Premierele anului 2016: Beligan pregăteşte “Nemuritorul”, Andrei Şerban merge pe mâna lui George Bernard Shaw
https://www.ziarulmetropolis.ro/premierele-anului-2016-beligan-pregateste-nemuritorul-andrei-serban-merge-pe-mana-lui-george-bernard-shaw/

Radu Beligan pregăteşte un nou spectacol, “Nemuritorul”, alături de Maia Morgenstern, Andrei Şerban şi Alexandru Dabija revin cu premiere, la începutul acestui an, În timp ce Teatrul Metropolis anunţă premiera spectacolului “Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”, cu Oana Pellea în distribuţie.

Un articol de Petre Ivan|20 Ianuarie 2016

Premierele anului  2016

Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis  are în pregătire, pentru următoarea perioadă, premiera spectacolului “Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice” de Paul Zindel, în regia Marianei Cămărăşan. Distribuţia acestui spectacol, nerecomandat tinerilor sub 16 ani, este alcătuită din Oana Pellea, Cristina Casian, Florina Gleznea şi Alexandrina Halic.

Totodată, echipa Metropolis se pregăteşte pentru premiera “Ibrahim şi florile Coranului“, dramatizat şi regizat de Chris Simion, din distribuţia căruia fac parte Marian Râlea, Vlad Logigan, Claudiu Bleonţ, Lia Bugnar, Magda Catone şi Amelia Ursu.

Teatrelli

Ajuns la venerabila vârstă de 97 de ani, neobositul monstru sacru al scenei românerşti, actorul şi regizorul Radu Beligan, revine în pruim plan cu un nou spectacol. Acesta va juca, alături de Maia Morgenstern, în “Nemuritorul“, în regia lui Dan Tudor, după un text de Mona Radu, care va avea premiera la Teatrelli, la sfârşitul lunii februarie.

Radu Beligan interpretează rolul lui Felix, un cercetător vârstnic, plictisit de lungul său mariaj cu Izabela, o casnică amatoare de telenovele. El găseşte anunţul lui Marius, un tânăr înstărit care caută o femeie să îl însoţească într-o croazieră scumpă, pe care o cumpărase pentru logodnica lui, înainte ca aceasta să îl părăsească. Felix reuşeşte să îşi convingă soţia să plece în călătorie, fără să ştie că Marius, deprimat de insuccesele lui amoroase, intenţioanează să se sinucidă împreună cu noua lui parteneră de voiaj, cu sau fără acordul acesteia.

TNB

Noi premiere pregăteşte şi Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB),

printre acestera  spectacolul “Recviem“, regizat de Alexandru Dabija, după un text scris de Matei Vişniec,  care va avea premiera oficială pe 22 ianuarie, de la ora 20.00, la Sala Studio.

Odeon

Teatrul Odeon a planificat şapte premiere, între care se numără: spectacolul “Svejk”, regizat de Alexandru Dabija, programat pentru începutul lunii februarie, la Sala Majestic; “Kafka – 5 visuri“, în regia lui Dragoş Galgoţiu, programat pentru martie, la Sala Studio;

De asemenea, Teatrul Odeon a programat, pentru Sala Majestic, premierele “Armele şi omul” de George Bernard Shaw, regizat de Andrei Şerban, în luna iulie, şi “Dada Cabaret“, în regia lui Zoltan Balazs, în octombrie.

Foto: Radu Beligan , Oana Pellea, Gianina Cărbunariu – facebook, simoneciel.ro

 

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

10
/10
/19

Pe 9 octombrie 1967, Ernesto Guevara, supranumit „El Che”, a fost asasinat în Bolivia. Argentinianul a fost unul dintre liderii revoluției comuniste cubaneze. O jumătate de secol mai târziu, mitul Guevara încă rezistă. Cum și de ce?

10
/10
/19

Eveniment Alexandru Darie (1959 – 2019), având ca punct de plecare ultimele două apariţii editoriale ale Editurei Nemira dedicate acestuia: „Alexandru Darie – spectacole de poveste” de Doina Papp și albumul de fotografie „Coriolanus – un spectacol de Alexandru Darie” semnat de Mihaela Marin. Lumea teatrului se află încă în doliu după dispariția dintre noi a regizorului Alexandru Darie. Acest eveniment propus de Festivalul Național de Teatru a fost gândit încă din timpul vieții sale. În 25 octombrie se împlinește un an de la premiera spectacolului „Coriolanus” de William Shakespeare, producție a Teatrului Bulandra, găzduită de FNT 2018.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 83112345...102030...Last »