Premiera „Visul unei nopţi de vară” jucată la Teatrul ”Anton Pann” cu casa închisă
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiera-visul-unei-nopti-de-vara-jucata-la-teatrul-anton-pann-cu-casa-inchisa/

Premiera piesei „Visul unei nopţi de vară”, jucată duminică seară la Sala Mare a Teatrului de Stat ”Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, a fost un succes, a declarat Adrian Roman, biletele epuizându-se cu o săptămână înaintea spectacolului. ”Acest nou spectacol, a cărui avanpremieră a avut loc pe 12 mai, propune o distribuţie în care apar […]

Un articol de |22 octombrie 2012

Premiera piesei „Visul unei nopţi de vară”, jucată duminică seară la Sala Mare a Teatrului de Stat ”Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, a fost un succes, a declarat Adrian Roman, biletele epuizându-se cu o săptămână înaintea spectacolului.

”Acest nou spectacol, a cărui avanpremieră a avut loc pe 12 mai, propune o distribuţie în care apar câteva modificări faţă de avanpremieră, scene noi şi o mişcare coregrafică lucrată de Attila Bordas. Regizorul spectacolului, Botos Balint, asistat de Ana Cucu Popescu şi de coregraful Attila Bordas semnează acest spectacol, care marchează şi debutul profesionist al regizorului. Noua premieră a teatrului propune şi două nume proaspete, doi tineri actori care se vor alătura trupei: Ana Şuşcă şi Vlad Bîrzanu, absolvenţi ai Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj, promoţia 2012″, a precizat Roman.

De altfel, regizorul spectacolului Botos Balint a declarat pentru AGERPRES că alegerea piesei a avut la bază „intuiţia”.

 

„Multă lume mă întreabă de ce Shakespeare. Am avut o intuiţie, nu o viziune, ci pur şi simplu am ales una dintre cele mai jucate piese pentru că am zis eu că mi se potriveşte. Al şaselea simţ, intuiţia şi uite că nu am greşit judecând după reacţia sălii. Aici la Vâlcea este un teatru splendid, oameni cumsecade şi e plăcerea să joci. Mai mult, aici la Vâlcea este un public de teatru, l-am simţit şi l-am văzut, e o onoare să debutezi la Vâlcea”, a spus Botos Balint.

„Visul unei nopţi de vară” este a doua premieră pe scena Teatrului ”Anton Pann”, după ce stagiunea a fost deschisă cu piesa „Caragiale”, piesă care s-a bucurat de un real succes la Berlin în luna septembrie.

Sursa:Agerpres

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.