Prima înregistrare muzicală a lui Pavarotti, lansată după 50 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-inregistrare-muzicala-a-lui-pavarotti-lansata-dupa-50-de-ani/

Prima înregistrare muzicală din cariera lui Luciano Pavarotti, realizată în 1963, va fi inclusă pe un album care va cuprinde 50 dintre hiturile marelui tenor şi va fi lansat în octombrie. Înregistrarea – aria „Che Gelida Manina” din „La Boheme” de Giacomo Puccini – a fost realizată după debutul tenorului la televiziunea britanică, în 1963, în emisiunea „Sunday Night At The London Palladium with Bruce Forsyth”.

Un articol de |3 august 2013

Prima înregistrare muzicală din cariera lui Luciano Pavarotti, realizată în 1963, va fi inclusă pe un album care va cuprinde 50 dintre hiturile marelui tenor şi va fi lansat în octombrie. Înregistrarea – aria „Che Gelida Manina” din „La Boheme” de Giacomo Puccini – a fost realizată după debutul tenorului la televiziunea britanică, în 1963, în emisiunea „Sunday Night At The London Palladium with Bruce Forsyth”.

Înregistrarea a fost descoperită în arhiva personală a tenorului de văduva lui Pavarotti, Nicoletta Mantovani, şi a fost remasterizată special pentru lansarea din toamnă. Pe lângă această înregistrare, albumul care va fi lansat în octombrie, la Decca Records, va mai cuprinde, printre altele, „Nessun Dorma”, dar şi duete cu o serie de staruri precum Frank Sinatra, Bono şi Eric Clapton.

O voce de aur

Pavarotti a semnat un contract cu Decca Records în 1963, în acelaşi an în care şi-a făcut debutul la Royal Opera House din Londra. Luciano Pavarotti a murit din cauza unui cancer la pancreas, la vârsta de 71 de ani, pe 6 septembrie 2007, la Modena.

Luciano Pavarotti a fost unul dintre cei mai importanţi tenori ai tuturor timpurilor: un timbru inconfundabil, o prezenţă carismatică şi un spirit care a reuşit să impună gustul pentru muzică de operă unui public larg. Luciano Pavarotti a abordat un repertoriu imens şi foarte variat, de la operă la canzonetă şi muzică uşoară, impunând un nou model de vedetă a muzicii clasice, promovată la nivel global.

Pavarotti şi-a proiectat vocea de tenor dincolo de scena tradiţională de operă, popularizând arta lirică pe stadioane pline de spectatori, alături de tovarăşii săi de breaslă Placido Domingo şi José Carreras. Pavarotti a reuşit să reformeze imaginea clasică a cântăreţului liric, formând duete inedite cu staruri rock, pop şi soul.

07
/05
/16

Institutul Cultural Român din Londra organizează, intre 4 mai şi 8 iunie, într-un foarte onorant parteneriat cu Opera Regală Covent Garden, „Luna Oedip la Londra” - un amplu program menit să celebreze capodopera enesciană prin evenimente muzicale, expoziții, conferințe și proiecții speciale, având ca protagoniști mari vedete ale scenei de operă, muzicologi de anvergură internațională, dar și artiști de prim rang fascinați de muzica lui Enescu.

07
/05
/16

Primăria Sectorului 3 organizează sâmbătă, 7 mai, în Parcul Titan, de la ora 17:00, cea de-a IV-a ediţie a concertului „Flori pentru suflet-Remember Florian Pittiş”, unde vor cânta muzică folk în memoria actorului român Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu şi alţi muzicieni. Accesul publicului la acest eveniment este liber.

03
/05
/16

Opening Gala Concert deschide Festivalul Internațional EUROPAfest 2016, 12-21 mai - București & Sibiu. Festivalul are un concept unic, fiind singurul eveniment din România care reunește jazz, blues, pop și muzică clasică.

28
/04
/16

În perioada 23-29 mai, Sibiul va răsuna din nou în ritmuri de jazz. Șapte zile de concerte în spații convenționale și neconvenționale, indoor și outdoor, jam sessions, spectacole stradale și expoziții, acestea sunt câteva dintre propunerile Sibiu Jazz Festival din acest an.

28
/04
/16

În această seară, de la ora 20:00, Charles Aznavour va urca din nou, exact după 53 de ani, pe scenă Sălii Palatului din Bucureşti. Charles Aznavour se află într-un turneu restrâns, ce se desfăşoară în doar câteva din capitalele europene şi care cuprinde şi spectacolul de la Bucureşti.

26
/04
/16

Kobborg şi Cojocaru nu mai au voie sa intre în sediul Operei! Angajaţii de la Biroul personal al Operei şi directorul economic au emis astazi o circulară în care se specifică faptul că lui Johan Kobborg şi Alinei Cojocaru le-au ”încetat” contractele şi, ca atare, le este interzisă intrarea în sediul Operei Naţionale. Între timp, balerina i-a acordat jurnalistului Dan Turturică (pentru digi24.ro) primul interviu după izbucnirea scandalului de la Opera Bucureşti în care îşi expune punctul de vedere cu privire la acest conflict fără sfârşit.

25
/04
/16

Din cauza conditiile meteo, Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 a reprogramat a treia ediţie a Concertului Extraordinar de Paște pentru data de 28 aprilie, de la ora 19,00. Publicul este aşteptat în Joia Mare , în Parcul Titan – Parcul Artelor la o întâlnire de excepţie cu muzica sacră pascală dedicată principalelor confesiuni religioase din România.

22
/04
/16

Cântărețul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis (Minnesota, nord), a fost găsit în stare de inconștiență într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reședința sa, a informat șeriful comitatului Carver, Jim Olson. Echipele de salvare au încercat resuscitarea, fără succes, a spus Olson.

21
/04
/16

Prince Rogers Nelson a fost găsit mort în studioul său de înregistrări, situat în Paisley Park, California. Potrivit şerifului local, Jason Kamerud, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată

21
/04
/16

CRONICĂ DE FILM Ajuns discret şi în repertoriul cinematografelor de la noi, „Janis: Little Girl Blue” (2015), al cineastei americane Amy Berg, investighează viaţa legendarei Janis Joplin. A apărut în același an cu „Amy”, documentarul biografic mai premiat al britanicului Asif Kapadia despre Amy Winehouse.

21
/04
/16

Zilele trecute, pe scena Operei din Viena s-a petrecut,un episod inedit care a avut-o protagonistă pe faimoasă soprană Angela Gheorghiu. Aceasta uită să intre pe scenă, iar Jonas Kaufmann, cel mai în vogă tenor al lumii, cântă: „Nu avem soprană”