, autorul volumului Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări, apărut la editura Humanitas, este invitatul librăriei Humanitas Kretzulescu, joi, 14 august, de la ora 19.00, la o nouă ediţie Joia linguriţelor, dedicată Primului Război Mondial.

11
/08
/14

MEMORIA CULTURALĂ N-a trecut printr-o şcoală de teatru, dar la spectacolele care au la bază texte scrise de el, se râde mult. Se spune că, în dramaturgie, Teodor Mazilu este „al doilea după Caragiale”. S-a născut pe 11 august 1930.

11
/08
/14

La o lună de la finala Cupei Mondiale de fotbal, Transilvania Film aduce pe marile ecrane din România o comedie ce îmbină dragostea pentru sportul rege, conflictele familiale și umorul spaniol de calitate - Nuntă în ofsaid / La Gran Familia Española.

11
/08
/14

Corul Național de Cameră Madrigal și-a încheiat zilele trecute turneul organizat în China. Prezentă în cadrul celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional al Corurilor de la Beijing, formația românească a evoluat cu succes în fața unui public numeros în Sala Mare a Poporului Chinez.

10
/08
/14

În plină caniculă, Teatrul Excelsior pleacă la drum cu un spectacol-fenomen, “Cocoșelul neascultător”, care poartă marca de geniu a regretatului actor, regizor și fondator al acestei instituții, maestrul Ion Lucian.

10
/08
/14

Multă vreme, Capşa a fost un "câmp de luptă", unde inteligenţa devenise arma supremă, iar o replică acidă conta. În perioada interbelică acest loc era definit ca fiind acela "unde vin toţi seniorii şi se mănâncă scriitorii". De altfel, eroii acelor bătălii au devenit nume "grele" ale literaturii române.

09
/08
/14

Patru deputaţi ucraineni au fost fotografiaţi în timp ce se băteau în Parlamentul de la Kiev, imaginea fiind comparată cu arta renascentistă.