Prima ediție a Bucharest Art Film Festival îi va fi dedicată lui Constantin Brâncuși
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-editie-a-bucharest-art-film-festival-ii-va-fi-dedicata-lui-constantin-brancusi/

Prima ediţie a Bucharest Art Film Festival (8-11 septembrie 2016), desfăşurată la Cinematograful Muzeului Țăranului – MŢR), îi va fi dedicată sculptorului Constantin Brâncuşi, de la a cărui naştere s-au împlinit 140 de ani.

Un articol de Petre Ivan|10 august 2016

Evenimentul își propune să aducă publicului bucureștean cele mai bune filme din întreaga lume despre artă, fotografie, colecționari și artiști din toate mediile.

Programul va cuprinde proiecții de film, dar și o serie de alte activități conexe, precum sesiuni de masterclass și dezbateri, expoziții, evenimente speciale -programul oficial va fi comunicat în perioada următoare.Constantin Brâncuși

Această primă ediție a festivalului de(spre) artă îi este dedicată lui Constantin Brâncuși, aducând în atenție materiale bogate privind viața și opera sa, în anul în care se împlinesc 140 de ani de la nașterea marelui sculptor.

Evenimentul este organizat de asociația culturală Docuart și Institutul Cultural Român (ICR), având ca parteneri Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Muzeul Național al Țăranului Român (MȚR).

Printre obiectivele festivalului se numără promovarea formelor și produselor de artă naționale, promovarea creațiilor de film despre artă și aducerea la suprafață a moștenirii lăsate de Constantin Brâncuși.

Foto: Bucharest Art Film Festival, Constantin Brâncuși – facebook

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.