Prayers – Recital de muzică clasică de Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/prayers-recital-de-muzica-clasica-de-craciun/

Un recital unic în Bucureşti, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, „Prayers”, este prezentat publicului pe data de 16 decembrie, ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88). Solişti: Ruxandra Urdăreanu – soprană, Dan Stoenescu – pian

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2014

Prayers / Soprana Ruxandra Urdăreanu și pianistul Dan Stoenescu susţin un recital bogat în piese clasice și în colinde selectate din perioade diferite ale istoriei muzicii.

Repertoriul pornește de la J. S. Bach și se încheie cu Fr. Loewe, incluzând lucrări de W. A. Mozart , Fr. Handel, Albinoni, G. Puccini, S. Rachmaninov, Fr. Tosti, P. Mascagni, M. Reger, D. Chiriac, I. Berlin, J. Strauss, A. Adam.

Din program fac parte și aranjamente muzicale de Dan Stoenescu și Octavian Georgescu, în primă audiție. Vor fi interpretate pentru prima dată în România: J.Strauss-Benatzky arie din „Casanova” și Fr.Loewe-Benatzky arie din „Gigi”.

Organizatori: Biserica Boteanu-Ienii în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară / Intrarea este LIBERĂ.

Recitalul de muzică clasică de Crăciun „Prayers” este înscris în programul de colinde „În așteptarea lui Hristos, Mesia, Chip luminos…” (ediția a III-a) organizat de Biserica Boteanu-Ienii și constând într-o suită de concerte de colinde românești și internaționale.

Acestea se desfășoară la fiecare sfârșit de săptămână, sâmbăta și duminica, până la Crăciun, de la ora 18, la Biserica Boteanu-Ienii din București. Intrarea este gratuită.

Foto:  Prayers – Biblioteca Centrală Universitară

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

16
/07
/20

Trupa byron revine la Sibiu pe 18 iulie pentru un concert acustic pe terasa Joyme Pub (Calea Dumbrăvii, 28-32). Se vor auzi atât piese de pe cel mai recent album al trupei – „Nouă”, lansat în toamna lui 2019 – dar și cântece pe care n-o să te abții să le fredonezi: „Cu capul în nori”, „Granița-n raniță”, „Masa pentru doi”, „Anima” sau ”Perfect”.

16
/07
/20

Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” au din nou onoarea și bucuria de a fi alături de publicul drag printr-o serie de concerte în aer liber intitulate „Seri de Operă Estivale”. Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.