Premiile Emmy 2016. „Game Of Thrones” şi „The People V.O.J. Simpson”, marii câştigători ai Galei
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-emmy-2016-game-of-thrones-si-the-people-v-o-j-simpson-marii-castigatori-ai-galei/

„The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” şi „Game of Thrones” au dominat gala Premiilor Emmy 2016, ce a avut loc, duminică seara, la Los Angeles. Egipteano-americanul Rami Malek – hackerul inadaptat social din ”Mr. Robot” – a plecat acasă cu primul său Emmy pentru ”Cel mai bun actor dramatic”.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2016

Serialul ”Game of Thrones”, care s-a prezentat, duminică, la startul competiției cu nu mai puțin de 23 de nominalizări, a câștigat în total 12 premii Emmy, inclusiv pentru regie și scenariu. Cu cele 38 de premii Emmy câștigate în total, ”Game of Thrones” a intrat în istoria competiției detronând serialul ”Frasier” care are în total 37 de statuete Emmy.

Într-o noapte în care actorii politici au jucat tare în toiul campaniei electorale pentru președinția Statelor Unite, actrița principală din ”Veep”, Julia Louis-Dreyfus, a primit cel de-al cincilea premiu Emmy consecutiv pentru rolul din satira despre viața la Casa Albă.

Louis-Dreyfus, care o joacă pe îngâmfata președintă americană Selina Meyer în serialul HBO ”Veep” și-a cerut scuze pentru ceea ce a numit ”actualul climat politic”. ”Cred că ‘Veep’ a dărâmat zidul dintre comedie și politică. Show-ul nostru a debutat ca o satiră politică, dar acum seamănă cu un documentar sobru”, a declarat ea la înmânarea premiului.

‘The People v. O.J. Simpson”, dramatizarea de zece ore despre procesul fostului jucător de fotbal acuzat de dublă crimă și senzaționala achitare a acestuia, a luat nouă premii Emmy.

Egipteano-americanul Rami Malek a plecat acasă cu primul său Emmy pentru ”Cel mai bun actor dramatic” pentru interpretarea hackerului inadaptat social din ”Mr. Robot”, iar canadiana Tatiana Maslany a primit titlul de ”Cea mai bună actriță dintr-un serial dramatic” pentru rolul femeii cu multiple personalități din ”Orphan Black”.

Jeffrey Tambor a câștigat premiul pentru ”Cel mai bun actor într-un serial de comedie”, pentru a doua oară, pentru interpretarea rolului său de tată care trece prin transformarea de a deveni femeie în inovatorul ”Transparent”.

Comedianta Kate McKinnon de la ”Saturday Night Live”, care o interpretează pe candidata democrată la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, a câștigat premiul pentru ”Cea mai bună actriță de comedie într-un rol secundar de comedie”, iar John Oliver a luat premiul Emmy pentru ”Last WeekTonight with John Oliver”.

Principalii câştigători ai Galii Premiilor Emmy 2016:

emmy

Rami Malek, in Mr. Robot

Cel mai bun serial-dramă: „Game of Thrones

Cel mai bun actor într-un serial-dramă: Rami Malek, „Mr. Robot”

Cea mai bună actriţă într-un serial-dramă: Tatiana Maslany, „Orphan Black”

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial-dramă: Ben Mendelsohn, „Bloodline”

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial-dramă: Dame Maggie Smith, „Downton Abbey”

Cel mai bun actor invitat într-un serial-dramă: Hank Azaria, „Ray Donovan”

Cea mai bună actriţă invitată într-un serial-dramă: Margo Martindale, „The Americans”

Cea mai bună regie pentru un serial-dramă: Miguel Sapochnik, „Game of Thrones” – „Battle of the Bastards”

Cel mai bun scenariu pentru un serial-dramă: David Benioff şi D. B. Weiss, „Game of Thrones” – „Battle of the Bastards”

Cel mai bun serial de comedie: „Veep

Cel mai bun actor într-un serial de comedie: Jeffrey Tambor, „Transparent”

Cea mai bună actriţă într-un serial de comedie: Julia Louis-Dreyfus, „Veep”

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial de comedie: Louie Anderson, „Baskets”

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial de comedie: Kate MCKinnon, „Saturday Night Live”

Cel mai bun actor invitat într-un serial de comedie: Peter Scolari, „Girls”

Cea mai bună actriţă invitată într-un serial de comedie: Tiny Fey şi Amy Poehler, „Saturday Night Live”

Cea mai bună regie pentru un serial de comedie: Jill Soloway, „Transparent” – „Man on the Land”

Cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie: Aziz Ansari şi Alan Yang, „Master of None” – „Parents”

Cea mai bună miniserie: „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Cel mai bun film de televiziune: „Sherlock: The Abominable Bride

Cel mai bun actor într-o miniserie/ film de televiziune: Courtney B. Vance, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

Cea mai bună actriţă într-o miniserie/ film de televiziune: Sarah Paulson, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-o miniserie/ film de televiziune: Sterling K. Brown, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-o miniserie/ film de televiziune: Regina King, „American Crime”

Cea mai bună regie pentru o miniserie, film sau dramatic special: Susanne Bier, „The Night Manager”

Cel mai bun scenariu pentru o o miniserie, film sau dramatic special: D.V. DeVincentis, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” – „Marcia, Marcia, Marcia”

Cel mai bun program de reality-show tip competiţie: „The Voice”

Cel mai bun talk-show: „Last Week Tonight with John Oliver”

Foto: Premiile Emmy 2016 –

25
/11
/14

Sute de suvenire din "epoca de aur" de la Hollywood, inclusiv 30 de obiecte din recuzita filmului "Casablanca" au fost scoase la vânzare la o licitaţie organizată luni seară, la New York, de casa Bonhams. Printre acestea pianul din filmul "Casablanca" sau costumul de leu purtat de actorul Bert Lahr în filmul "Vrăjitorul din Oz" (1939), realizat dintr-o blană naturală de leu.

25
/11
/14

Regizorul neozeelandez Peter Jackson (53 de ani) va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 8 decembrie. Va fi cea de-a 2.538-a distincţie de acest tip acordată unei personalităţi a cinematografiei mondiale.

25
/11
/14

CRONICĂ DE FILM „Pașaport de Germania”, realizat de Răzvan Georgescu, este un documentar eficient - informații satisfăcătoare, narațiune limpede, limbaj vizual lipsit de artificii inutile -, care completează reflecția asupra trecutului comunist, dintr-o perspectivă mai puțin uzată.

24
/11
/14

Regizorul Ioan Cărmăzan a mărturisit că filmează un lungmetraj poliţist, după un scenariu original scris de Titi Popescu, în care Mihai Mălaimare deţine rolul principal, pelicula urmând să se intituleze "Noi ştim că voi ştiţi că noi ştim".

24
/11
/14

InterComFilm, distribuitorul filmului Paddington în România, alături de Grand Cinema & More sprijină accesul la educație al copiilor din medii defavorizate. Astfel, 5 lei din prețul fiecărui bilet la Paddington, cumpărat pe 6 decembrie, va fi donat în acest scop către Organizația Salvați Copiii.

21
/11
/14

Vineri, 28 noiembrie, va avea loc premiera națională a omnibusului Scurt / 4: Istorii de inimă neagră, proiect ce reunește patru scurtmetraje românești independente, produse în 2014: O lume nouă (regia Luiza Pârvu), Trece și prin perete (regia Radu Jude), Kowalski (regia Andrei Crețulescu) și Să mori de dragoste rănită (regia Iulia Rugină).

21
/11
/14

Cineastul britanic Paul Greengrass, regizorul filmelor din franciza "Ultimatumul lui Bourne", va regiza o adaptare cinematografică a romanului "1984", de George Orwell, informează bbc.com.

20
/11
/14

„Dăruirea totală este pentru mine un act de patriotism...“, a spus Marin Moraru, într-o conferinţă memorabilă, susţinută la UNATC, în faţa studenţilor Facultăţii de Teatru.

18
/11
/14

Caroline Gombé este o actriţă româncă absolventă a UNATC Bucureşti, dar şi a unui Master în Arta actorului în SUA. În prezent, trăieşte şi lucrează în New York, oraşul de care se declară iremediabil îndrăgostită. Despre călătoria ei profesională şi despre viaţa în metropola newyorkeză ne vorbeşte în acest interviu.

18
/11
/14

Comedia Annie, un muzical clasic, marca Broadway, care a încântat publicul generaţii întregi, vine pe marile ecrane într-o viziune nouă, contemporană, produsă de Columbia Pictures. Micuţa actriţă Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild), nominalizată la Oscar, o interpretează pe Annie, o copilă orfană, dar optimistă, care se dovedeşte a fi suficient de tare ca să reziste pe străzile New York-ului, în 2014.

18
/11
/14

Fidel misiunii sale de a descoperi și împărtăși publicului din România cele mai intrigante noutăți cinematografice, Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF, 10-14 decembrie) dă startul unui nou parteneriat, cu Berlinale Forum Expanded, în cadrul căruia va prezenta patru filme din selecția prestigioasei secţiuni a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. 

18
/11
/14

Dacă până acum ,,Love Building” era tabăra de reparat relaţii, de această dată lucrurile se complică şi pentru terapeuţi, care în frunte cu personajul interpretat de Dragoş Bucur experimentează diverse probleme de cuplu, alături de actriţa Adina Şteţcu, cea care din 26 decembrie îi este parteneră pe marele ecran în Alt Love Building.

15
/11
/14

La 25 de ani de la revoluție, "Baricada Culturală" - proiect realizat de Radio România Cultural în parteneriat cu Docuart - oferă șansa cunoașterii și înțelegerii în profunzime a unei perioadei gri, comuniste, prin mijlocul artei cinematografice, instrument accesibil tuturor.

15
/11
/14

Domnule Woody Allen, aveți dreptate: un zâmbet feminin fermecător îl poate da peste cap chiar și pe cel mai rațional bărbat. Iar Colin Firth joacă impecabil personajul autosuficient asaltat de un cocktail de ridicol, nesiguranță și surescitare la întâlnirea cu o femeie frumoasă, interpretată de grațioasa Emma Stone.