Poveștile cu care trecem furtuna
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-cu-care-trecem-furtuna/

Trecem printr-o perioadă dificilă, o adevărată furtună. Vieţile noastre au încetinit brusc şi suntem cu toţii în căutarea unor răspunsuri care să ne ţină deasupra valului. Iar răspunsurile pot veni şi dinspre… poveşti!

Un articol de Liliana Matei|14 aprilie 2020

Editura Frontiera vă propune acum cărțile pentru copii înțelepți, care pot deveni în acest context și cărți pentru adulții îngrijorați, care au nevoie de optimism și solidaritate. Editura vine în sprijinul copiilor și al părinților cu o ofertă specială: până la Paști, pe site-ul editurii, toate cărțile vor avea o reducere de 25%.

„Credem că astăzi, mai mult decât oricând, avem nevoie de povești care să ne ajute să străbatem furtuna și să dăm sens întâmplărilor prin care trecem. Iată de ce editura noastră a început de curând campania Poveștile cu care trecem furtuna. Mesajul campaniei este unul de optimism și solidaritate. Poveștile ne apropie, ne liniștesc și ne ordonează emoțiile – nu doar copiilor, ci și nouă, adulților”, spune Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.

O recomandare de lectură în această perioadă, atât pentru copii, cât și pentru părinți, este cartea „Recenka și ouăle de Paști” de Patricia Polacco, o poveste de inspirație rusească despre tradiția pictării ouălor, dar și despre relația emoționantă dintre Babușca și o gâscă sălbatică, rătăcită în curtea vechii căsuțe. Ilustrațiile cărții aduc parfumul vechii Moscove și reproduc cu autenticitate modelele viu colorate ale ouălor de Paști de inspirație rusească.

Patricia Polacco este o îndrăgită autoare și ilustratoare americană pentru copii. Provenită dintr-o familie cu tradiții culturale mixte (irlandeze după tată și ruso-evreiești după mamă), Patricia Polacco a scris peste 100 de cărți pentru copii.

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală, precum și ilustratori cu o marcă unică. Indiferent de domeniul abordat, cărțile Frontiera sunt o invitație la autoeducație: literară, vizuală, terapeutică. Simbolul editurii este o fetiță care plutește pe ape, Zoe. Este o fetiță temerară, care navighează în umbreluța ei pe marea lumii, în căutarea poveștilor potrivite.

Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

21
/10
/14

Anul acesta Rusia va fi invitat de onoare al Târgului Internațional de Carte „GAUDEAMUS” organizat de Radio România. În premieră absolută, românii vor avea parte de o săptămână a mâncărurilor tradiţionale din Rusia (la unul dintre restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului) și se vor bucura de colecția de aur MOSFILM pe DVD, pentru că Zilele Filmului Rus, deja tradiționale, vor fi dedicate celor 90 de ani de la înființarea concernului cinematografic Mosfilm.

15
/10
/14

Miercuri, 15 octombrie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu îi aşteaptă pe pasionaţii de lectură la lansarea celui mai nou roman al scriitorului britanic James Meek, Invaziile inimii, roman finalist la Costa Novel of the Year Award 2012 şi tradus în peste douăzeci de ţări.

11
/10
/14

Filosoful şi matematicianul francez René Descartes, autorul celebrului dicton "Cogito ergo sum" ("Cuget deci exist"), prezenta o excrescenţă osoasă de aproximativ 5,4 centimetri pătraţi în zona sinusurilor, o tumoare benignă care nu a avut însă legătură cu moartea sa, potrivit oamenilor de ştiinţă.

09
/10
/14

Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2014 a fost acordat scriitorului francez Patrick Modiano, "pentru arta memoriilor, prin care a evocat cele mai greu de înţeles destine umane şi a dezvăluit universul ţărilor aflate sub ocupaţie", a precizat Comitetul Nobel. Patrick Modiano are 69 de ani şi este cel de-al 11 scriitor de origine franceză care câştigă Premiul Nobel pentru literatură.

03
/10
/14

Un roman tulburător, în care sînt îmbinate subtil o varietate de teme: copilăria, inocenţa, înstrăinarea, confruntarea mentalităţilor, relaţiile de cuplu sau reconfigurarea identităţii. Un nou roman de Dan Lungu, unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori români, a apărut în această săptămînă în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală.