Premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” îi va fi acordat lui Horaţiu Mălăele
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiul-de-excelenta-al-festivalului-international-de-film-comedy-cluj-ii-va-fi-acordat-lui-horatiu-malaele/

Actorul Horaţiu Mălăele va fi distins cu premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care va avea loc în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca.   Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Comedy Cluj, actorul Horaţiu Malaele va fi distins cu premiul de excelenţă al festivalului, ceremonia urmând să aibă […]

Un articol de |24 septembrie 2012

Actorul Horaţiu Mălăele va fi distins cu premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care va avea loc în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca.

 

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Comedy Cluj, actorul Horaţiu Malaele va fi distins cu premiul de excelenţă al festivalului, ceremonia urmând să aibă loc în 17 octombrie, de la ora 17.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Acordarea premiului de excelenţă în cadrul festivalului Comedy Cluj va fi prefaţată de proiecţia filmului „Divorţ din dragoste”, film regizat de Andrei Blaier, cu o poveste la fel de actuală şi acum, la mai bine de 11 ani de la lansarea pe marile ecrane, şi va fi urmată de un dialog informal susţinut de Horaţiu Mălăele cu publicul.

La ediţiile precedente ale Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” au fost laureaţi cu premiul de excelenţă, distincţie acordată pentru contribuţia adusă la dezvoltarea cinematografiei româneşti, actorii Marin Moraru şi Tora Vasilescu (2009), regizorul Geo Saizescu şi actorul Sebastian Papaiani (2010) şi actritţa Draga Olteanu Matei (2011).

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” se va desfăşura, în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca şi va cuprinde peste 130 de filme din 35 de ţări, având peste 100 de invitaţi din industria filmului românesc şi străin şi incluzând zeci de evenimente conexe (workshop-uri, expoziţii, piese de teatru, spectacole stradale).

Actor, regizor, caricaturist şi scriitor, Horaţiu Mălăele a realizat roluri memorabile în numeroase filme de lung metraj. Debutul său ca actor de cinema a avut loc în anul 1974 („Muntele ascuns”, regizor Andrei Cătălin Băleanu). Au urmat apoi roluri importante asupra cărora şi-a pus amprenta în producţii precum „Secretul lui Bachus” (1974, regia Geo Saizescu), „Divorţ din dragoste” (1991, regia Andrei Blaier), „Această lehamite” (1994, regia Mircea Daneliuc), „Amen” (2001, regia Costa Gavras) sau „Poker” (2010, regia Sergiu Nicolaescu).

Ca regizor de film, a obţinut numeroase distincţii naţionale şi internaţionale cu „Nunta mută” (2008).

 

Sursa: Mediafax

25
/06
/15

Teatrul Ion Creangă readuce în actualitate „Cartierul poveștilor”, un spectacol interactiv plin de culoare, dedicat tinerilor spectatori cu vârsta peste 4 ani. Concept inedit „Cartierul poveștilor” a călătorit cu succes la festivaluri din Israel, Franța, Singapore și România, iar acum revine în programul Teatrului Ion Creangă în stagiunea estivală 2015 într-o variantă adaptată, realizată cu sprijinul Ambasadei Statului Israel la București.

25
/06
/15

Angela Gheorghiu a deschis marţi seara seria spectacolelor cu “Adriana Lecouvreur” la Opera National de Paris cu un succes de public strălucit. Celebra soprană, în jurul căreia s-a construit, de altfel, întreaga producţie a regizorului David McVicar, a readus în Franţa partitura lui Francesco Cilea, prezentată mai rar pe scenele pariziene, cu toate că are la bază povestea pasionantă a unei eroine franceze.

25
/06
/15

Eseistul George Banu, profesor onorific al Departamentului de Studii Teatrale din cadrul Universităţii Sorbonne Nouvelle – Paris 3, a participat şi anul acesta la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, recent încheiat: a coordonat întâlniri, a moderat conferinţe, a dialogat cu personalităţi ale teatrului mondial, a văzut spectacole.

25
/06
/15

În mai puțin de zece zile începe a treia ediție a festivalului Jazz TM, care aduce în piața Victoriei din Timișoara nume importante din jazzul mondial și artiști români de referință. Diversitatea, multiculturalitatea și jazzul se pregătesc să încânte mii de oameni în perioada 3-5 iulie.

25
/06
/15

"Nu sunt niciodată mulţumit de ceva. Sunt un perfecţionist; este o parte din mine." - Michael Jackson. În urmă cu 6 ani, pe 25 iunie 2009, cu mai puţin de o lună înaintea mult-aşteptatului turneu de revenire, se stingea din viaţă "Regele muzicii pop", considerat cel mai de succes artist din toate timpurile.

24
/06
/15

Scrisă de un muntenegrean - Liubomir Giurkovici, adusă în scenă de un sloven - Nick Upper şi desemnată cel mai bun spectacol, în Macedonia, Tobelia va avea o singură reprezentaţie la Bucureşti, în 31 august, ora 18.00, la TNB, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru NETA 2015!

24
/06
/15

Actori nominalizați sau premiați la Oscar, precum Al Pacino, Ewan McGregor, Brad Pitt, Cate Blanchett, Rachel Weisz, Audrey Tautou, , Richard Gere, Julianne Moore, Christina Hendricks și Julie Delpy îțipot fi văzuţi începând din iunie, pe FilmBox Live, pentru o experiență de vizionare Ultra HD, disponibilă acum doar printr-o conexiune de internet obișnuită.

24
/06
/15

Filarmonica « George Enescu » anunţă un nou concert al trio-ului PRO ARTE alcătuit din Anda Petrovici – vioară, Marin Cazacu – violoncel şi Nicolae Licareţ- pian. Ca de fiecare dată, muzicienii alătură în programele lor lucrări de referinţă din istoria genului semnate Haydn, Beethoven şi Schubert la care adaugă acum şi o partitură enesciană mai puţin cunoscută.

24
/06
/15

Sâmbătă, 20 iunie, la Leicester Square Theatre, în inima Londrei, programul „Moromeții 60: Jubileul unei capodopere”, organizat de ICR Londra în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei, Muzeul Literaturii Române din Bucureşti şi Teatru ACT, a continuat cu o reprezentaţie unică a spectacolului „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, o aducere la viaţă a personajelor lui Marin Preda prin teatru, realizată de Cătălin Ştefănescu, în regia cunoscutului Alexandru Dabija, prin intermediul a doi îndrăgiţi actori români: Marcel Iureş şi George Mihăiţă.