Prestez servicii artistice: o experienţă inedită, la Godot Cafe-teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/prestez-servicii-artistice-o-experienta-inedita-la-godot-cafe-teatru/

Luni, 20 ianuarie si marti, 21 ianuarie, de la ora 20:00 vor avea loc la Godot Cafe-teatru avanpremiera si premiera celui mai nou spectacol produs de Compania de teatru D’AYA: Prestez servicii artistice de Chris Simion.

Un articol de Petre Ivan|14 ianuarie 2014

Luni, 20 ianuarie şi marţi, 21 ianuarie, de la ora 20:00 vor avea loc la Godot Cafe-teatru avanpremiera şi premiera celui mai nou spectacol produs de Compania de teatru D’AYA: Prestez servicii artistice de Chris Simion.

Valentin Teodosiu nu e vocea de la PROtv, Manuela Hărăbor nu e Simina din Pădureanca, Dan Rădulescu nu e Băsescu de pe TVR1, Diana Dumitrescu nu e Cristina din Îngeri Pierduţi şi nici Corina Moise nu e fata marinarului.

Sunt doar actorii, regizorul şi sufleurul unui spectacol la care n-au început să repete încă.

Prestez servicii artistice

Un regizor tânar, care preferă abordările excentrice, trebuie să facă un spectacol de teatru cu actori care ar prefera să joace teatru ca pe vremea lui Nottara.Când două generaţii atât de diferite se întâlnesc, conflictul este inevitabil. Iar conflictul înseamnă teatru.

Spectacolul este, astfel, o repetiţie – o experienţă inedită pe care rar ai şansa să o trăieşti. Sigur te-ai întrebat, uitându-te la un spectacol, cum au fost construite decorurile, de câte ore de muncă, de câte certuri şi de câte schimbări de distribuţie a fost nevoie pentru ca spectacolul să ajungă în această formă.

Prestez servicii artistice

Afişul spectacolului Prestez servicii artistice

Ai ocazia acum să asişti la realizarea unui spectacol. Totul în cheie comică, desigur, pentru că nu e bine să ne luam tot timpul prea în serios.

Chris Simion semnează regia atistică şi textul, coregrafia este a Irinei Strungareanu, iar Adina Mastalier este consultant scenografic al unui spectacol-improvizaţie, care pune în lumina reflectoarelor mecanismele cele mai spumoase ale lumii teatrului.

Prestez servicii artistice

Chris Simion, regizoarea piesei Prestez servicii artistice

Prestez servicii artistice ia tot ce e mai bun de la o repetiţie: e relaxat şi spiritual, e deschis şi familial, nu vrea să păcăleascaă. Toate opţiunile râmân deschise.

Foto cu Prestez servicii artistice – Compania de teatru D’AYA, Dinu Lazăr

 

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.