Julio Iglesias și căminul de nefamiliști. POVEŞTILE LUI DEDE’S
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-lui-dedes-julio-iglesias-si-caminul-de-nefamilisti/

Oamenii au nevoie de speranţă. Să poată spune:„ uite că se poate” şi viaţa ne arată de foarte multe ori că se poate să crezi că totul s-a sfârşit pentru tine şi să constaţi că viaţa abia începe. Se poate să nu ai cele mai bune dotări posibile, dar să te trezeşti că excelezi în mai multe planuri. Ne plac exemplele, iar Julio Iglesias este un exemplu.

Un articol de Dan Nicolaie (Dede's)|23 septembrie 2015

Povestea lui de viață este arhi-cunoscută. Nu a făcut niciun meci mare, de fapt nici măcar unul mic, în prima echipă a lui Real Madrid, dar toată lumea știe că a fost fotbalist.

Evident că nu a avut cea mai bună voce din câte au existat în secolul XX, dar este cunoscut drept cel mai iubit interpret „latino” la nivel planetar. Nu a fost o frumusețe masculină, dar a avut un succes uriaș la doamne și domnișoare.

Cumpătarea nu a fost punctul său forte, dar, iată, azi a împlinit 72 de ani. Nu a fost un familist, dar are o familie mare cu mulți urmași de care poate fi mândru.

Muzica lui Julio Iglesias a făcut bine multora, inclusiv mie. Cum? Simplu și absolut întâmplător.

Cu mai bine de 20 de ani în urmă, împreună cu trei prieteni a trebuit să plecăm în exil, lăsând în urmă campusul din Regie pentru a ne caza, temporar, într-un cămin de nefamiliști, care conținea studenți, muncitori, casnice, copii ai tuturor și pensionari ai nimănui,  aflat la marginea Bucureștiului.

Drumul spre noua locație trecea prin Piața Romană, raiul vânzătorilor și cumpărătorilor de muzică de la vremea aceea.

Pentru a mai îndulci amarul, am cumpărat o casetă audio cu albumul „Calor” al lui Julio Iglesias, deși prietenii insistau pentru ceva mai la modă, „Right Said Fred” sau „Snap”.

În prima noapte petrecută în cămin caseta cu Julio a fost regină, am ascultat albumul „Calor” de cel puțin 6 ori.

Eram puțin melancolici și Julio cânta exact ce ne trebuia. Am repetat operațiunea toată săptămâna, după care rând pe rând studente, casnice, mame, muncitori cu greutate ne-au bătut la ușă să le împrumutăm și lor caseta, pentru un „chef” sau o audiție solo.

Am reușit rapid să ne împrietenim cu toată lumea, iar ceea ce părea un exil greu de îndurat a devenit o perioadă plăcută greu de uitat, grație lui Julio Iglesias.

Gracias!

Foto: Julio Iglesias – Dede’s

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”