Poveștile cu care trecem furtuna
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-cu-care-trecem-furtuna/

Trecem printr-o perioadă dificilă, o adevărată furtună. Vieţile noastre au încetinit brusc şi suntem cu toţii în căutarea unor răspunsuri care să ne ţină deasupra valului. Iar răspunsurile pot veni şi dinspre… poveşti!

Un articol de Liliana Matei|14 aprilie 2020

Editura Frontiera vă propune acum cărțile pentru copii înțelepți, care pot deveni în acest context și cărți pentru adulții îngrijorați, care au nevoie de optimism și solidaritate. Editura vine în sprijinul copiilor și al părinților cu o ofertă specială: până la Paști, pe site-ul editurii, toate cărțile vor avea o reducere de 25%.

„Credem că astăzi, mai mult decât oricând, avem nevoie de povești care să ne ajute să străbatem furtuna și să dăm sens întâmplărilor prin care trecem. Iată de ce editura noastră a început de curând campania Poveștile cu care trecem furtuna. Mesajul campaniei este unul de optimism și solidaritate. Poveștile ne apropie, ne liniștesc și ne ordonează emoțiile – nu doar copiilor, ci și nouă, adulților”, spune Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.

O recomandare de lectură în această perioadă, atât pentru copii, cât și pentru părinți, este cartea „Recenka și ouăle de Paști” de Patricia Polacco, o poveste de inspirație rusească despre tradiția pictării ouălor, dar și despre relația emoționantă dintre Babușca și o gâscă sălbatică, rătăcită în curtea vechii căsuțe. Ilustrațiile cărții aduc parfumul vechii Moscove și reproduc cu autenticitate modelele viu colorate ale ouălor de Paști de inspirație rusească.

Patricia Polacco este o îndrăgită autoare și ilustratoare americană pentru copii. Provenită dintr-o familie cu tradiții culturale mixte (irlandeze după tată și ruso-evreiești după mamă), Patricia Polacco a scris peste 100 de cărți pentru copii.

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală, precum și ilustratori cu o marcă unică. Indiferent de domeniul abordat, cărțile Frontiera sunt o invitație la autoeducație: literară, vizuală, terapeutică. Simbolul editurii este o fetiță care plutește pe ape, Zoe. Este o fetiță temerară, care navighează în umbreluța ei pe marea lumii, în căutarea poveștilor potrivite.

Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.