Preşedintele României a acordat Înaltul Patronaj Festivalului Naţional de Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/presedintele-romaniei-a-acordat-inaltul-patronaj-festivalului-national-de-teatru/

Klaus Iohannis, preşedintele României, a acordat Înaltul Patronaj Festivalului Naţional de Teatru (FNT), editia 2015. Acest fapt onorează ediţia aniversară a festivalului (23 octombrie – 1 noiembrie 2015) şi reafirmă importanţa acestuia în contextul priorităţilor naţionale în domeniul culturii.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2015

Festivalul National de Teatru / Cea de-a 25-a ediţie a FNT se va desfăşura în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2015, la Bucureşti şi va prezenta publicului un număr de 44 de spectacole selecţionate din întreaga ţară, precum şi două spectacole invitate din străinătate: „The War” (regia Vladimir Pankov), o co-producţie a Festivalului Internaţional de Teatru Cehov de la Moscova şi a Festivalului Internatţional de Teatru de la Edinburgh, în colaborare cu SounDrama Studio şi „Front” (regia Luk Perceval), o productţie Thalia Theatre din Hamburg.

Festivalul Naţional de Teatru este un proiect cultural organizat de UNITER, finantat de Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei.

Producatorii FNT sunt: UNITER – Uniunea Teatrala din România, ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti şi Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti.

Proiectul cultural este finanţat de Ministerul Culturii şi Primaria Municipiului Bucuresti, Institutul Cultural Român (ICR) fiind partener al festivalului.

Foto: Festivalul National de Teatru – fnt.ro

27
/10
/14

Săli arhipline, întâlniri cu nume mari din lumea filmului și peste 8000 de bilete vândute deja la proiecțiile din festival – acesta este bilanțul primelor zile la Les Films de Cannes à Bucarest. Datorită cererii mari de bilete, au fost programate două proiecții suplimentare pentru filmele Leviathan și The Tribe

27
/10
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului Internațional de la Berlin 2014, “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” în regia lui Dietrich Brüggemann are avanpremiera în cadrul Zilelor Filmului German, organizate de Goethe-Institut la București.

27
/10
/14

Doi mari compozitori ai repertoriului simfonic – Beethoven şi Grieg, o partitură monumentală ca Simfonia a III-a – Eroica şi doi apreciaţi muzicieni români, dirijorul Tiberiu Soare şi pianistul Horia Mihail, sunt elementele reunite în concertul aniversar oferit vineri, 31 octombrie 2014 (19.00) de Orchestra Naţională Radio, în onoarea Zilei Radioului.

27
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Inspirat de povestiri ale lui Cehov, „Winter Sleep” (Palme d`Or la Cannes) este, probabil, filmul lui Nuri Bilge Ceylan în care se vorbeşte cel mai mult. Este o uşoară schimbare de accent, pentru că precedentele sale şase opere privilegiau tăcerile, cadrele lungi şi contemplative, imaginile poetice, natura.

27
/10
/14

"Kowalski", de Andrei Creţulescu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Zagreb, care a avut loc în perioada 19 - 26 octombrie. Potrivit juriului regizorul român a câştigat premiul Căruciorul de Aur pentru "15 minute de plăcere pură a unui superb dialog, a unei interpretări şi regii mari. Şi pentru demonstrarea faptului că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime".

26
/10
/14

În București în toamna lui 2014, au avut loc cinci festivaluri de teatru. Dar a sosit timpul să ne îndreptăm atenția şi către oferta teatrală pe anul 2015, din afara granițelor României. Ce se întâmplă dincolo?

25
/10
/14

Generalul, senatorul, mânuitorul de icoane, tatăl şi mama vitregă a „Generaţiei de Aur”, Anghel Iordănescu face cărţile convocărilor pentru meciul cu Irlanda de Nord. Citită în cheia care trebuie, informaţia este că în proporţie de 99,9 % (adică un 6,66 întors) acesta este noul manager, director tehnic sau antrenor sub acoperire al echipei naţionale,urmând să fie ajutat de un „copil” al său.

24
/10
/14

Centrul de Studii Româno-Japoneze "Angela Hondru" vă invită sâmbătă, 25 octombrie, la ora 19:00, în Aula Magna a Universității Româno-Americane la un concert și o prezentare de muzică tradițională japoneză, susținute de Prof. Takeshi Yamakawa, Dna. Kazuko Yanase și Dna. Hiroko Yamamoto. Instrumentele folosite vor fi shakuhachi, koto și shamisen.