Prima expozitie de fotografie pe hârtie manuală tipărită cu imprimante Epson, la Muzeul Național al Țăranului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-expozitie-de-fotografie-pe-hartie-manuala-tiparita-cu-imprimante-epson-la-muzeul-national-al-taranului-roman/

Expoziţia poate fi vizitată până pe 12 august, în intervalul 12:00 – 19:00, în Atelierul de Carte de la Muzeul Naţional al Țăranului Român. Lucrările artiştilor vizuali Lucian Muntean şi Cristiana Negoescu au fost tipărite pe hârtie manuală cu ajutorul imprimantei Epson L850

Un articol de Petre Ivan|5 august 2015

Epson și Asociația Ordinul Manufacturierilor au inaugurat marți, 4 august 2015, expoziția „Back to the fibers – de la tipar manual la imprimare inkjet”, o premieră prin faptul că aduce împreună cele mai noi tehnologii în materie de imprimare cu o tehnică veche de mii de ani – fabricarea de hârtie – și cu fotografia clasică și conceptuală.

Expoziția cuprinde 27 de lucrări ale artiștilor vizuali Lucian Muntean și Cristiana Negoescu, tipărite pe hârtie manuală cu ajutorul imprimantei Epson L850.

Mă fascinează ferestrele! Peste tot pe unde am călătorit am fost curios să le privesc. Uneori era interesantă reflexia care se vedea în geamuri. Alteori, din interior, căutam să descopăr peisajul sau, din exterior, o fărâmă de intimitate în penumbra încăperii. Astfel am fotografiat Fereastra din 1997 până în prezent, acumulând o arhivă vastă cu amintirea acelui loc special care desparte intimitatea de infinit. –  Lucian Muntean, fotojurnalist și artist vizual.

Lucrările Cristianei Negoescu aduc în prim-plan fotografia conceptuală, unde culoarea joacă un rol esențial.

Cred că editarea imaginilor se face până la vopsea, atunci când totul pare să danseze printre fibrele hârtiei. Absența Prima expozitie conturului duce la emanciparea culorii, îmbinându-se mai bine cu hârtia. La prima vedere se vede misterul, iar după o analiză mai amănunțită, hârtia se arată cu hainele ei fotografice. – Cristiana Negoescu, artist vizual.

Pentru tipărirea celor 27 de lucrări a fost folosit modelul Epson L850 (multifuncţional) care poate fi operat independent, fără să fie conectat la un computer, și care tipărește direct de pe carduri de memorie şi camere cu PictBridge.

Tehnologia de care dispune îi permite să printeze pe numeroase tipuri de hârtie, chiar și pe cea realizată manual, după o tehnică veche de câteva mii de ani.

În plus, și noile modele de imprimante Epson cu patru culori pot fi folosite pentru a tipări pe hârtie manuală.

Acestea sunt livrate cu cerneală suficientă pentru doi ani. Modelele L130 şi L220 pot imprima un număr de 6.500 pagini color şi 4.000 pagini alb-negru utilizând doar cerneala livrată iniţial.

De asemenea, modelele L310, L365, L455 şi L565 includ două recipiente suplimentare de cerneală neagră, ceea ce le sporeşte volumul de imprimare alb-negru la 12.000 pagini.

Foto: Prima expozitie de fotografie pe hârtie manuală, Muzeul Național al Țăranului Român – facebook

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Teatrul de Balet Sibiu prezintă sâmbătă, 2 martie, începând cu orele 19:00, spectacolul de teatru-dans „Despre noi/About Us”. Regia și scenariul poartă semnătura lui Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea, interpretează Teatrul de Balet Sibiu, cu participarea actorilor Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.