Povestea de iarnă, în regia lui Hausvater, pe TVR 2 – „Shakespeare 400”
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestea-de-iarna-in-regia-lui-hausvater-pe-tvr-2-shakespeare-400/

Programul „Shakespeare 400” continuă la TVR 2 cu „Povestea de iarnă”. În această seară, de la ora 19:40, la TVR 2 şi TVR+, iubitorii teatrului pot vedea capodopera shakespeariană în viziunea regizorală a lui Alexander Hausvater.

Un articol de Petre Ivan|15 Februarie 2016

Anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor, William Shakespeare.

A scris, a jucat, a împuns vremurile cu un ochi sardonic, a vorbit despre iubire și moarte cu egală tandrețe, a lăsat lumii creații pe care, și astăzi, le descoperim strălucind diferit de la o clipă la alta, așa cum doar diamantele o fac.

Al doilea spectacol al programului Shakespeare 400 este „Povestea de iarnă” în viziunea regizorală a lui Alexander Hausvater, difuzată luni, 15 februarie, de la ora 19:40, la TVR 2 şi online pe TVR+.

Povestea de iarnă – INFO

Adaptarea şi traducerea Peca Ştefan

Un spectacol realizat de Teatrul Naţional din Timişoara şi preluat la Bucureşti, de la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”Shakespeare

Distribuţia: Ion Rizea, Claudia Ieremia, Ovidiu Crişan, Damian Oancea, Ana Maria Cojocaru, Colin Buzoianu, Victor Manovici, Cătălin Ursu, Doru Iosif, Benone Viziteu, Ioan Strugari, Alina Reus,Valentin Ivanciuc, Laura Avarvari, Luminiţa Tulgara, Sabina Bijan, Mircea Ionuţ Pandele .

Regia de montaj: Gini Ignat

Director imagine: Laurenţiu Popescu

Muzica: Dan Jinga

Decoruri: Lucian Lichiardopol

Costume: Stela Verebceanu

Coregrafia: Mălina Andrei

Producător: Doina Teodoru,  Silviu Jicman

Un spectacol de Alexander Hausvater

Foto: Povestea de iarnă,  Shakespeare 400 – ro.tntimisoara.com

17
/05
/19

SEROTONINĂ, al șaptelea roman al scriitorului Michel Houellebecq, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Daniel Nicolescu, este disponibil din 15 mai în librăriile din București și din țară. Cartea va fi lansată la Bookfest 2019 sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16.30, la standul Editurii Humanitas.

17
/05
/19

Două documentare germane revelaţie realizate la începutul anilor `90 despre noua viaţă de după comunism dintr-o comună bănăţeană şi despre călătoria unuia dintre localnici în America vor putea fi descoperite la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 18 şi 21 iulie la Timişoara şi Gottlob.

17
/05
/19

Expoziţii, experimente artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte sunt incluse în programul celei de-a 15-a ediţii a Nopţii Muzeelor, care va avea loc la 18 mai. Muzeul de Artă Recentă (MaRe), Muzeul Recordurilor Româneşti, Muzeul Tablourilor în Mişcare, dar şi Cel mai mic muzeu mobil sunt printre noile spaţii intrate în circuit, transmit organizatorii.

17
/05
/19

Fundația Calea Victoriei vă invită vineri, 7 iunie 2019, de la ora 20.00, la a șaptea ediție a Balului Bucureștiului Interbelic. În decorul de poveste oferit de sala Bizantină a Cercului Militar Național, găsiți magia balurilor fastuoase ale anilor ’20 și ‘30.

16
/05
/19

Keanu Reeves, cunoscut în special pentru interpretarea rolului Neo din trilogia ''The Matrix'', a primit marţi unul dintre cele mai vechi privilegii de la Hollywood, actorul lăsându-şi amprentele mâinilor şi picioarelor în cimentul din faţa TCL Chinese Theatre din California

15
/05
/19

CRONICĂ DE FILM Cum să redai just în cinema durerea pe care o provoacă celor rămași în urmă moartea unei persoane? Regizorul francez Mikhaël Hers oferă un răspuns emoționant în „Amanda” (2018), cronica plină de delicatețe a relației dintre un tânăr și nepoata sa, în Parisul de după un atac terorist.

15
/05
/19

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a început aseară cu proiecţia lungmetrajului „The Dead Don’t Die” al lui Jim Jarmusch, selectat în competiţie. Juriul este prezidat de Alejandro González Iñárritu, primul mexican preşedinte al juriului din istoria Festivalului de la Cannes.

15
/05
/19

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București organizează, în perioada 20 – 26 mai (pentru studiile de Master), respectiv 27 mai – 2 iunie (pentru studiile de Licență), Gala Absolvenților UNATC 2019. 

Page 1 of 79612345...102030...Last »