Premiile Pulitzer 2017 şi campania electorală din SUA
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-pulitzer-2017-si-campania-electorala-din-sua/

Premiul Pulitzer 2017 pentru „Fotoreportaj” (Feature Photography”) a revenit publicaţiei Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supravieţuit unui schimb de focuri în Chicago, şi al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieţii după această dramă.

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2017

Premiile Pulitzer, cele mai prestigioase distincții din jurnalismul american, au recompensat în acest an mai multe articole despre campania electorală din Statele Unite, printre materialele premiate figurând o anchetă despre actele de binefacere ale candidatului la prezidențiale Donald Trump

Jurnalistul David Fahrenthold, de la cotidianul Washington Post, s-a impus la categoria „Jurnalism național” („National Reporting”), pentru un model de jurnalism transparent”, a indicat Comitetul de acordare a premiilor — recompensând modul de investigare inovator folosit de jurnalist, care a cerut ajutorul persoanelor care îl urmăreau pe Twitter pentru a da de urma donațiilor făcute de Trump în scopuri nobile.

Fahrenthold a investigat afirmațiile înșelătoare ale candidatului la Casa Albă cu privire la generozitatea sa față de cauze caritabile și a dezvăluit cum Trump s-a lăudat în termeni foarte cruzi despre cum a dat dovadă de o atitudine degradantă față de femei — așa cum apare într-o înregistrare din 2005, obținută de Washington Post.

Premiul Pulitzer pentru „Servicii Publice” („Public Service”) a revenit în 2017 publicației New York Daily News și platformei ProPublica pentru o anchetă despre aplicarea abuzivă de către poliție a legislației ce viza evacuarea din locuințe a unor persoane sărace, în principal din rândul minorităților.

Cotidianul The New York Times (NYT) a fost recompensat la categoria „Jurnalism Internațional” („International Reporting”) pentru modul în care a analizat eforturile președintelui rus, Vladimir Putin, de a extinde influența rusă în afara țării, recurgând, printre altele, la asasinate, hărțuire online și înscenări împotriva oponenților.Pulitzer

De asemenea, jurnalistul C. J. Chivers, de la New York Times, a primit premiul pentru „Cronică” („Feature Writing”), pentru un material care descrie alunecarea spre violență a unui pușcaș marin, după întoarcerea dintr-o zonă de luptă.

Fotograful independent Daniel Berehulak a câștigat premiul Pulitzer la categoria „Fotografie Breaking News” („Breaking News Photography”), cu o imagine despre lupta antidroguri din Filipine. Fotografiile sale au fost publicate în New York Times.

Premiul pentru „Fotoreportaj” (Feature Photography”) a revenit publicației Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supraviețuit unui schimb de focuri în Chicago, și al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieții după această dramă.

Premiile Pulitzer, înființate în 1917 și acordate de către Columbia University din New York, sunt acordate anual la 21 de categorii.

Foto: Premiile Pulitzer 2017 – facebook

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.

17
/05
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea proiectului „La NORD de cuvinte”, primul demers al unui fotograf român de a documenta artistic natura și viața sălbatică de lângă Polul Nord. Proiectul fotografic este unul pe termen lung și cuprinde mai multe expediții începând cu luna iulie a acestui an, în regiunile arctice Groenlanda, Svalbard și Arhipelagul Arctic Canadian.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.