Premii pentru Daniela Vladescu, Alice Barb si Smaranda Oteanu Bunea
https://www.ziarulmetropolis.ro/premii-pentru-daniela-vladescu-alice-barb-si-smaranda-oteanu-bunea/

Solişti de operă, operetă şi musical, dar şi regizorii unor spectacole care au făcut senzaţie în ţară şi în străinătate, au fost premiaţi luni seara, pe scena Operei Naţionale, în cadrul Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical. Printre câştigătorii secţiunii „Operă” se numără Cristian Mogoşan, solistul Operei Naţionale din Bucureşti şi al Operei din […]

Un articol de Andrada Văsii|21 noiembrie 2012

Solişti de operă, operetă şi musical, dar şi regizorii unor spectacole care au făcut senzaţie în ţară şi în străinătate, au fost premiaţi luni seara, pe scena Operei Naţionale, în cadrul Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical.

Printre câştigătorii secţiunii „Operă” se numără Cristian Mogoşan, solistul Operei Naţionale din Bucureşti şi al Operei din Cluj, care a primit premiul pentru „cel mai bun solist”. Premiul „Cea mai bună solistă” a fost câştigat de Madeleine Pascu, solistă a Operei Naţionale Bucureşti. „Cea mai bună regie” la secţiunea Operă i-a revenit italianului Mario de Carlo, cel care a pus în scenă la Opera din Timişoara piese precum „Liliacul”, „Bărbierul din Sevilla” sau „Boema”.

La secţiunea Operă şi Musical, premiul pentru „Regie Musical” i-a revenit lui Alice Barb în timp ce premiul pentru „cel mai bun solist” i-a fost înmânat lui Alexandru Agarici, iar cel pentru „cea mai bună solistă” Dianei Ţugui.

Soprana Daniela Vlădescu a primit premiul pentru „cel mai bun spectacol de musical” graţie interpretării din „My fair Lady”.

Premiile au fost înmânate de artişti de renume ai operei şi operetei precum Ozana Barabancea, Beatrice Rancea, Cornel Patrichi, dar şi de nume consacrate ale muzicii româneşti precum Ovidiu Lipan Ţăndărică sau tânăra actriţă Cosmina Stratan, cea care a jucat în filmul lui Cristian Mungiu, „După Dealuri”.

La festivitatea de premiere a fost şi politicianul Raluca Turcan care a oferit din partea Ministerului Culturii premiul pentru „promovarea imaginii României în lume” criticului muzical Smaranda Oţeanu Bunea, director-fondator al Operei Comice pentru Copii.

Gala Premiilor VIP a fost prezentată de actorul Eusebiu Ştefănescu şi soprana Irina Iordăchescu.

Evenimentul a fost realizat de revista VIP şi Fundaţia Amfiteatru, iar premiile au fost decernate în cadrul „Săptămânii Artelor Spectacolului Muzical” care are drept obiective promovarea spectacolelor de operă, musical şi balet, dar şi a personalităţilor ce activează în domeniul artelor lirice.
„Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical” este un eveniment organizat în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti, Opera Comică pentru Copii, Opera Naţională Română Iaşi, Opera Română Timişoara şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, cu spirjinul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Proiectul cultural a fost finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Sursa: Agerpres

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.