Premiera „Țara surâsului” pe Scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiera-tara-surasului-pe-scena-teatrului-national-de-opereta-si-musical-ion-dacian/

După mai bine de 10 ani opereta „Țara surâsului” de Franz Lehar revine în repertoriul Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, cu două reprezentaţii, vineri 29 iunie şi sâmbătă 30 iunie 2018, începând cu ora 18:30, în Sala Opereta.

Un articol de Petre Ivan|21 Iunie 2018

Premiera absolută a avut loc la Teatrul Metropol din Berlin, pe 10 octombrie 1929. Premiera românească a avut loc  în anul 1934.

În perioada în care a condus destinele Teatrului de Opereta, maestrul Ion Dacian a adus în atenția publicului, în anul 1965, opereta romantică în 3 acte „Țara surâsului”. După un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, ne este prezentată o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză.

Dacă ar fi să inventez un subtitlu pentru opereta „Țara surâsului” de Franz Lehar, acesta ar fi … ‹‹Povestea unei iluzii››. Iubirea  europenei Lisa pentru prințul chinez Sou Chong este o iluzie superbă la care fiecare femeie are dreptul să viseze. – Anda Tabacaru, regizor artistic

Echipa artistică:

Dirijor: Lucian Vlădescu
Scenografie: arh. Cătălin-Ionescu Arbore
Coregrafie: Mălina Andrei
Proiecții video: Anca Albani

“Astăzi, bariera distanței, a concepțiilor despre lume și viață, aproape nu mai există decât în colțuri din lume în care vorbim despre extremism. În secolul trecut, bariera exista.De aceea, o poveste de dragoste între o europeană emancipată ca Lisa și un chinez supus rigorilor funcției dar, mai ales, tradiției milenare precum prințul Sou Chong, nu poate avea un final fericit.” – Arh. Cătălin Ionescu Arbore – scenograf

Biletele se pot achiziționa de la casieria Teatrului localizată pe b-dul Octavian Goga, nr. 1 și online pe www.myticket.ro sau www.startickets.ro.

Mai multe detalii despre spectacole și bilete găsiți pe www.opereta.ro.

Foto: Țara surâsului – opertea.ro

21
/10
/19

Seria invitaţilor de marcă la ediţie a X-a a Les Films de Cannes à Bucarest continuă cu unul dintre cele mai promiţătoare talente ale cinematografiei braziliene: Juliano Dornelles, regizorul filmului „Bacurau”, pe care îl semnează împreună cu Kleber Mendonça Filho, peliculă câștigătoare a Premiului Juriului la Cannes 2019.

19
/10
/19

Foaierul și holul Sălii Studio a Teatrului Odeon devin, pe timpul desfășurării FNT-29, spațiul unei expoziții despre arta și viața unui artist complex și plin de elaborate viziuni. Un demers care mizează pe informația intenționat-fragmentară, amestecată cu melancolie și decadență...

19
/10
/19

Evgheni Vodolazkin, unul dintre cei mai importanți și îndrăgiți scriitori, revine în România, în perioada 24–28 octombrie, la invitația Editurii Humanitas Fiction și a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara – FILTM 2019.

19
/10
/19

Duminică, 20 octombrie, de la 18.30, la TVR 3, în emisiunea „Vizual”, Marius Constantinescu vă invită la centrul BOZAR din Bruxelles, la deschiderea celui mai mare eveniment dedicat lui Brâncuşi în ultimii 20 de ani şi primul de acest gen din Belgia: expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”.

19
/10
/19

Marți, 22 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc o întâlnire cu Lucian Boia și Marian Voicu despre volumul „Întrebări fără răspuns (sau cu prea multe răspunsuri)”, publicat de Editura Humanitas.

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

18
/10
/19

Pentru prima dată adaptat pentru teatru, „Mătușa Julia și condeierul” de Mario Vargas Llosa, unul dintre cele mai fascinante romane ale literaturii lumii, s-a transformat în spectacol și va avea premiera vineri, 18 octombrie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari” al Teatrului Național Timișoara.

18
/10
/19

Spectacolul „Figuranta” un nou one-woman show cu Tania Popa, va avea premiera pe 3 noiembrie, ora 20.00, la Sala Pictura a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Page 1 of 83412345...102030...Last »