Prim-solista Teatrului Naţional de Operetã, Bianca Ionescu, susţine un eveniment de 8 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/prim-solista-teatrului-national-de-opereta-bianca-ionescu-sustine-un-eveniment-de-8-martie/

Recitalul “Tea Time”, susţinut de Bianca Ionescu, va avea loc vineri, 8 martie 2013, ora 19.00, în Aula Bibliotecii Naţionale.

Un articol de Andrada Văsii|5 martie 2013

Recitalul “Tea Time”, susţinut de Bianca Ionescu, va avea loc vineri, 8 martie 2013, ora 19.00, în Aula Bibliotecii Naţionale, şi va cuprinde piese din repertoriul internaţional precum Sabor a mi, Parole, paroleBig Spender sau Caruso, alături de piese celebre româneşti, dar şi compoziţii proprii ale solistei.

Recitalul, dedicat Zilei Femeii, beneficiază de participarea tenorilor Florin Budnaru, Anton Zidaru şi Cezar Balan şi face parte dintr-o serie mai amplă de evenimente organizate anul acesta de Teatrul Naţional de Operetă“Ion Dacian” în diferite locaţii din capitală.

Recitalul „Tea Time” este primul eveniment organizat de Teatrul Naţional de Operetă în Bucureşti de la începutul anului 2013 şi are loc în contextul turneului naţional iniţiat în stagiunea 2012-2103. Recitalul va fi urmat de alte două evenimente susţinute în Bucureşti – doua reprezentaţii ale spectacolului-colaj de sansonete „Paris, mon amour”, care vor avea loc în 11 şi 12 martie, la Teatrul Metropolis.

Bianca Ionescu este prim-solista a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” şi absolventã a Conservatorului de Muzică din Bucureşti la clasa de Canto a Artei Florescu. Din anul 2005 este Doctor în muzica, în domeniul Operetei româneşti. Repertoriul său include 20 de roluri principale de operetă şi 10 titluri de operă. Printre rolurile interpretate amintim: Adela în „Liliacul”, Franzi în „Sange vienez”, Anina in „O noapte la Venetia”, Arsena în „Voievodul Tiganilor”, Vallencienne în „Vaduva vesela”, O Lia San în „Victoria si-al ei husar”, Mania în „Contesa Maritza”, Maria în „Poveste din Cartierul de Vest” şi Edyth van Hopper în musicalul „Rebecca”.

Momentele coregrafice vor fi interpretate de soliştii Diana Ferencz şi Relu Dobrin, balerini ai Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

Biletele pot fi achiziţionate online, în reţeaua vandbilete.ro, sau de la casieria VandBilete.ro (Str. Vasile Lascar, nr. 42-44) de luni până duminica, în intervalul orar 11.30 – 19.00.

31
/10
/14

În perioada 4 – 6 decembrie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, va avea loc a doua ediție a festivalului Brașov Jazz & Blues Festival. Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului vor avea loc 7 concerte, printre care cel al celebrului grup de artiști scoțieni Hidden Orchestra, a căror muzică este difuzată de radiourile din întreaga lume.

30
/10
/14

Duminică, 14 decembrie, Ateneul Român va găzdui cele două concerte de Crăciun ale Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Dirijate de Anna Ungureanu, cele două evenimente (ora 17:30 și ora 20:00) aduc în fața publicului bucureștean tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.

29
/10
/14

Sâmbătă, 29 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „In Memoriam Johnny Răducanu“, susținut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu. Evenimentul se desfășoară la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

29
/10
/14

Marţi, 4 noiembrie, ora 19:00, A1 găzduieşte ultimul eveniment din seria CIMRO DAYS 2014, FRESCOMANIA - un proiect inedit prin care Centrul de Informare Muzicală din România al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a provocat tineri şi foarte tineri compozitori să creeze variaţiuni contemporane pe o temă de Girolamo Frescobaldi (sec. XVII).

28
/10
/14

Cântecul "Bohemian Rhapsody" al trupei Queen are "puteri tămăduitoare", întrucât are capacitatea de a le ajuta pe acele persoane care sunt bolnave sau se simt deprimate, afirmă autorii unui sondaj realizat recent în Marea Britanie, informează bbc.com.

27
/10
/14

Doi mari compozitori ai repertoriului simfonic – Beethoven şi Grieg, o partitură monumentală ca Simfonia a III-a – Eroica şi doi apreciaţi muzicieni români, dirijorul Tiberiu Soare şi pianistul Horia Mihail, sunt elementele reunite în concertul aniversar oferit vineri, 31 octombrie 2014 (19.00) de Orchestra Naţională Radio, în onoarea Zilei Radioului.

24
/10
/14

Centrul de Studii Româno-Japoneze "Angela Hondru" vă invită sâmbătă, 25 octombrie, la ora 19:00, în Aula Magna a Universității Româno-Americane la un concert și o prezentare de muzică tradițională japoneză, susținute de Prof. Takeshi Yamakawa, Dna. Kazuko Yanase și Dna. Hiroko Yamamoto. Instrumentele folosite vor fi shakuhachi, koto și shamisen. 

24
/10
/14

Ștefan Tarara, laureat cu premiul I la Concursul Internațional George Enescu, secțiunea vioară va concerta vineri, 31 octombrie 2014, de la ora 19.00, în sala de spectacole a Colegiului de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi. La pupitrul Orchestrei Simfonice se va afla dirijorul Cristian Lupeș.

23
/10
/14

Miercuri, 22 septembrie, la Sala Radio din Bucureşti, un public entuziast şi călduros a răspuns afirmativ întrebării „VĂ PLACE TANGO ?”, provocare artistică lansată prin turneul său naţional de violoncelistul RĂZVAN SUMA, alături de doi invitaţi argentinieni - ANALIA SELIS (voce) şi JULIO SANTILLAN (chitară). 

23
/10
/14

Iubitorii operei sunt invitați într-o clădire renovată, cu o sală de spectacole cu acustică îmbunătățită, care va permite reprezentații artistice de o calitate superioară. Șase premiere, invitați de marcă, evenimente speciale, spații reamenajate. Stagiunea se deschide cu o nouă premieră a operei „La traviata” de Giuseppe Verdi, într-o montare originală semnată de regizorul britanic Paul Curran

21
/10
/14

Sâmbătă, 1 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „Gypsy Blues“, susținut de Emil Bîzgă (trompetă), Marius Vernescu (pian), Toma Zaharia Tomiță (bas) și Tudy Zaharescu (tobe). Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

20
/10
/14

Un studio de înregistrări din Londra a lansat o „provocare” artistică unuia dintre cei mai valoroşi tineri pianişti români, SERGIU TUHUŢIU: studioul s-a oferit să îi înregistreze primul CD dacă reuşeşte să adune 20.000 de like-uri pe pagina sa de Facebook. După ce a făcut public acest pariu pe reţeaua de socializare, povestea s-a transformat într-un fenomen viral, rezultatul fiind acela că în două zile pagina sa a obţinut 24.000 de like-uri, iar înregistrările CD-ului au fost programate pentru finalul verii 2014.