Premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” îi va fi acordat lui Horaţiu Mălăele
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiul-de-excelenta-al-festivalului-international-de-film-comedy-cluj-ii-va-fi-acordat-lui-horatiu-malaele/

Actorul Horaţiu Mălăele va fi distins cu premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care va avea loc în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca.   Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Comedy Cluj, actorul Horaţiu Malaele va fi distins cu premiul de excelenţă al festivalului, ceremonia urmând să aibă […]

Un articol de |24 septembrie 2012

Actorul Horaţiu Mălăele va fi distins cu premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care va avea loc în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca.

 

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Comedy Cluj, actorul Horaţiu Malaele va fi distins cu premiul de excelenţă al festivalului, ceremonia urmând să aibă loc în 17 octombrie, de la ora 17.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Acordarea premiului de excelenţă în cadrul festivalului Comedy Cluj va fi prefaţată de proiecţia filmului „Divorţ din dragoste”, film regizat de Andrei Blaier, cu o poveste la fel de actuală şi acum, la mai bine de 11 ani de la lansarea pe marile ecrane, şi va fi urmată de un dialog informal susţinut de Horaţiu Mălăele cu publicul.

La ediţiile precedente ale Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” au fost laureaţi cu premiul de excelenţă, distincţie acordată pentru contribuţia adusă la dezvoltarea cinematografiei româneşti, actorii Marin Moraru şi Tora Vasilescu (2009), regizorul Geo Saizescu şi actorul Sebastian Papaiani (2010) şi actritţa Draga Olteanu Matei (2011).

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” se va desfăşura, în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca şi va cuprinde peste 130 de filme din 35 de ţări, având peste 100 de invitaţi din industria filmului românesc şi străin şi incluzând zeci de evenimente conexe (workshop-uri, expoziţii, piese de teatru, spectacole stradale).

Actor, regizor, caricaturist şi scriitor, Horaţiu Mălăele a realizat roluri memorabile în numeroase filme de lung metraj. Debutul său ca actor de cinema a avut loc în anul 1974 („Muntele ascuns”, regizor Andrei Cătălin Băleanu). Au urmat apoi roluri importante asupra cărora şi-a pus amprenta în producţii precum „Secretul lui Bachus” (1974, regia Geo Saizescu), „Divorţ din dragoste” (1991, regia Andrei Blaier), „Această lehamite” (1994, regia Mircea Daneliuc), „Amen” (2001, regia Costa Gavras) sau „Poker” (2010, regia Sergiu Nicolaescu).

Ca regizor de film, a obţinut numeroase distincţii naţionale şi internaţionale cu „Nunta mută” (2008).

 

Sursa: Mediafax

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.