Premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” îi va fi acordat lui Horaţiu Mălăele
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiul-de-excelenta-al-festivalului-international-de-film-comedy-cluj-ii-va-fi-acordat-lui-horatiu-malaele/

Actorul Horaţiu Mălăele va fi distins cu premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care va avea loc în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca.   Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Comedy Cluj, actorul Horaţiu Malaele va fi distins cu premiul de excelenţă al festivalului, ceremonia urmând să aibă […]

Un articol de |24 septembrie 2012

Actorul Horaţiu Mălăele va fi distins cu premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care va avea loc în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca.

 

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Comedy Cluj, actorul Horaţiu Malaele va fi distins cu premiul de excelenţă al festivalului, ceremonia urmând să aibă loc în 17 octombrie, de la ora 17.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Acordarea premiului de excelenţă în cadrul festivalului Comedy Cluj va fi prefaţată de proiecţia filmului „Divorţ din dragoste”, film regizat de Andrei Blaier, cu o poveste la fel de actuală şi acum, la mai bine de 11 ani de la lansarea pe marile ecrane, şi va fi urmată de un dialog informal susţinut de Horaţiu Mălăele cu publicul.

La ediţiile precedente ale Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” au fost laureaţi cu premiul de excelenţă, distincţie acordată pentru contribuţia adusă la dezvoltarea cinematografiei româneşti, actorii Marin Moraru şi Tora Vasilescu (2009), regizorul Geo Saizescu şi actorul Sebastian Papaiani (2010) şi actritţa Draga Olteanu Matei (2011).

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” se va desfăşura, în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca şi va cuprinde peste 130 de filme din 35 de ţări, având peste 100 de invitaţi din industria filmului românesc şi străin şi incluzând zeci de evenimente conexe (workshop-uri, expoziţii, piese de teatru, spectacole stradale).

Actor, regizor, caricaturist şi scriitor, Horaţiu Mălăele a realizat roluri memorabile în numeroase filme de lung metraj. Debutul său ca actor de cinema a avut loc în anul 1974 („Muntele ascuns”, regizor Andrei Cătălin Băleanu). Au urmat apoi roluri importante asupra cărora şi-a pus amprenta în producţii precum „Secretul lui Bachus” (1974, regia Geo Saizescu), „Divorţ din dragoste” (1991, regia Andrei Blaier), „Această lehamite” (1994, regia Mircea Daneliuc), „Amen” (2001, regia Costa Gavras) sau „Poker” (2010, regia Sergiu Nicolaescu).

Ca regizor de film, a obţinut numeroase distincţii naţionale şi internaţionale cu „Nunta mută” (2008).

 

Sursa: Mediafax

11
/12
/14

Crăciunul nu este parcă întreg până în momentul în care atmosfera creată de bradul împodobit şi de mirosul de cozonaci nu este completată de colinde. Ca în fiecare an, la Sala Radio, mai multe evenimente speciale, concepute în jurul tradiţiilor sărbătorilor de iarnă, oferă publicului bucureştean ocazia de a intra în povestea Crăciunului într-un mod deosebit.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.

11
/12
/14

Invitata Marinei Constantinescu la Nocturne de vineri, 12 decembrie, este actriţa Oana Pellea. Realizatoarea Marina Constantinescu spune despre Oana Pellea că face parte din întâlnirile vieţii ei. Aceasta ediţie Nocture este despre popasurile importante ale vieţii, despre oamenii pe care îi porţi cu tine chiar şi când aceştia nu mai sunt, despre amintiri. Emisiunea poate fi urmărită de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

11
/12
/14

Platforma docuart.ro, pe care puteți vedea filme documentar românești, are o nouă interfață, meniu în limba engleză, secțiuni noi și dă posibilitatea fiecărui navigator să poată accesa site-ul de pe orice tip de device. Proiectul “Platforma Docuart” a fost dezvoltat pe o perioadă de 5 luni, iulie - noiembrie 2014.

11
/12
/14

Artiștii vizuali Daniel Loagăr și Andrei Cornea (atelier Wood Be Nice) deschid vineri, 12 decembrie, de la ora 19.30 o nouă expoziție compusă din 20 de lucrări realizate prin tehnici care variază de la colaj clasic, grafică la transfer de imagine pe OSB și pe ziar. Expoziția este un strigăt de bucurie a celui care descoperă că este pe drumul bun și surprinde momentul ieșirii din cristalidă și a asumării sinelui.

10
/12
/14

„Cel mai frumos roman din lume", după Larry Tremblay, se joacă luni, 15 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul unteatru. Cu o notă aparte de mistic, spectacolul este o invitație pentru fiecare spectator de a descoperi lumea fermecată a lui Gabi, o adolescentă pasionată de literatură și de scris.

10
/12
/14

Se poate întâmpla să fim convinși că știm semnificația unui cuvânt și să aflăm, surprinși, că eram în eroare. Până să cunoaștem sensul corect, cu siguranță am căzut în capcanele pleonasmelor.

10
/12
/14

După o primă rundă de mare succes a celei de-a patra ediţii a Turneului Naţional ”DUELUL VIORILOR”, organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo, într-o primă etapă, în perioada 4 - 7 noiembrie 2014, violoniştii ‘’combatanţi” Liviu Prunaru (Stradivarius) şi Gabriel Croitoru (Guarneri) şi “arbitrul”, pianistul Horia Mihail, sunt nerăbdători să înceapă a doua rundă, care îi va duce în cele trei principale provincii istorice ale României: Muntenia, Transilvania şi Moldova în perioada 10-19 decembrie 2014.