Prima rezidență de stand-up pentru femei din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-rezidenta-de-stand-up-pentru-femei-din-romania/

Platforma Rhea x The Fool lansează Change the punchline, prima ediţie a rezidenţei de stand-up comedy destinată exclusiv comediantelor şi comediantelor aspirante.

Un articol de Petre Ivan|18 ianuarie 2024

Aceasta urmează să se desfășoare între 19 februarie și 17 martie 2024, la The Fool. Căutăm 7 voci autentice, care vor să-și compună sau să-și îmbunătățească materialul de stand-up într-un spațiu sigur, sub îndrumarea unor profesioniste și profesioniști ai comediei.

Timp de 4 săptămâni, sunt programate o serie de ateliere cu cei trei mentori ai ediției (Magda Mihăilă, Sergiu Floroaia, Delia Riciu), întâlniri cu cele două speakerițe (Teodora Nedelcu, Ioana State) și două participări la open mic-urile The Fool, pentru a-ți testa livrarea și materialul. La final de rezidență, tragem linie și organizăm o seară de open mic dedicată exclusiv participantelor, în care auzim toate punchline-urile.

Change the punchline este primul demers de rezidență de stand-up comedy din România care își propune să aducă în lumina reflectoarelor și în fața microfonului o nouă generație de comediante, care să continue să exploreze umorul în afara paradigmelor de misoginie internalizată sau a clișeelor. Încurajăm toate potențialele participante amatoare de stand-up comedy, cu sau fără experiență, să se înscrie.

Mai multe informații despre program, aici.

Participarea este gratuită. Participantele selectate beneficiază de onorariu de rezidență.

Înscrierile sunt așteptate până pe 4 februarie 2024. Formularul de înscriere poate fi găsit aici

Calendar:

– 18 ianuarie 2024: deschiderea call-ului

– 4 februarie 2024: termen limită înscriere

– 12 februarie 2024: anunțarea rezultatelor

– 19 februarie – 17 martie 2024: rezidența Change the punchline

Cine râde la punchline, râde mai bine.

30
/09
/24

RECOMANDĂRI Iubitorii de artă sunt așteptați în ultima parte a anului la expoziții atrăgătoare, având în prim-plan creația feminină. Ziarul Metropolis vă recomandă câteva dintre ele, care au loc la București, München, Paris, Londra și Madrid.

27
/09
/24

În luna octombrie, artiștii și designerii români aflați la început de drum, pasionați de domeniul confecționării măștilor, costumelor, recuzitei și decorurilor și animați de dorința de a explora practici inovatoare și ecologice au șansa de a lua parte la o serie de ateliere dedicate lor, susținute de artiști și tehnicieni cu experiență din Franța, Germania și România.

19
/09
/24

În cadrul proiectului artistic multidisciplinar Să cunoști lumea, Vanner Collective a propus o serie de activități menite să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate, de la ateliere creative și de dezvoltare personală, la terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională, culminând cu sesiuni de fotografie menite să surprindă frumusețea și capacitatea de a inspira a participanților.

18
/09
/24

Centrul Național al Dansului București și Rezidența9 organizează în perioada 27 septembrie - 19 octombrie o expoziție amplă dedicată coregrafei și dansatoarei Miriam Răducanu și a impactului pe care l-a avut asupra mai multor generații de artiști.

10
/09
/24

Secțiunea din cadrul Festivalului Internațional de Film de Animație Animest dedicată celor mai tineri dintre cinefili își redeschide universul plin de aventuri și lecții importante în perioada 4 - 13 octombrie. Minimest revine cu proiecții speciale, o competiție jurizată de copii, ateliere de animație, benzi desenate și reciclare artistică, precum și dimineți de weekend la cinema pentru întreaga familie.

05
/09
/24

Expoziția itinerantă “IdentitAR feminin”, un proiect digital multimedia, cu animații 3D și realitate augmentată, însoțit de muzică, sunet, spectacole lectură și dezbateri, va fi prezentată în patru orașe din România: Câmpulung Muscel, Sfântu Gheorghe, Suceava și Râmnicu Vâlcea. Turneul debutează pe 7 septembrie, într-un spațiu alternativ - Convivial, din Câmpulung Muscel.

02
/09
/24

Povești din comunitate legate de bullying dar și obiecte semnificative pentru poveștile personale despre copilărie și adolescență vor putea fi văzute în cadrul primei etape deschise publicului a proiectului TRANZIȚIE: Călătoria Eroului, o activare participativă prin artă inițiată de Asociația Macaia.

29
/08
/24

Astăzi, aproape toată lumea are la îndemână un smartphone cu o cameră capabilă de a realiza fotografii de calitate. Însă, pentru a trece de la simple imagini la fotografii cu adevărat impresionante, este nevoie de să ținem cont de câteva metode simple și eficiente pentru a ne îmbunătăți fotografiile cu telefonul mobil.