Primele imagini ale interiorului muzeului de design V & A din Dundee, Scoția
https://www.ziarulmetropolis.ro/primele-imagini-ale-interiorului-muzeului-de-design-v-a-din-dundee-scotia/

V&A Dundee Museum of Design, primul muzeu de design din Scoţia, va fi inaugurat sâmbătă, 15 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|12 septembrie 2018

Despre destinația clădirii de 80 de milioane de lire sterline vorbește chiar aspectul său exterior. Forma unghiulară a construcției și fațada acoperită cu striații orizontale din beton aduc frumusețea stâncilor scoțiene într-o clădire contemporană.

Muzeul, proiectat de arhitectul japonez Kengo Kuma, care a spus că dorește să creeze un „loc de locuit pentru oraș”, se poate lăuda cu o parte laterală ce se extinde peste apă semănând cu bordul unei corăbii.

Este de așteptat ca V&A Dundee Museum of Design să atragă peste 500 000 de vizitatori în primul său an de existență

Foto: V&A Dundee Museum of Design – facebook

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.