Premiile Grammy 2017. Adele, marea câştigătoare a galei
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-grammy-2017-adele-marea-castigatoare-a-galei/

Cântăreaţa britanică Adele a câştigat cinci trofee cea de-a 59-a ediţie a galei premiilor Grammy, la categoriile cel mai bun album al anului, cel mai bun cântec al anului, înregistrarea anului, cel mai bun album pop şi cea mai bună interpretare pop. David Bowie a fost premiat postum, pentru ”Blackstar”, cu un trofeu Grammy.

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2017

Discul ”25” şi piesa ”Hello”, compusă de Adele împreună cu Greg Kurstin, şi-au adjudecat premiile celor trei categorii la care între favoriţi se afla Beyonce. Aceasta a primit,la rândul său, două premii Grammy, pentru cel mai bun videoclip şi cel mai bun album contemporan urban.

Cel mai bun album rap a revenit materialului ”Coloring Book” semnat de Chance the Rapper, care a fost recompensat şi cu trofeele pentru interpretare rap şi cel mai bun nou artist.

Cel mai bun cântec rap a fost „Hotline Bling”, compus de Aubrey Graham şi Paul Jefferies, şi interpretat de Drake.

David Bowie a fost premiat postum, pentru ”Blackstar”, cu un trofeu Grammy pentru cel mai bun album alternative, cea mai bună interpretare rock şi cel mai bun cântec rock, pentru piesa ”Blackstar”.

Formaţia Cage the Elephant a primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock, iar cea mai bună muzică de film a fost desemnată ”The Beatles: Eight Days a Week The Touring Years by (The Beatles)”.

Cea mai bună interpretare metal a fost a piesei ”Dystopia” a formaţiei Megadeth.

Cel mai bun album country a fost ”A Sailor’s Guide to Earth” al lui Sturgill Simpson, cel mai bun cântec country a fost desemnat ”Humble and Kind”, interpretat de Tim McGraw.

Cel mai bun album folk a fost desemnat ”Undercurrent” de Sarah Jarosz, iar cel mai bun album reggae – ”Ziggy Marley” al solistului cu acelaşi nume.

Solange a fost premiată pentru cea mai bună interpretare R&B, pentru „Cranes in the Sky”.

Cel mai bun album R&B a fost desemnat ”Lalah Hathaway Live” al interpretei Lalah Hathaway.

Willie Nelson şi ”Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin” şi-au adjudecat trofeul pentru cel mai bun album pop tradiţional.

Cel mai bun album dance/electro a fost desemnat ”Skin”, semnat de Flume.

Gregory Porter a fospremiat la categoria cel mai bun album jazz vocal, pentru ”Take Me to the Alley”.

Cel mai bun album jazz instrumental a fost desemnat ”Country for Old Men” de John Scofield, iar Chuco Valdes a fost premiat la categoria cel mai bun album latin jazz, pentru ”Tribute to Irakere: Live in Marciac”.

Foto: Premiile Grammy 2017 – grammy.com

16
/05
/23

J'ai Bistrot București își aniversează al 10-lea an de existență prin intermediul a două evenimente marcante pe 19 și pe 20 mai: ”Silent Party” și ”Silent Concert Alternosfera” ce vor fi organizate chiar în grădina din Calea Griviței 55.

15
/05
/23

În lunile mai și iunie 2023 are loc primul turneu național intitulat Trei Tenori ieșeni, care aduce în fața publicului din întreaga țară trei dintre cei mai importanți tenori ai scenelor românești, care au ca numitor comun, în afara unor voci cu totul excepționale, faptul că își leagă numele în această perioadă de frumoasa evoluție a scenei muzicale ieșene actuale.

12
/05
/23

Pe 13 mai are loc lansarea celui de-al doilea album EYEDROPS „Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.” cu un concert „extraordinaire” în Iași, la Underground Pub. Găsirea, Rătăcirea, Regăsirea și Pierderea cuprind un turneu care îi poartă pe băieți și pe noul lor album prin 11 orașe din țară.

11
/05
/23

Asociația Castel Salbek continuă până pe 31 mai înscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium susţinute de soliști lirici de anvergură internațională - mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas și soprana Leontina Văduva -, primul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

11
/05
/23

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert la București, Timișoara și Brașov, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.