Prayers – Recital de muzică clasică de Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/prayers-recital-de-muzica-clasica-de-craciun/

Un recital unic în Bucureşti, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, „Prayers”, este prezentat publicului pe data de 16 decembrie, ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88). Solişti: Ruxandra Urdăreanu – soprană, Dan Stoenescu – pian

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2014

Prayers / Soprana Ruxandra Urdăreanu și pianistul Dan Stoenescu susţin un recital bogat în piese clasice și în colinde selectate din perioade diferite ale istoriei muzicii.

Repertoriul pornește de la J. S. Bach și se încheie cu Fr. Loewe, incluzând lucrări de W. A. Mozart , Fr. Handel, Albinoni, G. Puccini, S. Rachmaninov, Fr. Tosti, P. Mascagni, M. Reger, D. Chiriac, I. Berlin, J. Strauss, A. Adam.

Din program fac parte și aranjamente muzicale de Dan Stoenescu și Octavian Georgescu, în primă audiție. Vor fi interpretate pentru prima dată în România: J.Strauss-Benatzky arie din „Casanova” și Fr.Loewe-Benatzky arie din „Gigi”.

Organizatori: Biserica Boteanu-Ienii în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară / Intrarea este LIBERĂ.

Recitalul de muzică clasică de Crăciun „Prayers” este înscris în programul de colinde „În așteptarea lui Hristos, Mesia, Chip luminos…” (ediția a III-a) organizat de Biserica Boteanu-Ienii și constând într-o suită de concerte de colinde românești și internaționale.

Acestea se desfășoară la fiecare sfârșit de săptămână, sâmbăta și duminica, până la Crăciun, de la ora 18, la Biserica Boteanu-Ienii din București. Intrarea este gratuită.

Foto:  Prayers – Biblioteca Centrală Universitară

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.

30
/09
/20

Să asculți muzică clasică la mall sau când îți faci cumpărăturile la un hipermarket? Da, pentru că din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme.

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.