Prietenii TVR 2 au văzut „Floarea de cactus“ la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/prietenii-tvr-2-au-vazut-floarea-de-cactus-la-teatrul-metropolis/

Vedetele TVR 2 şi telespectatorii care au câştigat invitaţii pe pagina de Facebook TVR 2 au avut ocazia să urmărească luni seară (15 aprilie), la Teatrul Metropolis, spectacolul „Floarea de cactus“.

Un articol de Andrada Văsii|16 aprilie 2013

Vedetele TVR 2 şi telespectatorii care au câştigat invitaţii pe pagina de Facebook TVR 2 au avut ocazia să urmărească luni seară (15 aprilie), la Teatrul Metropolis, o interpretare spectaculoasă a piesei „Floarea de cactus“ după Barillet şi Gredy, a cărei regie este semnată de Alice Barb.

 

„Matinala“ Oana Dobrescu („Telejurnal“, TVR 1), Lucian Pîrvoiu („Ora de ştiri“, TVR 2), Liana Stanciu (TVR 2) şi Mihai Georgescu (solistul trupei Bere Gratis) s-au numărat printre spectatorii nerăbdători să vadă spectacolul realizat de Alice Barb după textul semnat de Pierre Barillet şi Jean-Pierre Grédy.

 

Spectacolul „Floarea de cactus“ este o comedie despre iubire, despre cum trebuie să iubeşti şi despre cum să iubeşti pe cine trebuie.

Alice Barb,
regizor

Universul acestui spectacol este adus în scenă de o distribuţie de excepţie: Adela Mărculescu, Damian Crâşmaru, Cristiana Răduţă-Bobic, Lucian Ghimişi, Mihai Niculescu şi Rudy Rosenfeld, o echipă de artişti care au reuşit să atragă simpatia şi aplauzele publicului numeros prezent în sală. O apariţie cu totul specială în spectacol este cea a lui Maurice, un personaj cel puţin adorabil, care se lasă aşteptat până în ultimul moment.

Am să spun un lucru foarte cunoscut: că teatrul înseamnă întâlnire. Întâlnirea noastră cu dumneavoastră, întâlnirea actorilor cu dumneavoastră, întâlnirea celor care în seara asta jucăm o piesă minunată – „Floarea de cactus“, cu un imens succes, întâlnirea cu o regizoare extraordinară – Alice Barb.

Adela Mărculescu,

actriță

„Floarea de cactus“, scrisă în 1961 de cei doi dramaturgi francezi Barillet şi Gredy, a fost sursă de inspiraţie şi pentru filmul cu acelaşi nume („Cactus Flower“, 1969), care îi are în rolurile principale pe Ingrid Bergman, Goldie Hawn şi Walter Matthau.

 Info:

Evenimentul de luni seară a fost organizat de TVR 2 împreună cu Teatrul Metropolis şi face parte din seria de întâlniri „Prietenii TVR 2 văd cele mai bune spectacole!“.

Fotografiile pot fi descărcate de pe pagina de Facebook a postului TVR 2 – www.facebook.com/fanTVR2.

Foto credit: TVR2

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.