Poveștile unei toamne reușite, la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-unei-toamne-reusite-la-fundatia-calea-victoriei/

Te întrebi cum să-ţi începi mai plăcut toamna? Pentru un plus de relaxare, creativitate şi cunoaştere, Fundaţia Calea Victoriei te aşteaptă cu o gamă variată de cursuri. Alege-l pe cel care ţi se potriveşte cel mai bine!

Un articol de Liliana Matei|2 septembrie 2018

Tu alegi cum îți petreci toamna și ce alte personaje vei avea în jur: actori, pictori, oameni de comunicare, istorici sau cercetători. Fundația Calea Victoriei a pregătit decorul: un program nou-nouț de cursuri frumos asortate, pentru toate gusturile: mindfulness, machiaj, blogging, comunicare, istoria artei, bune maniere, stil și imagine, actorie, psihologie, istoria religiilor, ilustrație și pictură.

Săptămâna 3 – 9 septembrie:

Atelier de MINDFULNESS, între 3-7 septembrie

Atelier de TEHNICI DE NEGOCIERE, între 3-5 septembrie

CASE BOIEREŞTI din BUCUREŞTI, între 3-5 septembrie

Curs de ILUSTRAŢIE FLORALĂ ŞI DECORATIVĂ, între 3-7 septembrie

ARTA DE A ASCULTA: Vreau să comunic eficient, din 7 Septembrie

Săptămâna 10 – 16 septembrie:

Atelier de BLOGGING şi scriere pentru online, din 10 Septembrie

Curs practic de MACHIAJ, în 10 şi 11 septembrie

Atelier de BRANDING, din 11 Septembrie

Cum să îţi îmbunătăţeşti STIMA DE SINE?, din 11 Septembrie

ARTA ÎN ANTICHITATE – Etrusci, greci și egipteni, din 12 Septembrie

Introducere în ISTORIA RELIGIILOR, din 12 Septembrie

BUNELE MANIERE şi eticheta în societate, din 13 Septembrie

HOW TO BE A LADY: Exerciţii de feminitate, din 13 Septembrie

Atelier de VORBIRE ÎN PUBLIC, din 14 Septembrie

Introducere în PSIHOLOGIA INCONŞTIENTULUI, din 14 Septembrie

Săptămâna 17 – 23 septembrie:

Atelier de COMEDIE – cu actriţa Daniela Nane, din 17 Septembrie

Atelier de DICŢIE şi de vorbire, din 17 Septembrie 2018

SPAŢII FERICITE – Design pentru o stare de bine, 17 şi 24 septembrie

Atelier de SCENARISTICĂ – Cum se scrie un film, din 18 Septembrie

Comunicarea eficientă şi TEHNICILE NLP, din 18 Septembrie

Atelier de PICTURĂ şi CREATIVITATE, din 20 Septembrie

Introducere în ISTORIA ARTEI, din 20 Septembrie

Istoria principalelor IDEOLOGII POLITICE, din 20 Septembrie

CREATIVE WRITING Workshop in ENGLISH, din 21 Septembrie

Săptămâna 24-30 septembrie:

CE TIP DE PERSONALITATE AI?, din 24 Septembrie

ROMANTISMUL EUROPEAN. Artă, modă şi societate, din 25 Septembrie

CUM ALEG UN VIN BUN? Curs şi degustare, din 26 Septembrie

Atelier de COSMETICĂ NATURALĂ, din 29 Septembrie

Înscrierile se fac la adresa [email protected]. O să ajungi ușor la destinație, Fundaţia Calea Victoriei este în centrul Bucureștiului, pe str. C. A. Rosetti, la numărul 47, etaj 1.

03
/08
/21

Scopul proiectului Eforie Colorat - Intervenție Culturală este să aducă laolaltă artiști plastici și oameni preocupați de bunăstarea mediului înconjurător. Iar pentru că arta nu trebuie să existe numai în galerii, evenimentele au fost concepute astfel încât publicul larg să fie implicat, direct sau indirect, în procesul de creație.

23
/07
/21

Inaugurată în urmă cu o lună la ARCUB, expoziția „Chimonoul întâlnește ia” curatoriată de Iulia Gorneanu a avut parte de un finisaj special în seara zilei de miercuri, 21 iulie, în pasajul Hanului Gabroveni. Fashion styling show-ul – sub direcția artistică a lui Alin Gălățescu – s-a desfășurat în prezența Ambasadorului Japoniei în România, ES Dl Hiroshi Ueda și a prezentat ținute ale designerilor români în ritmuri de muzică live interpretată de Jezebel.

21
/07
/21

Asociația Forumul Artelor Vizuale lansează „Eforie Colorat - Intervenție culturală” inițiază un demers artistic și ecologic ce va schimba atmosfera și peisajul în cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc, Eforie Sud.

21
/07
/21

După ce la finalul lunii iunie strada Ion Ghica din București a intrat în circuitul proiectului „Străzi deschise”, iar Centrul Ceh a profitat de ocazie pentru a organiza o după-amiază specială în stradă, a venit momentul ca această experiență să se repete, pe 24 iulie, între orele 16:00-22:00.

21
/07
/21

Începând de joi, 22 iulie 2021, în clădirea din strada Vasile Alecsandri nr. 6, Iași, vor funcționa 5 noi muzee: Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poezie(i), Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Copilăriei în Comunism și Muzeul Pogromului de la Iași. În ziua inaugurării, intrarea la toate muzeele componente va fi gratuită.

13
/07
/21

Până pe 5 septembrie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă în expoziția „50 de ani. Școala de Modă din București” o sinteză a activității profesorilor și studenților de la Departamentul Modă din cadrul Universității Naționale de Arte București (UNArte).

28
/06
/21

Printr-o examinare atentă a unor forme de horror folcloric și prin optica ecologistă în care umanul și natura, umanul și non-umanul se suprapun și dialoghează, expoziția explorează intersecția dintre ezoterism și știință, folclor și tehnologie, feminism și ecologie, precum și istorie culturală și ficțiune speculativă.

25
/06
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

18
/06
/21

Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologică Română în crângul verde din fața Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).

15
/06
/21

Printre artiştii care au schimbat modul în care ne raportăm la artă se numără și Max Hermann Maxy (Brăila, 1895- Bucureşti, 1971). El este doar unul dintre artiștii români care au reușit să uimească o lume cu lucrările lor. Un articol de Mihaela Ion.