Prima serată NO.MAD a anului va avea loc pe 12 februarie, în Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-serata-no-mad-a-anului-va-avea-loc-pe-12-februarie-in-casa-memoriala-ion-minulescu-si-claudia-millian/

Seratele NO.MAD, conceptul de workshop-uri în case memoriale şi interbelice iniţiat anul trecut de NO.MAD Talks, continuă cu o nouă ediţie pe 12 februarie 2020.

Un articol de Liliana Matei|3 februarie 2020

Dacă la prima serată participanții au aflat care sunt tehnicile de storytelling potrivite pentru comunicarea în social media, la această ediție ei vor vizita Casa Memorială „Ion Minulescu” și vor afla cum să scrie povestea brandului într-un mod creativ și structurat.

Cum să scrii povestea brandului, workshop intensiv pentru antreprenori și freelanceri

Nu mai este niciun secret că oamenii cumpără de la oameni, iar brandurile încearcă zilnic să găsească o cale de umanizare a conținutului. În acest context, trainerul Alain Gavriluțiu vine cu o nouă abordare asupra construirii poveștii unui brand. Pe 12 februarie, între orele 16.00 – 20.00, va susține un workshop intensiv despre cum se construiește de la zero povestea unui brand: cum se alege numele potrivit, cum se conturează un brand sub forma unui personaj și cum pot fi transformate valorile brandului în trăsături ce pot fi comunicate coerent. Participanții vor avea parte și de exerciții practice astfel încât, după patru ore de workshop, ei vor ști clar cum se construiește o persona în mediul online cu care să rezoneze publicul – țintă al brandului, vor afla câteva tehnici de scriere creativă și vor obține mai multă claritate și structură în comunicarea brandului.

Alain Gavriluțiu, copywriter cu 15 ani de experiență și autor a trei cărți publicate, trainer la Serata NO.MAD

Alain este în prezent Creative Director la 2Performant, unde folosește zilnic două unelte care-i plac cel mai mult: ideile creative și structura. Crede că scrisul bun este cel structurat, iar în România se scrie mai mult după instinct decât după cunoștințe clare. De-a lungul carierei a lucrat pentru Media Pro Pictures, Multimedia Est și HBO Romania, unde a scris peste 100 de scenarii. A trecut apoi în agenții de publicitate pe roluri de senior copywriter și a lucrat pentru branduri precum Google Romania, Salvați Copiii, Mazda, Profi, Perroni, Ursus Cooler, Kingswood și Redd’s. La 27 de ani a publicat prima carte “Nu toată iarbă e la fel” la Humanitas, în 2014 “Cărăușul de păcate” la Herg Benet iar în 2016 i-a fost publicată a treia carte, “Bube amare”.

Serata NO.MAD va avea loc în Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”

Apartamentul lui Ion Minulescu se află în cartierul Cotroceni, în apropierea de Grădina Botanică, iar locuința reflectă pasiunea autorului pentru efervescența Bucureștiului. În apartamentul de la etajul doi, participanții la Serata NO.MAD vor putea admira colecția de obiecte personale, documente literare, cărți, fotografii, acte, icoane și tablouri păstrate de autor. La începutul evenimentului, participanții vor avea parte de un tur ghidat, unde vor afla povești despre stilul de viață al autorului, despre familia sa și pasiunile pe care și le-a păstrat de-a lungul vieții.

O parte din taxă de participare la serată va fi donată către Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”

Taxa de intrare la Serate este de 150 lei iar o parte din bani vor merge ca donație către Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”, acesta fiind unul dintre modurile în care organizatorii își arată suportul față de cei care au grijă de clădirile intrate în patrimoniul Bucureștiului.

Înscrierea și achitarea taxei se pot face exclusiv online pe Eventbook.

NO.MAD Talks este un proiect ce încurajează oamenii să lucreze pe cont propriu, să-și descopere pasiunea și să o transforme în job. Primul eveniment a avut loc în iunie 2018 și a pornit de la inițiativa Iunietei Sandu, care și-a dorit să crească comunitatea de freelanceri și antreprenori din București.

22
/12
/15

În anii '50 ai secolului trecut, Nicolae Labiş (2 decembrie 1935 - 22 decembrie 1956) şi Nichita Stănescu erau doi poeţi foarte tineri, în plină ascensiune. Amândoi au devenit rapid celebri. Mai întâi Labiş. Puţin mai târziu, Nichita.

22
/12
/15

Știați când se primeau crenvurștii la restaurantul Berlin din centrul Bucureștiului? Dar de „povestea cozii” ați auzit? Oare cum se iubea la 14 grade, cu zăpada intrată în apartament? Câțiva scriitori români deapănă, cu haz, amintiri din comunism.

18
/12
/15

Când prietenii de la Ziarul Metropolis mi-au solicitat un Top 3 al cărților citite în 2015 le-am mulțumit pentru încredere. Faptul că cineva încă te bănuiește că ai citit 3 cărți într-un an e semn de mare prețuire. Nu puteam să le înșel așteptările, așa că în ultimele ore am lecturat 3 cărți... exact acelea care îmi plăcuseră cel mai mult înainte de solicitare.

17
/12
/15

Cultura română rămâne mai săracă la finalul acestui an, după ce regizoarea și scenarista Malvina Urșianu, actorii Eusebiu Ștefănescu şi George Motoi, compozitorul Marcel Dragomir, traducătoarea Antoaneta Ralian sau scriitorul și dramaturgul Valentin Nicolau ne-au părăsit în 2015.

16
/12
/15

„Oameni de unică folosință” este o poveste despre drama unui bolnav de Alzheimer, un „film” derulat fotogramă cu fotogramă, care, dincolo de problemele psihologice complexe pe care le pune, transmite o puternică emoţie. Romanul grafic cu acest nume, scris și ilustrat de Elena Ciolacu, se lansează oficial joi, 17 decembrie, de la ora 18.30, la Casa cu Rost (Calea Victoriei, nr. 155).

16
/12
/15

Nu mai puţin de 150 de cărţi având autograful lui Jeff Kinney, autorul bestsellerului „Jurnalul unui puşti”, îşi aşteaptă cititorii. Editura Arthur va pune la dispoziția fanilor, prin concursuri și prin intermediul partenerilor, cele 150 de exemplare din volumul 10 al seriei „Jurnalul unui puști”, Ca pe vremuri (ediţia în limba română, traducere de Andra Matzal), semnate de autor.

12
/12
/15

În noaptea de 12 spre 13 decembrie 1983, Nichita Stănescu ajungea la Spitalul de Urgență Fundeni, acuzând dureri puternice în zona ficatului. Cu o zi înainte fusese la nunta unor prieteni. A ajuns la București, cu trenul, chiar în seara aceea, cu câteva ore înainte să moară.

10
/12
/15

Miercuri-seară, de la 18.30, la Ateneul Român, care a fost plin, autorul de bestseller-uri Eric-Emmanuel Schmitt s-a întâlnit cu criticul de teatru Marina Constantinescu, pentru un dialog despre literatură și teatru, dialog care a fost marcat de panseuri adânci.

10
/12
/15

Un monument dedicat filosofului și scriitorului Emil Cioran a fost dezvelit în Capitală, la intersecția străzilor Gara de Nord și Mircea Vulcănescu. Turnarea și transpunerea în bronz a bustului a fost gata în 2013, iar soclul, confecționat din calcar de Vrața, adus din Bulgaria, a fost terminat anul acesta.

09
/12
/15

„Cu adevărat unic, fabulos şi acid”, romanul scriitorului și muzicianului american de origine iraniană Ali Eskandarian, Anii de aur, a apărut de curînd în colecția „Biblioteca Polirom”. Anii de aur a apărut în Statele Unite după moartea tragică a autorului şi a cunoscut un succes instantaneu.

08
/12
/15

O seară de lectură, organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea scriitorului avangardist Gellu Naum, va avea loc miercuri, de la ora 19.00, la Café Verona din Bucureşti.

08
/12
/15

“Ce va fi pe mai departe e, pur şi simplu, voia lui Dumnezeu şi, deci, destin personal. Am filmat inclusiv emisiunile din 30 şi 31 decembrie 2015 şi mă amuz cu tandreţe la gândul că ultima înregistrare are ca subiect o enciclopedie universală a vinului, ca semn de împărtăşire întru bucurie şi nădejde. Cu tot sufletul al domniilor voastre, Dan C.” - Dan C. Mihăilescu a anunţat, pe site-ul său, "decesul" emisiunii "Omul care aduce cartea", pe care a prezentat-o timp de 16 ani, la Pro TV.

05
/12
/15

”O singurătate prea zgomotoasă” de Bohumil Hrabal (în traducerea lui Sorin Paliga) a fost publicată recent la Editura Art, în seria de autor dedicată scriitorului ceh.