Prima carte a Papei Francisc, lansată, astăzi, în 86 de ţări
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-carte-a-papei-francisc-lansata-astazi-in-86-de-tari/

“Milostivirea este numele lui Dumnezeu. O conversaţie cu Andrea Tornielli” este titlul primei cărţi a Suveranului Pontif, o carte-interviu care va fi publicată, astăzi, de 21 de edituri din 86 de ţări.

Un articol de Petre Ivan|12 Ianuarie 2016

Papa Francisc abordează în cartea sa tema milostivirii, atât de centrală în învățătura și mărturia sa, prin intermediul experienței sale personale de preot.

Suveranul Pontif prezintă motivele pentru care a considerat important acest An Sfânt extraordinar la Vatican şi afirmă că se simte la fel de “păcătos” ca detinuţii condamnaţi la închisoare şi face elogiul “ruşinii”, vazută ca “un har atunci când simţim mila lui Dumnezeu”.

Foto: Papa Francisc – facebook

21
/01
/20

Editura Polirom organizează Concursul anual de debut, ediția 2020, secțiunea Proză. Manuscrisele participante la concurs (fără CV) vor fi atașate unui e-mail, creat cu acest prilej, și trimise la adresa: adrian.botez@polirom.ro, până pe data de 20 martie 2020.

21
/01
/20

„Gradul de încredere în pseudoştiinţă este direct proporţional cu gradul de neîncredere în ştiinţă”. E una dintre afirmațiile din noua carte a lui Alex Doppelgänger, publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, „Pământul este plat!”.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

La 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, vă invităm să-l redescoperim prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.

22
/12
/19

Dragostea este în fel și chip. Sentimentul suprem, care se colorează în infinite nuanțe, care înflăcărează imaginația creatorilor dintotdeauna, a dat naștere unora dintre cele mai reușite romane, care își păstrează peste ani puterea de seducție asupra cititorilor.

Page 1 of 9912345...102030...Last »