PREMIILE CONCURSULUI DE COMEDIE ROMÂNEASCĂ – EDIȚIA A XIV-a, 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-concursului-de-comedie-romaneasca-editia-a-xiv-a-2019/

Teatrul de Comedie anunţă câştigătorii Concursului de Comedie Românească, ediţia a XIV-a. Juriul, format din Adrian Lustig (preşedintele juriului, dramaturg), Lucia Verona (dramaturg), Ioan Cristescu (critic literar), a stabilit următoarele premii:

Un articol de Petre Ivan|28 Mai 2019

PREMIILE CONCURSULUI DE COMEDIE ROMÂNEASCĂ – EDIȚIA A XIV-a, 2019

Premiul I NU SE ACORDĂ
Premiul al II-lea CĂTĂLINA FLORINA FLORESCU – „Am aflat… acum”
Premiul al III-lea HORIA GÂRBEA – „Ultima iubire a lui Cezar”
Mențiunea I DINU MIHAI – „Invitație la D.N.A.”
Mențiune II MIHAI GĂLĂȚAN – „Omu´ care-a dezbrăcat-o pă Doinița
Prioteasa”

***
Concursul de Comedie Românească este un proiect inițiat de Teatrul de Comedie în anul 2006, ajuns acum la cea de-a XIV-a ediție, care își propune să identifice și să premieze cele mai bune texte comice contemporane, scrise de autori români.

Premisa concursului este descoperirea de texte inedite care să asigure baza unor montări, încurajând şi stimulând noi generaţii de dramaturgi.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Foto: PREMIILE CONCURSULUI DE COMEDIE ROMÂNEASCĂ – EDIȚIA A XIV-a, 2019 – facebook

17
/07
/19

În aceste vremuri teribile de căldură mare, monșer, am selectat pentru dumneavoastră câteva fragmente din volumul „I.L. Caragiale. Despre lume, artă și neamul românesc”, de Dan C. Mihăilescu (editura Humanitas, 2012), care – bine citite – se constituie într-un adevărat autoportret al lui Nenea Iancu.

17
/07
/19

Inspirat dintr-un caz real petrecut într-un sat izolat din Italia anilor ‘80, în urma căruia au fost descoperiți 50 de muncitori exploatați de o familie de aristocrați, cel de-al treilea lungmetraj al lui Alice Rohrwacher, „Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice”, ajunge pe marile ecrane din România din 26 iulie, distribuit de Independența Film.

16
/07
/19

26, 27, 28 iulie - trei seri de filme scurte cum nu s-au mai văzut! Amuzante până la lacrimi, înnebunitor de frumoase, sensibile și apoi brusc brutale, delicios de deștepte și pe alocuri perfecte, scurtmetrajele de la Marele Picnic de anul acesta vor rămâne cu tine mult, mult după ce s-a terminat proiecția. Le vezi din hamace și de pe pătura de picnic, dar unde te duc ele - asta e cu totul și cu totul altă aventură.

15
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Încă un film românesc despre comunism? Va fi, probabil, prima întrebare a spectatorului obișnuit când va afla despre „Arest” (2019). Însă scenaristul și regizorul Andrei Cohn, ajuns la al doilea lungmetraj (după „Acasă la tata”, din 2015), propune o tratare diferită.

15
/07
/19

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” invită spectatorii, cu mic, cu mare, să se bucure de o paletă diversă de filme româneşti de succes. Intrarea este liberă la proiecţiile în aer liber, din Piațeta Centrului Civic. Înscrieţi-vă în agendă fiecare seară din perioada 15-21 iulie, ora 21.00.

15
/07
/19

A şasea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! se deschide joi la Timişoara cu filmul de epocă „Domnişoara Paradis”, în prezenţa cunoscutei actriţe germane de origine română Maria Drăguş. Timp de patru zile, publicul cinefil va putea să aleagă dintre cele 30 de titluri incluse în selecția acestei ediţii, care are ca temă filmul „noir”.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

13
/07
/19

Serialul documentar spaniol „El Pionero/Pionierul” despre Jesús Gil, politician de origine spaniolă, mogul al fotbalului și magnat al proprietăților imobiliare – una dintre cele mai fascinante și controversate personalități din ultimele decenii, are premiera pe 14 iulie pe HBO GO.

Page 1 of 81012345...102030...Last »