Premieră la Teatrul Țăndărică: Festivalul SALT
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiera-la-teatrul-tandarica-festivalul-salt/

Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul Țăndărică anunţă un nou festival dedicat copiilor dar şi adolescenţilor şi adulţilor în perioada 25-28 februarie 2019.

Un articol de Petre Ivan|18 februarie 2019

Prima ediție a festivalului se bazează pe platforma originală SALT, un concurs unic de proiecte dedicat artiștilor emergenți din domeniul teatrului de animație și vizual  – actori, actori păpușari, regizori, scenografi, coregrafi, ventriloci, mimi, scenariști, artiști plastici, susținuți de Teatrul de Animație Țăndărică în realizarea și producția de la idee la spectacol a proiectelor propuse. Printre proiectele  câștigătoare ale celor trei ediții de până acum se numără spectacolul pentru adulți “Regele Moare”, în regia Elizei Păuna, “Apolodor”, în regia Silviei Roman, ”Matiaș Gâscarul”, în regia lui Baczo Tunde dar și workshop-ul interactiv ce îmbină tehnologia cu arta păpușăriei ”Micul prinț – o întâmplare”, experiment performativ coordonat de Mona Toncu și Raluca Rădulescu.

Festivalul SALT propune un program bogat în evenimente culturale dedicate copiilor, adolescenților, adulților dar și specialiștilor din domeniu, în care sunt prezentate producțiile câștigătoare ale proiectului cu același nume,  producții din străinătate și întâlniri dedicate profesioniștilor. În cadrul Festivalului SALT Teatrul Țăndărică va prezenta în data de  28 februarie, la Sala Mare a Teatrului Țăndărică, conceptul de #FreeStyle Puppetry – animație liberă, momente scurte de improvizație cu marionete / păpuși / obiecte, pe teme la alegere. #FreeStyle Puppetry reprezintă o oportunitate pentru tinerii păpușari să prezinte o idee, un concept sau un stil de animație, cu momente ce pot fi selecții din lucrări în desfășurare sau de sine stătătoare cu o durată de maxim 7 minute.

Programul Festivalului SALT:

Luni, 25 februarie 2019

10:00; 18:00 Apolodor, Teatrul de Animație Țăndărică, 4+, 60 min. (Sala Țăndărică)

Regie: Silvia Roman

Scenografie: Iuliana Vîlsan

Muzică: Bogdan Balea

Video: Dilmana Yordanova / KOTI Visuals

Mișcare scenică: Andreea Belu

Distribuție: Olga Bela, Ana Maria Bălescu, Mona Toncu, George Simian, Ștefan Craiu, Robert Trifan, Florin Mititelu, Dan Codreanu

16:00 Workshop Micul prinț – o întâmplare

20:00 Casele Clovnilor (foto jos), Teatrul de Păpuși Merlin, Grecia, 15+, 70 min. (Anima Studio Țăndărică)

Regie: Dimitris Stamou

Scenografie: Teatrul de Păpuși Merlin

Muzică: Schiles Charmpilas

Distribuție: Demi Papada, Dimitris Stamou

Marți, 26 februarie 2019

16:00 Workshop Micul prinț – o întâmplare

18:00 Regele moare, Teatrul de Animație Țăndărică, 14+, 60 min. (Anima Studio Țăndărică)

De Eugène Ionesco

Adaptare și regie: Eliza Păuna

Scenografie: Sabina Veșteman și Bianca Veșteman

Construcție păpuși: Daniel Stamate

Muzică: Bobo Burlăcianu

Foto: Andrei Roșianu

Distribuția: Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Cristina Țane, Mona Toncu, George Simian, Ștefan Craiu

20:00 Noone`s land, Teatrul de Păpuși Merlin Grecia, 10+, 45 min. (Sala Țăndărică)

Un spectacol de Dimitris Stamou și Demi Papada

Miercuri, 27 februarie 2019

12:00 Workshop dedicat profesioniștilor susținut de Dimitris Stamou și Demi Papada, Teatrul de Păpuși Merlin, Grecia (Anima Studio Țăndărică)

16:00 Workshop Micul prinț – o întâmplare

Joi 28 februarie 2019

16:00 FreeStyle Puppetry (Sala Țăndărică)

18:00 Spectacol – Micul prinț – o întâmplare. Experiment performativ cu marionete, Teatrul de Animație Țăndărică

Traducere, adaptare text, regie: Mona Toncu, Raluca Rădulescu

Creative technologist: Profenza George

Programator tranziții: Jessica In

Scenograf 3D: Matei Neagoe

Coordonator proiect: Gabriel Apostol

,,SALT’’ –  un festival fără limită de vârstă, nou la Teatrul Țăndărică.

#salt #independent #festival  #event  #puppeteer  #TandaricaInMiscare

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.  

20
/09
/23

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurare, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.