Povestile își caută fotografii
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-isi-cauta-fotografii/

Proiectele de fotografie documentară spun o poveste despre oameni, una neaşteptată, emoţionantă, sinceră, fără să-l constrângă pe fotograf la o anumită formă – e alegerea lui ce anume şi cum ne arată în imagine.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2015

Povestile își caută fotografii – atelier de proiecte de fotografie documentară coordonat de Petruț Călinescu.

„Fotografia documentară și cea de presă pleacă de la aceleași premize, ale situațiilor reale, neregizate. O diferență o face timpul acordat fiecăreia: cea de presă înseamnă grabă, moment surprins, viteză de difuzare. La fotografia documentară, tocmai inversul, de slow-jurnalism, îi dă esența. Fotografia de portret poate deveni documentară. […] Sunt proiecte cu fotografii foarte frumoase care și-au documentat strict membrii familiei sau doar pe unul singur. […] Un proiect bun de fotografie documentară e puternic în primul rând vizual și schimbă ceva în tine: emoții, percepții, adaugă informații.” – Petruț Călinescu

Petruț Călinescu este fotograf independent, îl cunoașteți prin Mândrie și Beton, proiectul foto care spune povestea locuitorilor din Țara Oașului și

Petrut Calinescu

Petrut Calinescu

Maramureș care lucrează de 20 de ani în Franța și își contruiesc în satele de baștină case în care nu au timp să locuiască.

Între 26 februarie și 19 martie, la Foto Hub, în București, va avea loc atelierul de proiecte de fotografie documentară coordonat de Petruț Călinescu.

Atelierul este organizat de Revista de Povestiri, are 4 întâlniri de câte 3 ore, una pe săptămână, costă 400 lei și presupune o preselecție, pe baza a 10 fotografii anterioare și o idee de proiect de fotografie documentară.

Deadline-ul pentru înscrieri e 20 februarie. Mai multe detalii pe pagina atelierului.

Foto: Povestile își caută fotografii, Petruț Călinescu – Petrut Calinescu

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

09
/09
/16

Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, prezintă pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a zecea ediții, expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din zece orașe – alături de București, la NAG#10 vor participa în acest an Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

12
/08
/16

6 artiști și 6 artizane își expun creațiile în Bastionul Țesătorilor din Brașov până pe 30 august. Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” facilitează și promovează creația unor lucrări de artă contemporană care să integreze tehnica ţesutului la război din zona Branului, element de patrimoniu imaterial.

25
/07
/16

București Mall prezintă expoziția Instalart/ Obiect/ 004, ce reunește șase proiecte de design destinate mediului urban, realizate de cunoscuți designeri și arhitecți români. Expoziția, lansată în cadrul unui vernisaj pe 21 iulie, rămâne la București Mall până pe 9 august, când se va muta în Plaza România, pentru alte 3 saptamani.