Premierele anului 2016: Beligan pregăteşte “Nemuritorul”, Andrei Şerban merge pe mâna lui George Bernard Shaw
https://www.ziarulmetropolis.ro/premierele-anului-2016-beligan-pregateste-nemuritorul-andrei-serban-merge-pe-mana-lui-george-bernard-shaw/

Radu Beligan pregăteşte un nou spectacol, “Nemuritorul”, alături de Maia Morgenstern, Andrei Şerban şi Alexandru Dabija revin cu premiere, la începutul acestui an, În timp ce Teatrul Metropolis anunţă premiera spectacolului “Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”, cu Oana Pellea în distribuţie.

Un articol de Petre Ivan|20 ianuarie 2016

Premierele anului  2016

Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis  are în pregătire, pentru următoarea perioadă, premiera spectacolului “Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice” de Paul Zindel, în regia Marianei Cămărăşan. Distribuţia acestui spectacol, nerecomandat tinerilor sub 16 ani, este alcătuită din Oana Pellea, Cristina Casian, Florina Gleznea şi Alexandrina Halic.

Totodată, echipa Metropolis se pregăteşte pentru premiera “Ibrahim şi florile Coranului“, dramatizat şi regizat de Chris Simion, din distribuţia căruia fac parte Marian Râlea, Vlad Logigan, Claudiu Bleonţ, Lia Bugnar, Magda Catone şi Amelia Ursu.

Teatrelli

Ajuns la venerabila vârstă de 97 de ani, neobositul monstru sacru al scenei românerşti, actorul şi regizorul Radu Beligan, revine în pruim plan cu un nou spectacol. Acesta va juca, alături de Maia Morgenstern, în “Nemuritorul“, în regia lui Dan Tudor, după un text de Mona Radu, care va avea premiera la Teatrelli, la sfârşitul lunii februarie.

Radu Beligan interpretează rolul lui Felix, un cercetător vârstnic, plictisit de lungul său mariaj cu Izabela, o casnică amatoare de telenovele. El găseşte anunţul lui Marius, un tânăr înstărit care caută o femeie să îl însoţească într-o croazieră scumpă, pe care o cumpărase pentru logodnica lui, înainte ca aceasta să îl părăsească. Felix reuşeşte să îşi convingă soţia să plece în călătorie, fără să ştie că Marius, deprimat de insuccesele lui amoroase, intenţioanează să se sinucidă împreună cu noua lui parteneră de voiaj, cu sau fără acordul acesteia.

TNB

Noi premiere pregăteşte şi Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB),

printre acestera  spectacolul “Recviem“, regizat de Alexandru Dabija, după un text scris de Matei Vişniec,  care va avea premiera oficială pe 22 ianuarie, de la ora 20.00, la Sala Studio.

Odeon

Teatrul Odeon a planificat şapte premiere, între care se numără: spectacolul “Svejk”, regizat de Alexandru Dabija, programat pentru începutul lunii februarie, la Sala Majestic; “Kafka – 5 visuri“, în regia lui Dragoş Galgoţiu, programat pentru martie, la Sala Studio;

De asemenea, Teatrul Odeon a programat, pentru Sala Majestic, premierele “Armele şi omul” de George Bernard Shaw, regizat de Andrei Şerban, în luna iulie, şi “Dada Cabaret“, în regia lui Zoltan Balazs, în octombrie.

Foto: Radu Beligan , Oana Pellea, Gianina Cărbunariu – facebook, simoneciel.ro

 

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

18
/09
/20

Nu e un admirator al comunicării intense din vremea noastră, care culminează cu incomunicarea și explică dezamăgit că în era corectitudinii politice, pentru că suntem atacați, orice am spune, sfârșim prin a nu mai spune nimic. Jeremy Irons s-a născut pe 19 septembrie 1948.

17
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Există filme de stare, filme de idei şi filme de subiect (şi diverse combinaţii între ele). Programate a fi lansate în curând în cinematografe, „Madre” (2019), al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, şi „Corpus Christi” (2019), al polonezului Jan Komasa, sunt în primul rând filme de subiect.

17
/09
/20

Expoziția „Onoarea națiunilor. Ordine și decorații din patrimonial Muzeului Național de Istorie”, care își așteaptă vizitatorii până în luna noiembrie, constituie un proiect unic, potrivit organizatorilor cel mai mare proiect de acest gen care s-a pus în operă în țară după 1989.

17
/09
/20

În perioada 30 septembrie–4 octombrie, va avea loc o ediție specială a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași–FILIT. Sub semnul continuității, Muzeul Național al Literaturii Române Iași propune o formulă adaptată la condițiile crizei globale.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

16
/09
/20

La Teatrul de Comedie va începe în curând stagiunea 2020-2021. Deschiderea se va face cu trei reprezentații consecutive ale spectacolului „Doi pe o bancă” după Aleksandr Ghelman, în regia lui Mihai Bendeac, programate pentru pe 25, 26 și 27 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan.

16
/09
/20

În perioada 16-28 septembrie 2020, Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, organizează expoziția de artă contemporană „In Between Repetition and Variation” a artistei Lucia Ghegu, bursieră „Vasile Pârvan” în 2019 și 2020.

Pagina 1 din 91512345...102030...Ultima »