Povesti pentru copii si oameni mari, la Biblioteca Nationala
https://www.ziarulmetropolis.ro/povesti-pentru-copii-si-oameni-mari-la-biblioteca-nationala/

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” organizează, în perioada 17-21 decembrie, Festivalul „Poveşti pentru copii şi oameni mari”.  Potrivit unui comunicat TNO , evenimentul, care are ca scop educarea, informarea şi implicarea copiilor şi adulţilor din Bucureşti şi din zonele limitrofe în domeniul artelor spectacolului, va avea loc în noul sediu al Bibliotecii Naţionale şi […]

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2012

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” organizează, în perioada 17-21 decembrie, Festivalul „Poveşti pentru copii şi oameni mari”.

 Potrivit unui comunicat TNO , evenimentul, care are ca scop educarea, informarea şi implicarea copiilor şi adulţilor din Bucureşti şi din zonele limitrofe în domeniul artelor spectacolului, va avea loc în noul sediu al Bibliotecii Naţionale şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Pe parcursul celor cinci zile vor fi prezentate spectacole de operetă şi musical ale Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, spectacole de păpuşi şi marionete din România şi din străinătate, spectacole muzicale, spectacole de magie, spectacole de teatru, concerte de colinde şi o serie de ateliere dedicate artelor spectacolului (jocuri teatrale, prezentare de instrumente muzicale, introducere în butaforie, arta costumului, balet şi dans popular sau pantomima), artelor vizuale (pictură, artă foto, modelaj în lut) sau ateliere de lucru manual cu tematica sărbătorilor de iarnă.

Festivalul se desfăşoară sub deviza „joacă-te şi învaţă” şi le oferă participanţilor posibilitatea de a folosi arta ca mijloc de comunicare.

Participarea la spectacolele şi atelierele din festival este gratuită. Grupurile organizate din instituţii de învăţământ au prioritate, dar în limita locurilor disponibile se organizează şi înscrieri individuale.

Sursa: Agerpres

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

08
/09
/23

Institutul Cultural Român de la Londra deschide sezonul de evenimente din această toamnă cu un proiect de amploare, „Spotlight Heritage Timișoara“ / „Patrimoniul sub reflectoare“, desfășurat în perioada 9-12 septembrie 2023, la sediul său din Belgrave Square. Evenimentul este prezentat în cadrul Open House Festival London, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, sub egida Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

08
/09
/23

Legenda comediei franţuzeşti se dezvăluie drept omul modest şi sensibil Louis de Funès, în documentarul difuzat în premieră la TVR 1 sâmbătă, 9, respectiv 16 septembrie, de la ora 15.30. În aceleaşi zile, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 urmăresc filmele „Hibernatus” şi „Omul-orchestră”, din colecţia Louis de Funès.

07
/09
/23

Bunăstarea personală și durabilitatea, alegeri eco-responsabile în bucătărie, parteneriate pentru un oraș sustenabil, practici de sustenabilitate în industriile de beauty și cosmetică, dar și informarea și educarea pentru sănătatea femeilor sunt principalele teme abordate în cadrul sezonului al șaselea al Sustainable Living Podcast (SLP), în parteneriat cu Promenada Mall.

07
/09
/23

Pixel. Comunități în focus, cel mai nou demers al companiei de teatru independent Vanner Collective, a provocat adolescenții din Alexandria să experimenteze un alt fel de vacanță – ateliere de film încheiate cu scurtmetraje realizate chiar de participanți și ateliere de fotografie al căror rezultat este o expoziție ce va putea fi văzută între 8 și 14 septembrie, la Centrul de Resurse în Fotografie (str. Popa Tatu nr. 68).

07
/09
/23

„Prin selecția de filme și experiențe din program, ceea ce vrea să spună BIDFF anul acesta este să ascultăm înainte să emitem o opinie, să facem un efort de a privi lumea și din perspectiva celuilalt și, oricât de mult ne-ar plăcea să emitem judecăți radicale, ele trebuie mereu gândite într-o rețea în care dincolo de cuvinte și informații se află oameni.” Simona Deaconescu, coregraf și directorul artistic al Bucharest International Dance Film Festival, invită astfel publicul să ia parte la cea de-a 9 ediție a evenimentului care începe astăzi, joi, 7 septembrie.