PREMIILE CONCURSULUI DE COMEDIE ROMÂNEASCĂ – EDIȚIA A XIV-a, 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-concursului-de-comedie-romaneasca-editia-a-xiv-a-2019/

Teatrul de Comedie anunţă câştigătorii Concursului de Comedie Românească, ediţia a XIV-a. Juriul, format din Adrian Lustig (preşedintele juriului, dramaturg), Lucia Verona (dramaturg), Ioan Cristescu (critic literar), a stabilit următoarele premii:

Un articol de Petre Ivan|28 mai 2019

PREMIILE CONCURSULUI DE COMEDIE ROMÂNEASCĂ – EDIȚIA A XIV-a, 2019

Premiul I NU SE ACORDĂ
Premiul al II-lea CĂTĂLINA FLORINA FLORESCU – „Am aflat… acum”
Premiul al III-lea HORIA GÂRBEA – „Ultima iubire a lui Cezar”
Mențiunea I DINU MIHAI – „Invitație la D.N.A.”
Mențiune II MIHAI GĂLĂȚAN – „Omu´ care-a dezbrăcat-o pă Doinița
Prioteasa”

***
Concursul de Comedie Românească este un proiect inițiat de Teatrul de Comedie în anul 2006, ajuns acum la cea de-a XIV-a ediție, care își propune să identifice și să premieze cele mai bune texte comice contemporane, scrise de autori români.

Premisa concursului este descoperirea de texte inedite care să asigure baza unor montări, încurajând şi stimulând noi generaţii de dramaturgi.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Foto: PREMIILE CONCURSULUI DE COMEDIE ROMÂNEASCĂ – EDIȚIA A XIV-a, 2019 – facebook

09
/07
/20

Sibiu Fringe Festival a ajuns la a 15-a edițíe și va avea loc în acest an între 10 -19 iulie. Va fi o ediție specială cu un format special, cu spectacole ce se vor desfășura exclusiv outdoor.

09
/07
/20

Théâtre de la Ville din Paris și Insula 42 continuă programul „Consultații poetice”/ „Les consultations poétiques”, desfășurat concomitent în mai multe spații europene, prin telefon. Artiștii intră în dialog cu spectatorii, iar conversația se încheie cu recitarea unei poezii.

09
/07
/20

Într-o perioadă extrem de dificilă prin care trece lumea artistică, Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti anunţă prima premieră în plină perioadă de pandemie: „Jurnal de România. 1989”. Spectacolul conceput și regizat de Carmen Lidia Vidu va avea primele trei reprezentații în 24, 25 și 26 iulie 2020, de la ora 21.30.

08
/07
/20

Opera Națională Română din Cluj-Napoca anunță primele proiecte prezentate în cadrul SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, ce își așteaptă spectatorii la evenimente live în aer liber, pe parcursul întregii veri. Spectacolul de lansare va avea loc vineri, 10 iulie 2020.

08
/07
/20

Proiectul „Comedia acasă la...” continuă cu invitația actorului Dragoș Huluba de a păși pragul casei scriitorului Tudor Arghezi și a soției acestuia, Paraschiva. Gazdă i-a fost Marieta Mihăiță, muzeograf al casei memoriale „Mărțișor”.

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

Pagina 1 din 89712345...102030...Ultima »