Premiile Festivalului de Film We Are Water, ediție a treia
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-festivalului-de-film-we-are-water-editie-a-treia/

Juriul celei de-a treia ediţii a Festivalului de Film We Are Water a anunţat câştigătorii competiţiei în cadrul unei festivităţi de premiere care a avut loc pe 2 iunie la Galeria Roca din Madrid.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2016

Competiția internațională de scurt-metraje organizată de Fundația We Are Water a strâns într-o ceremonie de premiere toți finaliștii pentru cele trei categorii: micro-documentar, micro-animație și micro-ficțiune.A fost acordat și premiul publicului câștigătorului cu care s-a realizat o conexiune video.

Câștigătorii celei de-a treia ediție sunt:

Micro-documentar: Pevek, de Evgeny Makharadze (Rusia)

Micro-ficțiune: Maximize, de Bertrand Ndukong (Camerun)

Micro-animație: Childish blue, de Azadeh Deghani (Iran)

Premiul publicului: Happy World, de Hasan Jubair (Bangladeș)


Toate scurt-metrajele câștigătoare pot fi vizionate aici.

A fost minunat să privesc toate scurt-metrajele. Am petrecut o zi într-o altă lume. Am oferit un punctaj mai mare celor care au combinat informațiile cu latura emoțională, celor care au folosit informație de impact, originalitatea și dorința de a surprinde o poveste într-un mod cinematografic. Juan Campanella, regizor de film și televiziune, membrul al juriului.

Marc Clotet, celebru actor spaniol, a adăugat că „această inițiativă oferă posibilitatea de a cunoaște foarte multe persoane talentate și de a le cunoaște poveștile”.

Xavier Torras, directorul fundației We Are Water a subliniat că cinematografia este cea mai bună cale pentru a transmite un mesaj către o audiență internațională.

Festivalul de Film We Are Water 3 a fost organizat cu susținerea Națiunilor Unite, cu UNRIC (Centrul de Informare Regional al Națiunilor Unite pentru Europa de Vest) și revistele iAgua, Cine Informe și Cine & Tele.

Foto: We Are Water – wearewater.org/en

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.