PREMIERĂ / Bună seara, domnule Wilde! 28, 29, 30 iunie, Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiera-buna-seara-domnule-wilde-28-29-30-iunie-teatrul-evreiesc-de-stat/

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă vineri, 28 iunie, sâmbătă, 29 iunie şi duminică, 30 iunie,  de la ora 19.00, PREMIERA celebrului musical „Bună seara, domnule Wilde!” de Eugen Mirea şi Henry Mălineanu, după piesa „Ce înseamnă să fii Onest?” de Oscar Wilde.

Un articol de Petre Ivan|27 iunie 2019

Spectacolul este regizat de Andrei Măjeri, decorul poartă semnătura Irinei Moscu, iar costumele sunt realizate de Lucian Broscățean.

„Bună seara, domnule Wilde!” confirmă geniul lui Wilde. Deliciul acestei comedii de moravuri constă în limbaj, unul rafinat și pompos, prin care Wilde redă scene de un comic elegant. Personajele sale păstrează aura aristocrată a Angliei de secol 19. Povestea, cu note idilic moralizatoare, specifice lui Wilde, creează un musical plin de substanţă, ritmat de viziunea contemporană a regizorului Andrei Măjeri.

 Bună seara, domnule Wilde!” este un exemplu perfect de comedie bine făcută. Bazat pe acțiunea din „Ce înseamnă să fii Onest?” de Oscar Wilde,  musicalul imaginat de Henry Mălineanu și Eugen Mirea a avut un real  succes de public la toate montările sale. Revenirea în vizorul lumii teatrale românești, prin montarea sa la Teatrul Evreiesc de Stat, impune o revizitare estetică a universului victorian ironizat de piesă, regia speculând un joc secund, care citește  subtilitățile acestei comedii de moravuri și îi acordă plus valoare. O societate plină de morgă nu poate apărea decât reactiv, detaliu ușor de reperat și azi, căci despre nenumăratele noaste măști ne va vorbi spectacolul. Toate astea acompaniate de cea mai molipsitoare muzică.” (Andrei Măjeri, regizor)

 Regia: Andrei Măjeriwilde

Decor: Irina Moscu

Costume: Lucian Broscățean

Coregrafia: Attila Bordás

Co-repetitor: Bogdan Lifșin

Video design: Andrei Cozlac

Light design: Cristian Petru

Asistent costume: Carmen Cherecheș

Styling: Raluca Popa

Distribuție:

Lady Bracknell: Maia Morgenstern / Arabela Neazi
Oscar Wilde: Darius Daradici
Algernon Moncrieff: Andrei Miercure
Jack Worthing: Ionuț Grama
Gwendolen Fairfax: Lorena Luchian
Cecily Cardew: Alexandra Murăruş
Miss Prism: Geni Brenda Vexler / Viorica Bantaș
Preotul Chasuble: Mihai Prejban / Veaceslav Grosu
Majordomul Merriman, Lane: Nicolae Botezatu

Foto: Bună seara, domnule Wilde! – facebook

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.