Prima carte a Papei Francisc, lansată, astăzi, în 86 de ţări
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-carte-a-papei-francisc-lansata-astazi-in-86-de-tari/

“Milostivirea este numele lui Dumnezeu. O conversaţie cu Andrea Tornielli” este titlul primei cărţi a Suveranului Pontif, o carte-interviu care va fi publicată, astăzi, de 21 de edituri din 86 de ţări.

Un articol de Petre Ivan|12 ianuarie 2016

Papa Francisc abordează în cartea sa tema milostivirii, atât de centrală în învățătura și mărturia sa, prin intermediul experienței sale personale de preot.

Suveranul Pontif prezintă motivele pentru care a considerat important acest An Sfânt extraordinar la Vatican şi afirmă că se simte la fel de “păcătos” ca detinuţii condamnaţi la închisoare şi face elogiul “ruşinii”, vazută ca “un har atunci când simţim mila lui Dumnezeu”.

Foto: Papa Francisc – facebook

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.

05
/08
/20

Pe 5 august 2019, murea prozatoarea americană Toni Morrison, prima scriitoare de culoare care obținea, în 1993, Premiul Nobel pentru Literatură. Cartea pe care v-o propunem astăzi este „Cântecul lui Solomon” (Editura Art, colecția „Cărți cult”, 2019), roman publicat în original în 1977.

02
/08
/20

Pentru recomandările de lectură ale lunii august, ne-am oprit la publicistica lui Gabriel García Márquez, memoriile Ditei Kraus și un roman-tribut de David Grossman.

22
/07
/20

O prezentare a biografiei unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, dublată de un spectaculos jurnal de călătorie, volumul Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, va fi lansat marți, 28 iulie, la ora 19.00, în grădina Muzeului Antipa.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

Pagina 1 din 10612345...102030...Ultima »