Premierele anului 2016: Beligan pregăteşte „Nemuritorul”, Andrei Şerban merge pe mâna lui George Bernard Shaw
https://www.ziarulmetropolis.ro/premierele-anului-2016-beligan-pregateste-nemuritorul-andrei-serban-merge-pe-mana-lui-george-bernard-shaw/

Radu Beligan pregăteşte un nou spectacol, „Nemuritorul”, alături de Maia Morgenstern, Andrei Şerban şi Alexandru Dabija revin cu premiere, la începutul acestui an, În timp ce Teatrul Metropolis anunţă premiera spectacolului „Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”, cu Oana Pellea în distribuţie.

Un articol de Petre Ivan|20 ianuarie 2016

Premierele anului  2016

Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis  are în pregătire, pentru următoarea perioadă, premiera spectacolului „Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice” de Paul Zindel, în regia Marianei Cămărăşan. Distribuţia acestui spectacol, nerecomandat tinerilor sub 16 ani, este alcătuită din Oana Pellea, Cristina Casian, Florina Gleznea şi Alexandrina Halic.

Totodată, echipa Metropolis se pregăteşte pentru premiera „Ibrahim şi florile Coranului„, dramatizat şi regizat de Chris Simion, din distribuţia căruia fac parte Marian Râlea, Vlad Logigan, Claudiu Bleonţ, Lia Bugnar, Magda Catone şi Amelia Ursu.

Teatrelli

Ajuns la venerabila vârstă de 97 de ani, neobositul monstru sacru al scenei românerşti, actorul şi regizorul Radu Beligan, revine în pruim plan cu un nou spectacol. Acesta va juca, alături de Maia Morgenstern, în „Nemuritorul„, în regia lui Dan Tudor, după un text de Mona Radu, care va avea premiera la Teatrelli, la sfârşitul lunii februarie.

Radu Beligan interpretează rolul lui Felix, un cercetător vârstnic, plictisit de lungul său mariaj cu Izabela, o casnică amatoare de telenovele. El găseşte anunţul lui Marius, un tânăr înstărit care caută o femeie să îl însoţească într-o croazieră scumpă, pe care o cumpărase pentru logodnica lui, înainte ca aceasta să îl părăsească. Felix reuşeşte să îşi convingă soţia să plece în călătorie, fără să ştie că Marius, deprimat de insuccesele lui amoroase, intenţioanează să se sinucidă împreună cu noua lui parteneră de voiaj, cu sau fără acordul acesteia.

TNB

Noi premiere pregăteşte şi Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB),

printre acestera  spectacolul „Recviem„, regizat de Alexandru Dabija, după un text scris de Matei Vişniec,  care va avea premiera oficială pe 22 ianuarie, de la ora 20.00, la Sala Studio.

Odeon

Teatrul Odeon a planificat şapte premiere, între care se numără: spectacolul „Svejk”, regizat de Alexandru Dabija, programat pentru începutul lunii februarie, la Sala Majestic; „Kafka – 5 visuri„, în regia lui Dragoş Galgoţiu, programat pentru martie, la Sala Studio;

De asemenea, Teatrul Odeon a programat, pentru Sala Majestic, premierele „Armele şi omul” de George Bernard Shaw, regizat de Andrei Şerban, în luna iulie, şi „Dada Cabaret„, în regia lui Zoltan Balazs, în octombrie.

Foto: Radu Beligan , Oana Pellea, Gianina Cărbunariu – facebook, simoneciel.ro

 

25
/02
/20

Ernesto Sábato (1911-2011) a fost unul dintre cei mai importanți scriitori argentinieni din secolul XX, dacă nu cel mai important. Alături de Borges și Cortázar, Sábato a dat o viață nouă literaturii sud-americane.

21
/02
/20

Marketingul face întâlnirea/interacțiunea dintre artiști și public posibilă. Este esențial, dat fiind că artele spectacolului nu există în lipsa receptării directe de către un public prezent în proximitate. Volumul combină fondul teoretic cu câteva studii de caz și opiniile unor personalități ale lumii culturale/profesioniști cu mulți ani de experiență. Printre ei: Emil Boroghină, Constantin Chiriac, Lucian Vărșăndan, Adrian Roman, Dan Bartha-Lazăr, Vava Ștefănescu, Gilda Lazăr, Marinela Țepuș, Tamara Susoi, Maria Sârbu și Simion Buia.

21
/02
/20

Miercuri, 4 martie 2020, de la ora 18.00, va avea loc în foaierul Media (aripa dinspre strada Tudor Arghezi) un eveniment dedicat comemorării actorului George Motoi. Evenimentul continuă seria evocărilor unor personalități ale teatrului românesc, serie începută în luna ianuarie, cu evenimentul dedicat actorului Marin Moraru, ”Suntem ce sunt amintirile noastre”.

20
/02
/20

Teatrul Național continuă frumoasa tradiție de a monta piesa câștigătoare a premiului UNITER. Anul acesta, „Matilda și groparii“ de Stela Giurgeanu, jurnalistă pentru Dilema Veche și câștigătoare a premiului UNITER de Dramaturgie din 2018, a fost pusă în scenă de Mircea Rusu sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală Ion Sava.

Page 1 of 86112345...102030...Last »