Prima rezidență de stand-up pentru femei din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-rezidenta-de-stand-up-pentru-femei-din-romania/

Platforma Rhea x The Fool lansează Change the punchline, prima ediţie a rezidenţei de stand-up comedy destinată exclusiv comediantelor şi comediantelor aspirante.

Un articol de Petre Ivan|18 ianuarie 2024

Aceasta urmează să se desfășoare între 19 februarie și 17 martie 2024, la The Fool. Căutăm 7 voci autentice, care vor să-și compună sau să-și îmbunătățească materialul de stand-up într-un spațiu sigur, sub îndrumarea unor profesioniste și profesioniști ai comediei.

Timp de 4 săptămâni, sunt programate o serie de ateliere cu cei trei mentori ai ediției (Magda Mihăilă, Sergiu Floroaia, Delia Riciu), întâlniri cu cele două speakerițe (Teodora Nedelcu, Ioana State) și două participări la open mic-urile The Fool, pentru a-ți testa livrarea și materialul. La final de rezidență, tragem linie și organizăm o seară de open mic dedicată exclusiv participantelor, în care auzim toate punchline-urile.

Change the punchline este primul demers de rezidență de stand-up comedy din România care își propune să aducă în lumina reflectoarelor și în fața microfonului o nouă generație de comediante, care să continue să exploreze umorul în afara paradigmelor de misoginie internalizată sau a clișeelor. Încurajăm toate potențialele participante amatoare de stand-up comedy, cu sau fără experiență, să se înscrie.

Mai multe informații despre program, aici.

Participarea este gratuită. Participantele selectate beneficiază de onorariu de rezidență.

Înscrierile sunt așteptate până pe 4 februarie 2024. Formularul de înscriere poate fi găsit aici

Calendar:

– 18 ianuarie 2024: deschiderea call-ului

– 4 februarie 2024: termen limită înscriere

– 12 februarie 2024: anunțarea rezultatelor

– 19 februarie – 17 martie 2024: rezidența Change the punchline

Cine râde la punchline, râde mai bine.

30
/07
/24

Mind-moving, unul dintre cele mai complexe programe de art-terapie desfășurate în țară în perioada decembrie 2022 - februarie 2024, câștigător al premiului Culture is therapy la Gala RO-CULTURA din iunie 2024, continuă cu o nouă etapă și duce la Timișoara instalația performativă construită ca un spațiu de reflecție și oglindire în jurul unor trăiri universale, care pot fi atât răspunsuri normale la realitatea înconjurătoare, cât și adaptări patologice la experiențe de viață dificilă.

27
/07
/24

Vanner Collective anunță proiectul artistic multidisciplinar Să cunoști lumea, reunind sub umbrela empatiei și inclusivității o serie de activități menite să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate, de la ateliere creative și de dezvoltare personală, la terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională, culminând cu sesiuni de fotografie menite să surprindă frumusețea și capacitatea de a inspira a participanților.

17
/07
/24

Inteligența Artificială își face simțită prezența în toate aspectele și domeniile vieții contemporane. De exemplu, un nou serviciu de monitorizare bazat pe inteligență artificială (AI) va proteja atleții și oficialii de abuzurile online, atât la Jocurile Olimpice, cât și la Jocurile Paralimpice, ce au loc în Paris, între 26 iulie-11 august 2024.

12
/07
/24

Asociația Developing Art încheie seria de rezidențe artistice din cadrul proiectului de cercetare artistică All Sorts of Care cu All Sorts of… Care for Nature, rezidență concentrată asupra relației dintre omenesc și natural, eveniment care se va desfășura între 24 iunie și 6 iulie în localitatea Socolari din Rezervația Naturală Cheile Nerei-Beușnița, în județul Caraș-Severin.

10
/07
/24

NVIDIA, Google, Microsoft, IntellAI, JPMorgan Chase sunt câteva dintre companiile care au desemnat speakeri la AI Expo Europe, cea mai mare conferința despre AI din Europa Centrală și de Est va avea loc la București, între 6-7 octombrie la Radisson Blu!

05
/07
/24

O comunitate de artiști aduce un vis green culture la Eforie Sud, o poveste despre locuri uitate sau iresponsabil exploatate, care ar putea deveni spații frumoase și primitoare, încurajând dialogul între culturi, discipline, genuri și vârste. Derulată de Forumul Artelor Vizuale, inițiativa „Artă (și ecologie) la Mal(ul Mării)” reunește povești despre oameni și natură, semnate de șapte artiști vizuali: Irina Maria Iliescu, Alina Marinescu, Adrian Preda, Andrei Turenici și Meri The Zu.

30
/05
/24

Asociația Qolony - Colonia pentru artă și știință propune publicului din București AfterLand, o expoziție cu vernisajul pe data de 4 iunie, începând cu ora 19:00, găzduită de Rezidența9, în cadrul căreia sunt reunite lucrări ale unui grup internațional de artiști preocupați de intersecțiile dintre artă, știință și natură.