PREMIILE CREATIVITĂȚII ARCUB – UNATC 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-creativitatii-arcub-unatc-2017-2/

Zilele trecute, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” în parteneriat cu ARCUB a acordat titlul de LAUREAT AL SPERANȚEI ACADEMICE, studenţilor din universităţile bucureştene care au demonstrat prin realizări remarcabile faptul că sunt creativi şi inovatori atât în domeniul ştiinţelor umaniste, cât şi în cel al ştiinţelor exacte. 

Un articol de Petre Ivan|19 decembrie 2017

 

Universitățile care și-au nominalizat premianții au fost următoarele: Universitatea Naţională de Muzică din București, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Hyperion din București, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară București, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București, Universitatea Titu Maiorescu București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”.

Premianți:

Dragoș Paul Mihai – Universitatea de Medicină „Carol Davila” din București

Irina Rădulescu – Universitatea de Muzică din București

Ioana Corina Fugaru, Marina Aurelia Antonescu, Anca Florina Bonciu – Universitatea din București

Iulian Octavian Pîrvulescu – Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București

Mihai Nan – Universitatea Politehnică din București

Daniel Oprea – Universitatea Hyperion

Andrei Popa – Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București

Andrei Avădănei – Universitatea „Titu Maiorescu” București

Stoian Ovidiu – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București

Andreea Ciocîrlan (Facultatea de Teatru) și Eugen Dediu (Facultatea de Film) – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”

* * *

Dragoș Paul Mihai de la Universitatea de Medicină „Carol Davila” din București – actual student doctorand al Facultății de Farmacie desfășoară o cercetare inovativă în domeniul biofarmaceutic. Scopul cercetării: dezvoltarea de medicamente noi adresate diverselor patologii neurologice și neuropsihiatrice.

Irina Rădulescu nominalizată pentru Premiile Creativității de  Universitatea de Muzică din București – Este masterandă la clasa de percuție a profesorului Alexandru Matei și la clasa de muzică de cameră a profesoarei Verona Maier. A susținut multe recitaluri ca solist și ca membru al unor ansambluri de percuție sau orchestre din țară. Este colaborator al Filarmonicii George Enescu și al Operei Comice din București, precum și membru al Orchestrei Naționale de Tineret condusă de Christian Mandeal.

Universitatea din București a propus premianți atât pentru domeniul științelor umaniste cât și pentru cel al științelor exacte. Ioana Corina Fugaru împreună cu Marina Aurelia Antonescu, masterande  la Facultatea de Geografie, au lucrat în echipă în proiectul EFdeN al Asociației Solar Decathlon București. Ele au realizat studiul climatic pentru competiția internațională „Solar Decathlon Middle East 2018” din Dubai. Anca Florina Bonciu este studentă la master Facultatea de Fizică, profilul – Fizica materialelor avansate și nanostructuri. Este activă și în cercetare la Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației.

Iulian Octavian Pîrvulescu – masterand la Facultatea de Pompieri, Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București. Urmează cursurile de master în „Managementul situațiilor de urgență”. S-a remarcat în domeniu prin lucrarea „Creșterea securității la incendiu a personalului de intervenție prin utilizarea sistemelor moderne de intervenție. Studiu în domeniul roboticii”.

Mihai Nan nominalizat de Universitatea Politehnică din București – Este student în anul I la programul de masterat Artificial Intelligence din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare. „Algoritmi pentru implementarea jocurilor cu mai mulți utilizatori” a fost considerată o lucrare de licență de excepție. Este pasionat de domeniul inteligenței artificiale în care dorește să se perfecționeze ca cercetător.

Daniel Oprea – Este student în anul III la Universitatea Hyperion unde studiază Imagine de Film și Televiziune. Este interesat de estetica cinematografică și de noile formule în abordarea imaginii de film. Are experiență profesională atât în scurt cât și lung-metraj și în filmul documentar.

Andrei Popa a fost nominalizat de Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București. Este student în anul I la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, specializarea Publicitate. A câștigat primul loc la Competiția de Design NESCAFE Alegria 2017.

Andrei Avădănei – student în anul III la Facultatea de Informatică din Universitatea „Titu Maiorescu” București. Este președintele ONG-ului numit Centrul de Cercetare în domeniul Securității Informatice din România. Are peste 10 ani de experiență în domeniul IT și Cyber Security. A fost premiat la peste 60 de concursuri internaționale și naționale de dezvoltare web și software, algoritmi și securitate.

Stoian Ovidiu – student al Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Are diverse preocupări artistice, mai ales în domeniul muzicii.

Andreea Ciocîrlan și Eugen Dediu – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”

Andreea Ciocîrlan – absolventă UNATC – Licență, Regie Teatru a obținut numeroase premii la festivaluri naționale cu spectacolul „Ei, și?”  adaptare după „Improvizație la Alma” de Eugène Ionesco.

Eugen Dediu – student în anul III, Regie Film. A câștigat de curând la Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, Premiul Președintelui Uniunii Cineaștilor din România pentru filmul „A Short Film About Voyeurism”. A regizat mai multe filme de ficține nominalizate și apreciate la festivaluri de profil. Este pasionat și de scris. Publică eseuri, recenzii cinematografice și proză scurtă.

Foto: Premiile Creativitatii – facebook

 

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.