Premiile Festivalului de Film We Are Water, ediție a treia
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-festivalului-de-film-we-are-water-editie-a-treia/

Juriul celei de-a treia ediţii a Festivalului de Film We Are Water a anunţat câştigătorii competiţiei în cadrul unei festivităţi de premiere care a avut loc pe 2 iunie la Galeria Roca din Madrid.

Un articol de Petre Ivan|8 Iunie 2016

Competiția internațională de scurt-metraje organizată de Fundația We Are Water a strâns într-o ceremonie de premiere toți finaliștii pentru cele trei categorii: micro-documentar, micro-animație și micro-ficțiune.A fost acordat și premiul publicului câștigătorului cu care s-a realizat o conexiune video.

Câștigătorii celei de-a treia ediție sunt:

Micro-documentar: Pevek, de Evgeny Makharadze (Rusia)

Micro-ficțiune: Maximize, de Bertrand Ndukong (Camerun)

Micro-animație: Childish blue, de Azadeh Deghani (Iran)

Premiul publicului: Happy World, de Hasan Jubair (Bangladeș)


Toate scurt-metrajele câștigătoare pot fi vizionate aici.

A fost minunat să privesc toate scurt-metrajele. Am petrecut o zi într-o altă lume. Am oferit un punctaj mai mare celor care au combinat informațiile cu latura emoțională, celor care au folosit informație de impact, originalitatea și dorința de a surprinde o poveste într-un mod cinematografic. Juan Campanella, regizor de film și televiziune, membrul al juriului.

Marc Clotet, celebru actor spaniol, a adăugat că „această inițiativă oferă posibilitatea de a cunoaște foarte multe persoane talentate și de a le cunoaște poveștile”.

Xavier Torras, directorul fundației We Are Water a subliniat că cinematografia este cea mai bună cale pentru a transmite un mesaj către o audiență internațională.

Festivalul de Film We Are Water 3 a fost organizat cu susținerea Națiunilor Unite, cu UNRIC (Centrul de Informare Regional al Națiunilor Unite pentru Europa de Vest) și revistele iAgua, Cine Informe și Cine & Tele.

Foto: We Are Water – wearewater.org/en

19
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Primele două episoade din sezonul al treilea al miniseriei „Umbre”, produs de HBO și scris și regizat de Bogdan Mirică, arată mai bine decât primele două sezoane. Asta nu înseamnă că lipsesc de tot replicile teribiliste sau că narațiunea nu e tot simplistă. Doar că personajele sunt mai închegate.

15
/11
/19

“The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, are loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

15
/11
/19

Serile de film de la Centrul Ceh se apropie de sfârșit, iar pe 18 noiembrie va fi proiectat penultimul documentar al ediției de toamnă, „Year Without Magor: Genius Cannot Be Faked” și în ziua următoare, pe 19 noiembrie, la Fiction Tuesdays, va rula „The Inheritance or Fuckoffguysgoodday”.

15
/11
/19

Serialele „Narcos”, „4 Blocks”, „O Doutrinador”, „Un gallo para Esculapio” și „El Lobista”, producții realizate în America Latină și Europa vor fi difuzate de postul TNT, începând cu 18 noiembrie. Serile de luni vor fi dedicate băieților răi și vor purta titlul generic de „Lunea Mafioților”.

13
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Realizator de seriale TV şi de filme, Rodrigo Sorogoyen este unul dintre noile talente din cinematografia spaniolă. Distribuit în sălile din România de Transilvania Film, „El reino” („Jocuri de putere”, 2018), deja penultimul său lungmetraj (între timp a lansat în 2019 şi „Madre”), este un impunător thriller politic.

10
/11
/19

PREVIEW A 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar (SFM) are loc între 10 şi 18 noiembrie la Bucureşti şi propune mai multe secţiuni atractive, printre care una dedicată câtorva filme clasice restaurate şi o alta pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului, în afara obişnuitului program de producţii noi.

Page 1 of 25312345...102030...Last »