Premiile Grammy 2017. Adele, marea câştigătoare a galei
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-grammy-2017-adele-marea-castigatoare-a-galei/

Cântăreaţa britanică Adele a câştigat cinci trofee cea de-a 59-a ediţie a galei premiilor Grammy, la categoriile cel mai bun album al anului, cel mai bun cântec al anului, înregistrarea anului, cel mai bun album pop şi cea mai bună interpretare pop. David Bowie a fost premiat postum, pentru ”Blackstar”, cu un trofeu Grammy.

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2017

Discul ”25” şi piesa ”Hello”, compusă de Adele împreună cu Greg Kurstin, şi-au adjudecat premiile celor trei categorii la care între favoriţi se afla Beyonce. Aceasta a primit,la rândul său, două premii Grammy, pentru cel mai bun videoclip şi cel mai bun album contemporan urban.

Cel mai bun album rap a revenit materialului ”Coloring Book” semnat de Chance the Rapper, care a fost recompensat şi cu trofeele pentru interpretare rap şi cel mai bun nou artist.

Cel mai bun cântec rap a fost „Hotline Bling”, compus de Aubrey Graham şi Paul Jefferies, şi interpretat de Drake.

David Bowie a fost premiat postum, pentru ”Blackstar”, cu un trofeu Grammy pentru cel mai bun album alternative, cea mai bună interpretare rock şi cel mai bun cântec rock, pentru piesa ”Blackstar”.

Formaţia Cage the Elephant a primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock, iar cea mai bună muzică de film a fost desemnată ”The Beatles: Eight Days a Week The Touring Years by (The Beatles)”.

Cea mai bună interpretare metal a fost a piesei ”Dystopia” a formaţiei Megadeth.

Cel mai bun album country a fost ”A Sailor’s Guide to Earth” al lui Sturgill Simpson, cel mai bun cântec country a fost desemnat ”Humble and Kind”, interpretat de Tim McGraw.

Cel mai bun album folk a fost desemnat ”Undercurrent” de Sarah Jarosz, iar cel mai bun album reggae – ”Ziggy Marley” al solistului cu acelaşi nume.

Solange a fost premiată pentru cea mai bună interpretare R&B, pentru „Cranes in the Sky”.

Cel mai bun album R&B a fost desemnat ”Lalah Hathaway Live” al interpretei Lalah Hathaway.

Willie Nelson şi ”Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin” şi-au adjudecat trofeul pentru cel mai bun album pop tradiţional.

Cel mai bun album dance/electro a fost desemnat ”Skin”, semnat de Flume.

Gregory Porter a fospremiat la categoria cel mai bun album jazz vocal, pentru ”Take Me to the Alley”.

Cel mai bun album jazz instrumental a fost desemnat ”Country for Old Men” de John Scofield, iar Chuco Valdes a fost premiat la categoria cel mai bun album latin jazz, pentru ”Tribute to Irakere: Live in Marciac”.

Foto: Premiile Grammy 2017 – grammy.com

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).