Povestea pianului de pe Muntele Nemrut
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestea-pianului-de-pe-muntele-nemrut/

“Orice loc de sub Soare este un loc de concert pentru mine” spune celebrul pianist şi compositor turc, Tuluyhan Uğurlu. Concertul “Pianul cântă dragostea” susţinut de Tuluyhan Uğurlu va avea loc, miercuri 13 aprilie 2016, ora 19,00 la Ateneul Român.

Un articol de Petre Ivan|10 aprilie 2016

Concertul prezintă publicului compoziţiile semnate de Tuluyhan Uğurlu. Muzicianul turc cu recunoaştere inetrnaţională, gândeşte fiecare spectacol pe teme care sunt de mare interes pentru spectatori.

Iar dragostea rămâne tema preferată, pretutindeni în orice colţ de lume. Concertul “Pianul cântă dragostea” va duce publicul într-o adevărată călătorie muzicală, pornind de la mitologie, descifrând dragostea, așa cum este ea văzută de sufiști, ajungând la dragostea pentru patrie, finalul fiind dedicat Universului care s-a născut din iubire.

Tuluyhan Uğurlu, unul dintre marii creatori ai Turciei de azi, se lasă inspirat în creaţiile sale de pământurile anatoliene şi de întreaga istorie a acelor locuri. Considerat un artist non-conformist, Tuluyhan Uğurlu caută mereu alte şi alte spaţii pentru a oferii lumii muzica sa.

Nu a ezitat să ducă pianul pe muntele Nemrut şi să concerteze acolo, apoi a ales ca locaţii peşteri, gări vechi, zone istorice.

Accesul publicului la concertul din Bucureşti este gratuit .

Foto: Povestea pianului de pe Muntele Nemrut – facebook

07
/05
/20

„Un virus numit OPERĂ” este noul generic sub care Luminița Arvunescu, apreciată realizatoare de emisiuni muzicale, și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, readuc în cea mai strictă actualitate și într-un foarte inspirat contrapunct la izolarea impusă de pandemia Coronavirus, proiectul de succes Opera FANtastica.

04
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 4 mai 1955, în condiții sărăcăcioase contrastante cu extraordinara sa personalitate, se stingea unul din marii oameni ai secolului XX. Îl sărbătorim, ne mândrim cu el, dar cât îl cunoaștem (și ascultăm) de fapt pe George Enescu? Iată doar câteva din trăsăturile unei personalități și ale unei cariere excepționale – și o invitație de a-i descoperi muzica.

17
/04
/20

Date fiind solicitările primite de la potențialii candidați și prelungirea stării de urgență, termenul de înscriere la Concursul Internațional „George Enescu” a fost prelungit pentru toate cele patru secțiuni, până la data de 29 mai 2020. Condițiile de participare rămân neschimbate, iar procedura de înregistrare se derulează online, pe site-ul www.festivalenescu.ro.

15
/04
/20

Unele dintre cele mai frumoase compoziții clasice din istorie au fost dedicate marii sărbători a Paștelui. Pentru aceste zile vă propunem câteva astfel de lucrări, ce au inspirat și mișcat secole la rând sufletele creștinilor (și nu numai). O călătorie muzicală emoționantă, de la dramatismul Patimilor la triumful Învierii.