Povești terapeutice cu Medeea Marinescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/povesti-terapeutice-cu-medeea-marinescu/

Vineri, 28 noiembrie, în cadrul primei seri de Poveşti terapeutice de la centrul KinetoBebe, actriţa Medeea Marinescu le-a povestit copiilor.

Un articol de Judy Florescu|4 decembrie 2014

Medeea Marinescu, actriță a Teatrului Național din București,  și-a început cariera în copilărie, cu rolul din filmul ,,Maria Mirabela”.

DSC00003p

Marcela Motoc

Asociația Cortina este creată de actrița Marcela Motoc, care a spus în deschiderea evenimentului: „În acest proiect am pornit de la ideea că și adulții au nevoie de povești.  Avem nevoie să spunem, dar și să ni se spună povești. Ne dorim, chiar și acum, ca cineva să ne asigure de acel happy end. Ne dorim să trăim lucruri frumoase, ca în povești. Iar atunci când vorbim cu copiii, ne e mai ușor să ne raportăm la exemple, la exemplele din povești.

Departamentul de psihologie al Centrului Kinetobebe a inițiat aceste „seri de povești terapeutice„. Terapeutice pentru că fiecare poveste are o temă. Prin intermediul subiectelor din povești încurajăm optimismul, încrederea în sine, încrederea în părinți, deschiderea către comunicare și acțiune, veselia, depăsirea furiei sau a vinovăției.

La finalul poveștii, această tema este dezvoltată de unul dintre psihologii centrului împreună cu cei mici, prin jocuri special concepute si cu o aplicare directă a ceea ce au ascultat în poveste. Părinții, separat, primesc consultanța necesară și poarta o discuție liberă alături de un alt psiholog al centrului.

Acest proiect reprezintă un serial lung, cu episoade de sine stătătoare. În cadrul acestor seri părinții vor cădea pradă farmecului povestirii datorită actorului care o citește, iar copii vor fi vrăjiti de subiectul poveștii, rezultatul fiind, sperăm, unul pe măsura nevoii fiecărui ascultător.

Kinetobebe este un centru de dezvoltare motorie si senzoriala pentru copii, situat în Calea Moșilor nr 158. Următoarele seri de Povești terapeutice îi vor avea ca invitați pe Marius Manole, Șerban Pavlu și Maria Buză.

Obiectivul‎ proiectului ,,Povești terapeutice” este sensibilizarea părinților în fața problemelor și dificultăților pe care copii le întâmpină în viața de zi cu zi, în fața aspectelor sufletești pe care doar părinții le pot remedia. În sprijinul copiilor fără părinți care să îi crească și îndrume, centrul Kitenobebe virează 10% din incasari către Așezământul din Letca Nouă. Actorii implicați în acest proiect își donează în totalitate onorariile către acest așezământ.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.