Julio Iglesias și căminul de nefamiliști. POVEŞTILE LUI DEDE’S
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-lui-dedes-julio-iglesias-si-caminul-de-nefamilisti/

Oamenii au nevoie de speranţă. Să poată spune:„ uite că se poate” şi viaţa ne arată de foarte multe ori că se poate să crezi că totul s-a sfârşit pentru tine şi să constaţi că viaţa abia începe. Se poate să nu ai cele mai bune dotări posibile, dar să te trezeşti că excelezi în mai multe planuri. Ne plac exemplele, iar Julio Iglesias este un exemplu.

Un articol de Dan Nicolaie (Dede's)|23 septembrie 2015

Povestea lui de viață este arhi-cunoscută. Nu a făcut niciun meci mare, de fapt nici măcar unul mic, în prima echipă a lui Real Madrid, dar toată lumea știe că a fost fotbalist.

Evident că nu a avut cea mai bună voce din câte au existat în secolul XX, dar este cunoscut drept cel mai iubit interpret „latino” la nivel planetar. Nu a fost o frumusețe masculină, dar a avut un succes uriaș la doamne și domnișoare.

Cumpătarea nu a fost punctul său forte, dar, iată, azi a împlinit 72 de ani. Nu a fost un familist, dar are o familie mare cu mulți urmași de care poate fi mândru.

Muzica lui Julio Iglesias a făcut bine multora, inclusiv mie. Cum? Simplu și absolut întâmplător.

Cu mai bine de 20 de ani în urmă, împreună cu trei prieteni a trebuit să plecăm în exil, lăsând în urmă campusul din Regie pentru a ne caza, temporar, într-un cămin de nefamiliști, care conținea studenți, muncitori, casnice, copii ai tuturor și pensionari ai nimănui,  aflat la marginea Bucureștiului.

Drumul spre noua locație trecea prin Piața Romană, raiul vânzătorilor și cumpărătorilor de muzică de la vremea aceea.

Pentru a mai îndulci amarul, am cumpărat o casetă audio cu albumul „Calor” al lui Julio Iglesias, deși prietenii insistau pentru ceva mai la modă, „Right Said Fred” sau „Snap”.

În prima noapte petrecută în cămin caseta cu Julio a fost regină, am ascultat albumul „Calor” de cel puțin 6 ori.

Eram puțin melancolici și Julio cânta exact ce ne trebuia. Am repetat operațiunea toată săptămâna, după care rând pe rând studente, casnice, mame, muncitori cu greutate ne-au bătut la ușă să le împrumutăm și lor caseta, pentru un „chef” sau o audiție solo.

Am reușit rapid să ne împrietenim cu toată lumea, iar ceea ce părea un exil greu de îndurat a devenit o perioadă plăcută greu de uitat, grație lui Julio Iglesias.

Gracias!

Foto: Julio Iglesias – Dede’s

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.