Premierele anului 2016: Beligan pregăteşte “Nemuritorul”, Andrei Şerban merge pe mâna lui George Bernard Shaw
https://www.ziarulmetropolis.ro/premierele-anului-2016-beligan-pregateste-nemuritorul-andrei-serban-merge-pe-mana-lui-george-bernard-shaw/

Radu Beligan pregăteşte un nou spectacol, “Nemuritorul”, alături de Maia Morgenstern, Andrei Şerban şi Alexandru Dabija revin cu premiere, la începutul acestui an, În timp ce Teatrul Metropolis anunţă premiera spectacolului “Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”, cu Oana Pellea în distribuţie.

Un articol de Petre Ivan|20 Ianuarie 2016

Premierele anului  2016

Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis  are în pregătire, pentru următoarea perioadă, premiera spectacolului “Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice” de Paul Zindel, în regia Marianei Cămărăşan. Distribuţia acestui spectacol, nerecomandat tinerilor sub 16 ani, este alcătuită din Oana Pellea, Cristina Casian, Florina Gleznea şi Alexandrina Halic.

Totodată, echipa Metropolis se pregăteşte pentru premiera “Ibrahim şi florile Coranului“, dramatizat şi regizat de Chris Simion, din distribuţia căruia fac parte Marian Râlea, Vlad Logigan, Claudiu Bleonţ, Lia Bugnar, Magda Catone şi Amelia Ursu.

Teatrelli

Ajuns la venerabila vârstă de 97 de ani, neobositul monstru sacru al scenei românerşti, actorul şi regizorul Radu Beligan, revine în pruim plan cu un nou spectacol. Acesta va juca, alături de Maia Morgenstern, în “Nemuritorul“, în regia lui Dan Tudor, după un text de Mona Radu, care va avea premiera la Teatrelli, la sfârşitul lunii februarie.

Radu Beligan interpretează rolul lui Felix, un cercetător vârstnic, plictisit de lungul său mariaj cu Izabela, o casnică amatoare de telenovele. El găseşte anunţul lui Marius, un tânăr înstărit care caută o femeie să îl însoţească într-o croazieră scumpă, pe care o cumpărase pentru logodnica lui, înainte ca aceasta să îl părăsească. Felix reuşeşte să îşi convingă soţia să plece în călătorie, fără să ştie că Marius, deprimat de insuccesele lui amoroase, intenţioanează să se sinucidă împreună cu noua lui parteneră de voiaj, cu sau fără acordul acesteia.

TNB

Noi premiere pregăteşte şi Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB),

printre acestera  spectacolul “Recviem“, regizat de Alexandru Dabija, după un text scris de Matei Vişniec,  care va avea premiera oficială pe 22 ianuarie, de la ora 20.00, la Sala Studio.

Odeon

Teatrul Odeon a planificat şapte premiere, între care se numără: spectacolul “Svejk”, regizat de Alexandru Dabija, programat pentru începutul lunii februarie, la Sala Majestic; “Kafka – 5 visuri“, în regia lui Dragoş Galgoţiu, programat pentru martie, la Sala Studio;

De asemenea, Teatrul Odeon a programat, pentru Sala Majestic, premierele “Armele şi omul” de George Bernard Shaw, regizat de Andrei Şerban, în luna iulie, şi “Dada Cabaret“, în regia lui Zoltan Balazs, în octombrie.

Foto: Radu Beligan , Oana Pellea, Gianina Cărbunariu – facebook, simoneciel.ro

 

25
/05
/19

În perioada 29 mai – 2 iunie 2019, va avea loc cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiș – TES FEST, cu ocazia aniversării de 71 ani a Teatrului Evreiesc de Stat, sub această titulatură, și a 143 de ani de la înfiinţarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

24
/05
/19

Pe 7, 8 și 9 iunie de la ora 19:00, Happy Cinema București prezintă un film documentar dedicat artistului Paul Gauguin, care a lăsat totul pentru a-și urma inspirația primitivă ce l-a influențat să reinventeze pictura occidentală.

24
/05
/19

Joi 22 mai, ARCUB a găzduit conferința de presă premergătoare unuia dintre cele mai importante evenimente culturale din România și din Europa de Est: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), care anul acesta va include 540 de evenimente din 73 de țări, 3.300 de artiști și 75 de spații de joc. Motto-ul FITS 2019 este „Arta de a dărui”.

24
/05
/19

S-au împlinit, zlele trecute, 27 de ani de la premiera filmului (cu un succes fenomenal) „Basic Instinct“, una dintre cele mai controversate pelicule din istoria cinematografiei din cauza violenţei groteşti şi a sexualităţii explicite.

23
/05
/19

Cartea „Cronica unui negustor de sânge” (traducere din chineză și note de Luminița Bălan) a fost publicată la Editura Humanitas Fiction.

23
/05
/19

Un moment unic pentru cultura europeană! Pe 25 mai 2019, publicul român poate asista, în direct, la o dublă aniversare excepţională: Opera de Stat de Viena – Wiener Staatsoper – își sărbătorește cei 150 de ani de la inaugurare cu o nouă versiune a lucrării lui Richard Strauss, „Die Frau ohne Schatten / Femeia fără umbră“, creaţie centenară în acest an.

23
/05
/19

Luni, 27 mai, începând cu ora 11,00 și marţi, 28 mai 2019, începând cu ora 11,00, Teatrul „Stela Popescu” anunţă casting pentru proiectul MĂTRĂGUNA, adaptare după Niccolo Machiavelli, în regia lui Alexander Hausvater, la sediul Teatrului – Palatul Național al Copiilor, Sala Studio.

23
/05
/19

Artmark Historical Estate, singura companie de consultanță imobiliară din Româniaspecializată în promovarea și tranzacționarea de proprietăți istorice și artistice, a lansat noulcatalog, ediția Primăvară 2019. Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăți istorice șicontemporane și o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

22
/05
/19

Opera Națională București prezintă duminică, 26 mai 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nuntalui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

Page 1 of 79712345...102030...Last »