PREMIERĂ / Bună seara, domnule Wilde! 28, 29, 30 iunie, Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiera-buna-seara-domnule-wilde-28-29-30-iunie-teatrul-evreiesc-de-stat/

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă vineri, 28 iunie, sâmbătă, 29 iunie şi duminică, 30 iunie,  de la ora 19.00, PREMIERA celebrului musical „Bună seara, domnule Wilde!” de Eugen Mirea şi Henry Mălineanu, după piesa „Ce înseamnă să fii Onest?” de Oscar Wilde.

Un articol de Petre Ivan|27 iunie 2019

Spectacolul este regizat de Andrei Măjeri, decorul poartă semnătura Irinei Moscu, iar costumele sunt realizate de Lucian Broscățean.

„Bună seara, domnule Wilde!” confirmă geniul lui Wilde. Deliciul acestei comedii de moravuri constă în limbaj, unul rafinat și pompos, prin care Wilde redă scene de un comic elegant. Personajele sale păstrează aura aristocrată a Angliei de secol 19. Povestea, cu note idilic moralizatoare, specifice lui Wilde, creează un musical plin de substanţă, ritmat de viziunea contemporană a regizorului Andrei Măjeri.

 Bună seara, domnule Wilde!” este un exemplu perfect de comedie bine făcută. Bazat pe acțiunea din „Ce înseamnă să fii Onest?” de Oscar Wilde,  musicalul imaginat de Henry Mălineanu și Eugen Mirea a avut un real  succes de public la toate montările sale. Revenirea în vizorul lumii teatrale românești, prin montarea sa la Teatrul Evreiesc de Stat, impune o revizitare estetică a universului victorian ironizat de piesă, regia speculând un joc secund, care citește  subtilitățile acestei comedii de moravuri și îi acordă plus valoare. O societate plină de morgă nu poate apărea decât reactiv, detaliu ușor de reperat și azi, căci despre nenumăratele noaste măști ne va vorbi spectacolul. Toate astea acompaniate de cea mai molipsitoare muzică.” (Andrei Măjeri, regizor)

 Regia: Andrei Măjeriwilde

Decor: Irina Moscu

Costume: Lucian Broscățean

Coregrafia: Attila Bordás

Co-repetitor: Bogdan Lifșin

Video design: Andrei Cozlac

Light design: Cristian Petru

Asistent costume: Carmen Cherecheș

Styling: Raluca Popa

Distribuție:

Lady Bracknell: Maia Morgenstern / Arabela Neazi
Oscar Wilde: Darius Daradici
Algernon Moncrieff: Andrei Miercure
Jack Worthing: Ionuț Grama
Gwendolen Fairfax: Lorena Luchian
Cecily Cardew: Alexandra Murăruş
Miss Prism: Geni Brenda Vexler / Viorica Bantaș
Preotul Chasuble: Mihai Prejban / Veaceslav Grosu
Majordomul Merriman, Lane: Nicolae Botezatu

Foto: Bună seara, domnule Wilde! – facebook

12
/12
/14

Un recital unic în București, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, „Prayers”, este prezentat publicului pe data de 16 decembrie, ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88). Soliști: Ruxandra Urdăreanu – soprană, Dan Stoenescu - pian

12
/12
/14

Campania CITESTE POVESTI! este inițiată de Editura ALL și realizată în colaborare cu agenția de publicitate NEXT Advertising şi Raluca Băraru. În încercarea de a repune în drepturi ora de lectură, ni se alătură părinți, profesori, experți în educație, jurnalişti și un guvern de poveste. Campania, al cărei slogan este Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!, are expunere outdoor, radio şi print.

12
/12
/14

Fotograful australian de peisaje Peter Lik a stabilit un record mondial după ce un colecţionar privat a plătit 6,5 milioane de dolari pentru o poză a artistului, reprezentând o imagine a canionului Antelope din Arizona, în Statele Unite ale Americii.

11
/12
/14

La 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, ICON production lansează pe DVD unul dintre cele mai premiate documentare românești din toate timpurile, "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de Andrei Ujică, „un film pe care orice student la istorie, om politic sau om de rând trebuie să îl vadă”, după cum titra publicația „Washington Post”.

11
/12
/14

Crăciunul nu este parcă întreg până în momentul în care atmosfera creată de bradul împodobit şi de mirosul de cozonaci nu este completată de colinde. Ca în fiecare an, la Sala Radio, mai multe evenimente speciale, concepute în jurul tradiţiilor sărbătorilor de iarnă, oferă publicului bucureştean ocazia de a intra în povestea Crăciunului într-un mod deosebit.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.

11
/12
/14

Invitata Marinei Constantinescu la Nocturne de vineri, 12 decembrie, este actriţa Oana Pellea. Realizatoarea Marina Constantinescu spune despre Oana Pellea că face parte din întâlnirile vieţii ei. Aceasta ediţie Nocture este despre popasurile importante ale vieţii, despre oamenii pe care îi porţi cu tine chiar şi când aceştia nu mai sunt, despre amintiri. Emisiunea poate fi urmărită de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

11
/12
/14

Platforma docuart.ro, pe care puteți vedea filme documentar românești, are o nouă interfață, meniu în limba engleză, secțiuni noi și dă posibilitatea fiecărui navigator să poată accesa site-ul de pe orice tip de device. Proiectul “Platforma Docuart” a fost dezvoltat pe o perioadă de 5 luni, iulie - noiembrie 2014.

11
/12
/14

Artiștii vizuali Daniel Loagăr și Andrei Cornea (atelier Wood Be Nice) deschid vineri, 12 decembrie, de la ora 19.30 o nouă expoziție compusă din 20 de lucrări realizate prin tehnici care variază de la colaj clasic, grafică la transfer de imagine pe OSB și pe ziar. Expoziția este un strigăt de bucurie a celui care descoperă că este pe drumul bun și surprinde momentul ieșirii din cristalidă și a asumării sinelui.

10
/12
/14

„Cel mai frumos roman din lume", după Larry Tremblay, se joacă luni, 15 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul unteatru. Cu o notă aparte de mistic, spectacolul este o invitație pentru fiecare spectator de a descoperi lumea fermecată a lui Gabi, o adolescentă pasionată de literatură și de scris.