Prima carte a Papei Francisc, lansată, astăzi, în 86 de ţări
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-carte-a-papei-francisc-lansata-astazi-in-86-de-tari/

“Milostivirea este numele lui Dumnezeu. O conversaţie cu Andrea Tornielli” este titlul primei cărţi a Suveranului Pontif, o carte-interviu care va fi publicată, astăzi, de 21 de edituri din 86 de ţări.

Un articol de Petre Ivan|12 ianuarie 2016

Papa Francisc abordează în cartea sa tema milostivirii, atât de centrală în învățătura și mărturia sa, prin intermediul experienței sale personale de preot.

Suveranul Pontif prezintă motivele pentru care a considerat important acest An Sfânt extraordinar la Vatican şi afirmă că se simte la fel de “păcătos” ca detinuţii condamnaţi la închisoare şi face elogiul “ruşinii”, vazută ca “un har atunci când simţim mila lui Dumnezeu”.

Foto: Papa Francisc – facebook

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.

08
/07
/21

Un portret al excepționalei gânditoare de secol XX, Hannah Arendt, schițat de autoarea americană Hannah Jewell în volumul „100 de femei afurisite. O istorie” (Editura Nemira, 2021, colecția „Orion”).