Premiile Emmy 2016. „Game Of Thrones” şi „The People V.O.J. Simpson”, marii câştigători ai Galei
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-emmy-2016-game-of-thrones-si-the-people-v-o-j-simpson-marii-castigatori-ai-galei/

„The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” şi „Game of Thrones” au dominat gala Premiilor Emmy 2016, ce a avut loc, duminică seara, la Los Angeles. Egipteano-americanul Rami Malek – hackerul inadaptat social din ”Mr. Robot” – a plecat acasă cu primul său Emmy pentru ”Cel mai bun actor dramatic”.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2016

Serialul ”Game of Thrones”, care s-a prezentat, duminică, la startul competiției cu nu mai puțin de 23 de nominalizări, a câștigat în total 12 premii Emmy, inclusiv pentru regie și scenariu. Cu cele 38 de premii Emmy câștigate în total, ”Game of Thrones” a intrat în istoria competiției detronând serialul ”Frasier” care are în total 37 de statuete Emmy.

Într-o noapte în care actorii politici au jucat tare în toiul campaniei electorale pentru președinția Statelor Unite, actrița principală din ”Veep”, Julia Louis-Dreyfus, a primit cel de-al cincilea premiu Emmy consecutiv pentru rolul din satira despre viața la Casa Albă.

Louis-Dreyfus, care o joacă pe îngâmfata președintă americană Selina Meyer în serialul HBO ”Veep” și-a cerut scuze pentru ceea ce a numit ”actualul climat politic”. ”Cred că ‘Veep’ a dărâmat zidul dintre comedie și politică. Show-ul nostru a debutat ca o satiră politică, dar acum seamănă cu un documentar sobru”, a declarat ea la înmânarea premiului.

‘The People v. O.J. Simpson”, dramatizarea de zece ore despre procesul fostului jucător de fotbal acuzat de dublă crimă și senzaționala achitare a acestuia, a luat nouă premii Emmy.

Egipteano-americanul Rami Malek a plecat acasă cu primul său Emmy pentru ”Cel mai bun actor dramatic” pentru interpretarea hackerului inadaptat social din ”Mr. Robot”, iar canadiana Tatiana Maslany a primit titlul de ”Cea mai bună actriță dintr-un serial dramatic” pentru rolul femeii cu multiple personalități din ”Orphan Black”.

Jeffrey Tambor a câștigat premiul pentru ”Cel mai bun actor într-un serial de comedie”, pentru a doua oară, pentru interpretarea rolului său de tată care trece prin transformarea de a deveni femeie în inovatorul ”Transparent”.

Comedianta Kate McKinnon de la ”Saturday Night Live”, care o interpretează pe candidata democrată la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, a câștigat premiul pentru ”Cea mai bună actriță de comedie într-un rol secundar de comedie”, iar John Oliver a luat premiul Emmy pentru ”Last WeekTonight with John Oliver”.

Principalii câştigători ai Galii Premiilor Emmy 2016:

emmy

Rami Malek, in Mr. Robot

Cel mai bun serial-dramă: „Game of Thrones

Cel mai bun actor într-un serial-dramă: Rami Malek, „Mr. Robot”

Cea mai bună actriţă într-un serial-dramă: Tatiana Maslany, „Orphan Black”

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial-dramă: Ben Mendelsohn, „Bloodline”

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial-dramă: Dame Maggie Smith, „Downton Abbey”

Cel mai bun actor invitat într-un serial-dramă: Hank Azaria, „Ray Donovan”

Cea mai bună actriţă invitată într-un serial-dramă: Margo Martindale, „The Americans”

Cea mai bună regie pentru un serial-dramă: Miguel Sapochnik, „Game of Thrones” – „Battle of the Bastards”

Cel mai bun scenariu pentru un serial-dramă: David Benioff şi D. B. Weiss, „Game of Thrones” – „Battle of the Bastards”

Cel mai bun serial de comedie: „Veep

Cel mai bun actor într-un serial de comedie: Jeffrey Tambor, „Transparent”

Cea mai bună actriţă într-un serial de comedie: Julia Louis-Dreyfus, „Veep”

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial de comedie: Louie Anderson, „Baskets”

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial de comedie: Kate MCKinnon, „Saturday Night Live”

Cel mai bun actor invitat într-un serial de comedie: Peter Scolari, „Girls”

Cea mai bună actriţă invitată într-un serial de comedie: Tiny Fey şi Amy Poehler, „Saturday Night Live”

Cea mai bună regie pentru un serial de comedie: Jill Soloway, „Transparent” – „Man on the Land”

Cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie: Aziz Ansari şi Alan Yang, „Master of None” – „Parents”

Cea mai bună miniserie: „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Cel mai bun film de televiziune: „Sherlock: The Abominable Bride

Cel mai bun actor într-o miniserie/ film de televiziune: Courtney B. Vance, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

Cea mai bună actriţă într-o miniserie/ film de televiziune: Sarah Paulson, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-o miniserie/ film de televiziune: Sterling K. Brown, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-o miniserie/ film de televiziune: Regina King, „American Crime”

Cea mai bună regie pentru o miniserie, film sau dramatic special: Susanne Bier, „The Night Manager”

Cel mai bun scenariu pentru o o miniserie, film sau dramatic special: D.V. DeVincentis, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” – „Marcia, Marcia, Marcia”

Cel mai bun program de reality-show tip competiţie: „The Voice”

Cel mai bun talk-show: „Last Week Tonight with John Oliver”

Foto: Premiile Emmy 2016 –

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.