Prima ediție a Bucharest Art Film Festival îi va fi dedicată lui Constantin Brâncuși
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-editie-a-bucharest-art-film-festival-ii-va-fi-dedicata-lui-constantin-brancusi/

Prima ediţie a Bucharest Art Film Festival (8-11 septembrie 2016), desfăşurată la Cinematograful Muzeului Țăranului – MŢR), îi va fi dedicată sculptorului Constantin Brâncuşi, de la a cărui naştere s-au împlinit 140 de ani.

Un articol de Petre Ivan|10 august 2016

Evenimentul își propune să aducă publicului bucureștean cele mai bune filme din întreaga lume despre artă, fotografie, colecționari și artiști din toate mediile.

Programul va cuprinde proiecții de film, dar și o serie de alte activități conexe, precum sesiuni de masterclass și dezbateri, expoziții, evenimente speciale -programul oficial va fi comunicat în perioada următoare.Constantin Brâncuși

Această primă ediție a festivalului de(spre) artă îi este dedicată lui Constantin Brâncuși, aducând în atenție materiale bogate privind viața și opera sa, în anul în care se împlinesc 140 de ani de la nașterea marelui sculptor.

Evenimentul este organizat de asociația culturală Docuart și Institutul Cultural Român (ICR), având ca parteneri Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Muzeul Național al Țăranului Român (MȚR).

Printre obiectivele festivalului se numără promovarea formelor și produselor de artă naționale, promovarea creațiilor de film despre artă și aducerea la suprafață a moștenirii lăsate de Constantin Brâncuși.

Foto: Bucharest Art Film Festival, Constantin Brâncuși – facebook

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.