Prima rezidență de stand-up pentru femei din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-rezidenta-de-stand-up-pentru-femei-din-romania/

Platforma Rhea x The Fool lansează Change the punchline, prima ediţie a rezidenţei de stand-up comedy destinată exclusiv comediantelor şi comediantelor aspirante.

Un articol de Petre Ivan|18 ianuarie 2024

Aceasta urmează să se desfășoare între 19 februarie și 17 martie 2024, la The Fool. Căutăm 7 voci autentice, care vor să-și compună sau să-și îmbunătățească materialul de stand-up într-un spațiu sigur, sub îndrumarea unor profesioniste și profesioniști ai comediei.

Timp de 4 săptămâni, sunt programate o serie de ateliere cu cei trei mentori ai ediției (Magda Mihăilă, Sergiu Floroaia, Delia Riciu), întâlniri cu cele două speakerițe (Teodora Nedelcu, Ioana State) și două participări la open mic-urile The Fool, pentru a-ți testa livrarea și materialul. La final de rezidență, tragem linie și organizăm o seară de open mic dedicată exclusiv participantelor, în care auzim toate punchline-urile.

Change the punchline este primul demers de rezidență de stand-up comedy din România care își propune să aducă în lumina reflectoarelor și în fața microfonului o nouă generație de comediante, care să continue să exploreze umorul în afara paradigmelor de misoginie internalizată sau a clișeelor. Încurajăm toate potențialele participante amatoare de stand-up comedy, cu sau fără experiență, să se înscrie.

Mai multe informații despre program, aici.

Participarea este gratuită. Participantele selectate beneficiază de onorariu de rezidență.

Înscrierile sunt așteptate până pe 4 februarie 2024. Formularul de înscriere poate fi găsit aici

Calendar:

– 18 ianuarie 2024: deschiderea call-ului

– 4 februarie 2024: termen limită înscriere

– 12 februarie 2024: anunțarea rezultatelor

– 19 februarie – 17 martie 2024: rezidența Change the punchline

Cine râde la punchline, râde mai bine.

26
/08
/24

La confluența dintre cercetare și artă, adresând durerea prin empatie și însingurarea prin deschiderea către comunitate, expoziția Una din Trei vorbește despre infertilitate, despre pierderea de sarcină - fenomene care afectează una din șase, respectiv una din trei femei - dar mai ales despre nedreptatea de a fi izolată și stigmatizată social în urma confruntării cu aceste evenimente traumatice.

21
/08
/24

Balkanik Festival – Home of World Music, cunoscut pentru atmosfera sa inconfundabilă și spiritul de fuziune culturală, se întoarce la Grădina Uranus între 6 și 8 septembrie. Evenimentul rămâne un punct central de întâlnire pentru comunitățile din București și pentru turiștii care vin în capitala României special pentru a participa la acest festival.

13
/08
/24

Asociația Macaia anunță lansarea proiectului TRANZIȚIE: Călătoria Eroului, o activare participativă prin artă care propune o radiografiere subiectivă și colectivă a fenomenului de bullying în România, din anii ’90 și până în prezent, prin intermediul unor cercetări sociologice și psihologice amănunțite, menite să ofere o perspectivă de ansamblu asupra amplorii și cauzelor sale.

08
/08
/24

În continuarea unei serii de performance-uri artistice începute în anul 2018 de Celula de Artă, artiștii care doresc să își forțeze limitele imaginației și să participe într-un exercițiu complex de empatie se pot înscrie, între 7 august și 2 septembrie în proiectul Blind Seven, o provocare la explorare și depășirea limitelor impuse de simțul principal folosit în artele vizuale: văzul.

08
/08
/24

A doua călătorie sub egida E T A J artist-run space spre Statele Unite ale Americii: Cătălin Burcea, Călina Coman, Răzvan Năstase, Mircea Modreanu, Ilina Schileru, artiști și curatori din colectivul independent E T A J artist-run space, se întorc pe coasta californiană cu un performance act pe tema libertății prin interpretarea unor practici de marketing alimentar din anii ‘80 înainte de Revoluția Română din 1989, în cadrul celei de-a doua ediții TRYST, organizată de Muzeul de Artă Torrance (TAM - Torrance Art Museum), Los Angeles între 23 - 25 august 2024.