Premiera oficială Don Juan Inferno la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiera-oficiala-don-juan-inferno-la-arcub/

Duminică, 18 octombrie, de la ora 20:00, are loc premiera oficială a spectacolului DON JUAN INFERNO – un poem teatral-coregrafic, care prezintă povestea infernului acestui binecunoscut aventurier. Organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, spectacolul se va juca la Sala ARCUB din Batişte nr. 14.

Un articol de Liliana Matei|15 Octombrie 2015

Realizat după ideea originală a coregrafei Maria Popa și conceput pornind de la poezia lui Charles Baudelaire, „Don Juan aux enfers”, DON JUAN INFERNO este un spectacol inspirat, de asemenea, de opera unor scriitori ca Molière, Tirso di Molina, Byron şi Puşkin, Max Frisch sau Lucian Blaga. Scenariul și regia artistică sunt realizate Anda Tăbăcaru Hogea, iar coordonarea artistică, scenografia, proiecțiile și lighting design-ul poartă semnătura arh. Cătălin I. Arbore.

În rolul principal al unui Don Juan obosit de păcat îl veți putea admira pe Claudiu Bleonț, iar Comandorul/Umbra lui Don Juan va fi interpretat de balerinul Marian Horhotă. Iubirile lui Don Juan vor prinde formă prin grațioasele prezențe ale balerinelor: Diana Bejan (Donna Elvira), Galea Bobeicu (Donna Ana), Simona Dabija (Celestina) și Georgiana Ursachi (Miranda).

Acțiunea spectacolului se desfășoară în drumul pe care Don Juan îl parcurge către Infern. Supliciul său începe în momentul în care Comandorul îl prinde de mână pentru a-i fi călăuză în marea călătorie de dincolo. Pentru Don Juan, călătoria este chinuitoare. Spiritele femeilor pe care le-a trădat în timpul vieții își fac simțită prezența și îl chinuie, la rândul lor.

Comandorul, devenit judecătorul suprem, dorește întoarcerea lui Don Juan la reguli și principii. Din acest punct începe o luptă fantastică, plină de voluptate, energie și mister. Penitența trebuie săvârșită. Acel ”odor di femmina” și iubitele înșelate îl urmăresc pe Don Juan, asemenea ielelor care deșiră firul vieții și aleg momentul tăierii acestuia.

„M-am săturat de mlaștina stărilor mele sufletești”, declară Don Juan în acest spectacol ce reunește teatrul, poezia, muzica și dansul. O artă se contopește în cealaltă, iar toate la un loc relevă frământările dintre lumina și umbra sufletului omenesc. Don Juan Inferno este un poem teatral-coregrafic născut din idei și confruntări, din mărturisiri și căutări ale artistului de azi care se zbuciumă în lumea de azi și are totuși puterea de a spune „Spre soare râd!” (Anda Tăbăcaru Hogea – Regizor)

Don Juan Inferno5

INFO

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.

Preţ: 35 lei (Categoria I) şi de 25 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15 lei.

22
/03
/19

Jim Carrey (57 de ani) este, din toamna trecută, protagonistul serialului de comedie „Kidding“/„Glumeam!“, disponibil pe HBO GO, producţie pentru care actorul a făcut echipă cu regizorul Michel Gondry, alături de care a lucrat la Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Puteți vedea, aici, o scurtă privire de ansamblu (epic tribute) asupra carierei lui Jim Carrey, clip realizat de Alexandru Catrina.

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

Page 1 of 78412345...102030...Last »