Julio Iglesias și căminul de nefamiliști. POVEŞTILE LUI DEDE’S
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-lui-dedes-julio-iglesias-si-caminul-de-nefamilisti/

Oamenii au nevoie de speranţă. Să poată spune:„ uite că se poate” şi viaţa ne arată de foarte multe ori că se poate să crezi că totul s-a sfârşit pentru tine şi să constaţi că viaţa abia începe. Se poate să nu ai cele mai bune dotări posibile, dar să te trezeşti că excelezi în mai multe planuri. Ne plac exemplele, iar Julio Iglesias este un exemplu.

Un articol de Dan Nicolaie (Dede's)|23 septembrie 2015

Povestea lui de viață este arhi-cunoscută. Nu a făcut niciun meci mare, de fapt nici măcar unul mic, în prima echipă a lui Real Madrid, dar toată lumea știe că a fost fotbalist.

Evident că nu a avut cea mai bună voce din câte au existat în secolul XX, dar este cunoscut drept cel mai iubit interpret „latino” la nivel planetar. Nu a fost o frumusețe masculină, dar a avut un succes uriaș la doamne și domnișoare.

Cumpătarea nu a fost punctul său forte, dar, iată, azi a împlinit 72 de ani. Nu a fost un familist, dar are o familie mare cu mulți urmași de care poate fi mândru.

Muzica lui Julio Iglesias a făcut bine multora, inclusiv mie. Cum? Simplu și absolut întâmplător.

Cu mai bine de 20 de ani în urmă, împreună cu trei prieteni a trebuit să plecăm în exil, lăsând în urmă campusul din Regie pentru a ne caza, temporar, într-un cămin de nefamiliști, care conținea studenți, muncitori, casnice, copii ai tuturor și pensionari ai nimănui,  aflat la marginea Bucureștiului.

Drumul spre noua locație trecea prin Piața Romană, raiul vânzătorilor și cumpărătorilor de muzică de la vremea aceea.

Pentru a mai îndulci amarul, am cumpărat o casetă audio cu albumul „Calor” al lui Julio Iglesias, deși prietenii insistau pentru ceva mai la modă, „Right Said Fred” sau „Snap”.

În prima noapte petrecută în cămin caseta cu Julio a fost regină, am ascultat albumul „Calor” de cel puțin 6 ori.

Eram puțin melancolici și Julio cânta exact ce ne trebuia. Am repetat operațiunea toată săptămâna, după care rând pe rând studente, casnice, mame, muncitori cu greutate ne-au bătut la ușă să le împrumutăm și lor caseta, pentru un „chef” sau o audiție solo.

Am reușit rapid să ne împrietenim cu toată lumea, iar ceea ce părea un exil greu de îndurat a devenit o perioadă plăcută greu de uitat, grație lui Julio Iglesias.

Gracias!

Foto: Julio Iglesias – Dede’s

09
/06
/15

Iubitoare, frumoasă, vibrantă, acoperită de flori şi de lauri, cerută, primită şi sărbătorită peste tot în lume ca o regină a cântecului, soprana Hariclea Darclée a trăit în epoca de maximă strălucire a teatrului de operă. A încetat din viață într-o zi de 12 ianuarie (1939), la București.

09
/06
/15

Reinventat în Farid Fairuz, coregraful si performerul Mihai Mihalcea a fost invitat recent să sustină trei reprezentații cu spectacolul “Realia (București-Beirut)” în cadrul festivalului Rencontres choregraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, care de-a lungul timpului a lansat si conscrat nume devenite celebre ale scenei internationale de dans si performance.

09
/06
/15

Un festival devenit tradiție pe scena culturală a orașului, Bucharest Music Film Festival a ajuns la cea de-a X-a ediție și va celebra acest moment alături de bucureșteni în Piața George Enescu, în perioada 19 -28 iunie.

09
/06
/15

La finalul unei stagiuni în care a oferit lunar publicului un frumos concert de folclor de calitate, ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO vă invită duminică, 14 iunie (17.00), la Sala Radio, la un concert deosebit intitulat „Şlagărele muzicii populare româneşti”.

02
/06
/15

Simfonia fantastică, celebra creaţie a lui BERLIOZ, dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, JAN MRÁČEK, tânărul violonist ceh de doar 24 de ani, distins în 2014 cu premiul I la Fritz Kreisler International Violin Competition – Viena şi singurul concert pentru vioară semnat de BRAHMS sunt elementele reunite în evenimentul prezentat vineri, 5 iunie (19.00) de Orchestra Naţională Radio.