Premii pentru actorii TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/premii-pentru-actorii-tnb-2/

Actorii Teatrului Naṭional din Bucureşti au fost recompensaṭi cu alte premii. Dupã succesul din această toamnă la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, artiştii Teatrului Naţional au reuşit sã câştige alte importante distincţii la Festivalurile de teatru din ţară.   Tania Popa a câştigat distincṭia pentru Cea mai bună actriţă din spectacolul Fata din curcubeu, (regie şi text […]

Un articol de Andrada Văsii|28 noiembrie 2012

Actorii Teatrului Naṭional din Bucureşti au fost recompensaṭi cu alte premii. Dupã succesul din această toamnă la Festivalul Național de Comedie de la Galați, artiştii Teatrului Național au reuşit sã câştige alte importante distincții la Festivalurile de teatru din țară.

 

Tania Popa a câștigat distincṭia pentru Cea mai bună actriță din spectacolul Fata din curcubeu, (regie și text semnate de cãtre Lia Bugnar) la Festivalul Internațional al teatrului de Studio din Pitești.

 

Mihai Călin a primit premiul de Cel mai bun actor pentru rolul German  în cadrul spectacolului Băiatul din ultima bancă ( de Juan Mayorga); regia a fost semnatã de cãtre Cristian Theodor Popescu, iar distincṭia vine de la Festivalul de Dramaturgie Contemporană din Brașov.

 

Marius Bodochi a obținut premiul pentru Cel mai bun actor la Festival Internațional al Teatrului de Studio, iar Dan Tudor a cṭştigat Premiul “Goange Marinescu” pentru regie pentru spectacolul Taxi Blues semnat de cãtre Ana Maria Bamberger ; spectacolul este un proiect al Teatrului George Ciprian, Buzău

02
/07
/14

Transilvania Film anunță premiera în cinematografe a coproducției româno-spaniole – Canibal. Regia filmului ce va avea premiera în cinematografele din țară pe 11 iulie este semnată de cunoscutul regizor de origine spaniolă Manuel Martín Cuenca.

02
/07
/14

După repetiția deschisă a spectacolului ActOrchestra în regia lui Horia Suru din cadrul proiectului 9G – Noua generație de creatori din data de 26 iunie, am avut senzația că s-a produs o mare deșteptare a lumii teatrale românești, un soi de înnoire și strălucire artistică prin prisma unei altfel de abordări a expresivității pe scenă – prin muzică. Pot afirma cu încredere că TNB-ul a întinerit și a înflorit. În consolidarea afirmației mele, mi-am dorit să aflu opiniile avizate ale unor oameni care au strânsă legătură cu teatrul.

02
/07
/14

Îndrăgitul actor Gheorghe Visu s-a născut pe 2 iulie 1951, în Bucureşti. A debutat pe scena Teatrului Naţional, în 1972, în piesa "Jocul de-a vacanţa" de Mihail Sebastian, în regia lui Mihai Berechet.

02
/07
/14

Tabloul "The Fake Rothko", al pictorului Adrian Ghenie, reprezentant al noului val al artei vizuale româneşti, a fost vândut pentru 1.426.500 de lire sterline (1.778.422 de euro), la o licitaţie organizată de casa Sotheby's luni, la Londra, potrivit site-ului sothebys.com.

01
/07
/14

TVR 1 a programat pentru miercuri, 2 iulie, în seara de pauză de la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014, un documentar atipic, realizat de un regizor atipic, despre un personaj care nu poate fi încadrat în niciun tipar: Diego Armando Maradona.

01
/07
/14

Visele au fascinat mereu oamenii. Ele s-au dovedit a fi o cheie importantă către universul psihic al unei persoane. Fie că exprimă simbolic temerile sau problemele cuiva, fie că, uneori, prezic evenimente, visele au un rol esențial, de multe ori ignorat, în viața fiecăruia dintre noi.

01
/07
/14

Una dintre marile doamne ale teatrului românesc aniversează, astăzi, 68 de ani de viaţă. Artista și fratele său geamăn s-au născut de fapt în noaptea de Sânziene, în 1946, în localitatea Unguriu, județul Buzău, însă în acte a fost declarată data nașterii 1 iulie.

30
/06
/14

,,Royal Fashion”, spectacolul companiei Passe-Partout, adună o suită de scenete care refac, în limbajul dansului și pantomimei, în ritm de muzică clasică și modernă, etape ale istoriei lumii.

30
/06
/14

Unul dintre cei mai importanți prozatori români contemporani a împlinit 60 de ani. Fost tipograf, salahor, boxeur, ziarist şi, cel mai adesea, liber profesionist, Radu Aldulescu a debutat în 1993 cu romanul “Sonata pentru acordeon”, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor.