Povestile își caută fotografii
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-isi-cauta-fotografii/

Proiectele de fotografie documentară spun o poveste despre oameni, una neaşteptată, emoţionantă, sinceră, fără să-l constrângă pe fotograf la o anumită formă – e alegerea lui ce anume şi cum ne arată în imagine.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2015

Povestile își caută fotografii – atelier de proiecte de fotografie documentară coordonat de Petruț Călinescu.

„Fotografia documentară și cea de presă pleacă de la aceleași premize, ale situațiilor reale, neregizate. O diferență o face timpul acordat fiecăreia: cea de presă înseamnă grabă, moment surprins, viteză de difuzare. La fotografia documentară, tocmai inversul, de slow-jurnalism, îi dă esența. Fotografia de portret poate deveni documentară. […] Sunt proiecte cu fotografii foarte frumoase care și-au documentat strict membrii familiei sau doar pe unul singur. […] Un proiect bun de fotografie documentară e puternic în primul rând vizual și schimbă ceva în tine: emoții, percepții, adaugă informații.” – Petruț Călinescu

Petruț Călinescu este fotograf independent, îl cunoașteți prin Mândrie și Beton, proiectul foto care spune povestea locuitorilor din Țara Oașului și

Petrut Calinescu

Petrut Calinescu

Maramureș care lucrează de 20 de ani în Franța și își contruiesc în satele de baștină case în care nu au timp să locuiască.

Între 26 februarie și 19 martie, la Foto Hub, în București, va avea loc atelierul de proiecte de fotografie documentară coordonat de Petruț Călinescu.

Atelierul este organizat de Revista de Povestiri, are 4 întâlniri de câte 3 ore, una pe săptămână, costă 400 lei și presupune o preselecție, pe baza a 10 fotografii anterioare și o idee de proiect de fotografie documentară.

Deadline-ul pentru înscrieri e 20 februarie. Mai multe detalii pe pagina atelierului.

Foto: Povestile își caută fotografii, Petruț Călinescu – Petrut Calinescu

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.